Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Solix

kieroz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

zdjęcia z namierzonych ryb na płytkiej wodzie, Solix G2 10, przetwornik Mega360 oraz tradycyjny z DI z silnika dziobowego

na sonarze patrzącym w dół na wodzie do 2 metrów nie jest łatwo trafić ryby, na Mega360 trochę łatwiej

post-62015-0-15538200-1608144958_thumb.jpg post-62015-0-65110900-1608144957_thumb.jpg

Zasięg nie porywał bo woda bardzo mętna w tym zbiorniku, czasem udawało się do 18 metrów coś zobaczyć

post-62015-0-65904300-1608144956_thumb.jpg

Edytowane przez wedkarski365
  • Like 3

• 0

zdjęcia z namierzonych ryb na płytkiej wodzie, Solix G2 10, przetwornik Mega360 oraz tradycyjny z DI z silnika dziobowego

na sonarze patrzącym w dół na wodzie do 2 metrów nie jest łatwo trafić ryby, na Mega360 trochę łatwiej

zzzzz.jpg zzzz.jpg

Zasięg nie porywał bo woda bardzo mętna w tym zbiorniku, czasem udawało się do 18 metrów coś zobaczyć

snp1216202527.jpg

• 0

Ciekawe jak m360 się sprawdza na rzekach kiedy zielsko zaczyna płynąć późną jesienią

Ale o co chodzi? że nawinie się na obrotnicę? Czy pogorszy obraz? Na rzekach generalnie nie ma lekko z jakością si, bo jak płynie syf, zakwit, piasek z łach zrywa- to jest gorszy obraz. Paweł Sułek wklejał onegdaj z Garmina screeny - wiślane, gdzie piach pogarszał SI. Z M360 będzie tak samo, bo to nic innego jak obrotowy przetwornik SI. Kwestia oczekiwań overall- czy chcesz podziwiać widoki, czy szukać ryb. W jeziorach, jak woda zasyfiona - też nie ma tej ostrości. Nie na darmo piszą i praktykują zbieranie danych do SI właśnie  późną jesienią/wczesną wiosna- bo nie ma tyle życia w wodzie, obraz jest wyraźniejszy po prostu. 

• Like 1

• 0

Maciej K, miałem na myśli pogorszenie obrazowania jak ryba wypada w tym wszystkim.

Może uda się zobaczyć m360 na Siemianówce przed podjęciem wyboru:-))

No ale to nie rzeka chyba...

Ja ci powiem tak, jak na zwykłym si na ekranie- z prz\etwornika stockowego, będzie ok, to i w m360 tak będzie. 

• 0

o kurde ale jojka,Kupuje G3 w ciemno,mam nadzieje że nie będzie takich cyrków,a nawet jak już coś się zdarzy niech ktoś podejdzie do tego w sposób profesjonalny a nie że pół roku bez echa:/

Dla mnie w całej tej sytuacji najgorsze jest to, że jak kupowałem tego Solixa to chodził mi po głowie Garmin. I dzisiaj żałuję, że go nie kupiłem.

Potem Solix się zepsuł, ja kupiłem nową łódź, kupiłem Ulterre, kupiłem 360 wszystko się zamontowało/montuje a ja nie mam serca systemu i nie wiem kiedy mieć będę.

Ilości Solixów G3 jakie są "wypluwane" przez HB są żenujące więc może się okazać, że za chwilę dostane pieniądze z powrotem a nie będę miał sondy. A sezon tuż tuż

• Like 1

• 0

No właśnie sezon tuż tuż,a tka jak mówisz tych urządzeń jeszcze nie ma,u mnie ten tydzień będzie kluczowy,dostałem zapewnienie że 12" G3 ma być między 5-10 kwietnia, zamawiając solixa na początku roku wiedziałem że będę czekać jakiś tam czas,ale powiedziałem sobie że czekam do połowy kwietnia,jak nie dotrze na czas to idę w GPSmap+gt56

• 0

Dla mnie w całej tej sytuacji najgorsze jest to, że jak kupowałem tego Solixa to chodził mi po głowie Garmin. I dzisiaj żałuję, że go nie kupiłem.

Potem Solix się zepsuł, ja kupiłem nową łódź, kupiłem Ulterre, kupiłem 360 wszystko się zamontowało/montuje a ja nie mam serca systemu i nie wiem kiedy mieć będę.

Ilości Solixów G3 jakie są "wypluwane" przez HB są żenujące więc może się okazać, że za chwilę dostane pieniądze z powrotem a nie będę miał sondy. A sezon tuż tuż

Jeszcze abyś dostał kasę spowrotem to już będzie git, po niekąd to właśnie awarje solixów sprawiły że poszedłem z 1223xsv. Chociaż Amerykanie są bardzo zadowoleni z serwisu HB.

• 0

Porównałem prędkości uruchamiania Solixa 10 G3 do Garmina 1222

No to trzeba mieć cierpliwość, a niby dostał nowy procesor i miał być demonem prędkości.

Helix 10 G2N szybciej mi się podnosił. 

Dodatkowo możecie zobaczyć jak wyglądają zegary z Hondy BF50 na obu wyświetlaczach.

• 0

Porównałem prędkości uruchamiania Solixa 10 G3 do Garmina 1222

No to trzeba mieć cierpliwość, a niby dostał nowy procesor i miał być demonem prędkości.

Helix 10 G2N szybciej mi się podnosił. 

Dodatkowo możecie zobaczyć jak wyglądają zegary z Hondy BF50 na obu wyświetlaczach.

Piotr, demonem - tak , ale w porównaniu do poprzedników. To jest stary soft z Onixów, ten od Helixów zawsze był szybszy.