kieroz Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Nowa seria echosond Humminbirda zapowiada sie mega dobrze http://www.humminbird.com/Freshwater/Lifestyle/SOLIX_FW/ Edytowane 18 Stycznia 2017 przez lamiglas87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 (edytowane) Pytanko, czy ktoś już wie kiedy w Polsce będzie można kupić Solixa nowej generacji?Będzie dostępny od 15.02 Edytowane 30 Listopada 2020 przez Lucas 235 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 (edytowane) zdjęcia z namierzonych ryb na płytkiej wodzie, Solix G2 10, przetwornik Mega360 oraz tradycyjny z DI z silnika dziobowegona sonarze patrzącym w dół na wodzie do 2 metrów nie jest łatwo trafić ryby, na Mega360 trochę łatwiej Zasięg nie porywał bo woda bardzo mętna w tym zbiorniku, czasem udawało się do 18 metrów coś zobaczyć Edytowane 16 Grudnia 2020 przez wedkarski365 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 zdjęcia z namierzonych ryb na płytkiej wodzie, Solix G2 10, przetwornik Mega360 oraz tradycyjny z DI z silnika dziobowegona sonarze patrzącym w dół na wodzie do 2 metrów nie jest łatwo trafić ryby, na Mega360 trochę łatwiej zzzzz.jpg zzzz.jpgZasięg nie porywał bo woda bardzo mętna w tym zbiorniku, czasem udawało się do 18 metrów coś zobaczyć snp1216202527.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Pływałeś może z m360 na rzece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Pływałeś może z m360 na rzece?nie pływałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 23 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 nie pływałemA mógłbyś? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 A mógłbyś? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalkamógłbym, tylko łódka idzie już na zimowanie. Jeśli masz łódkę z relingiem 25mm to możemy się umówić na próbę M360 na rzece, wezmę co trzeba, jak cos pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Ciekawe jak m360 się sprawdza na rzekach kiedy zielsko zaczyna płynąć późną jesienią ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Ciekawe jak m360 się sprawdza na rzekach kiedy zielsko zaczyna płynąć późną jesienią Ale o co chodzi? że nawinie się na obrotnicę? Czy pogorszy obraz? Na rzekach generalnie nie ma lekko z jakością si, bo jak płynie syf, zakwit, piasek z łach zrywa- to jest gorszy obraz. Paweł Sułek wklejał onegdaj z Garmina screeny - wiślane, gdzie piach pogarszał SI. Z M360 będzie tak samo, bo to nic innego jak obrotowy przetwornik SI. Kwestia oczekiwań overall- czy chcesz podziwiać widoki, czy szukać ryb. W jeziorach, jak woda zasyfiona - też nie ma tej ostrości. Nie na darmo piszą i praktykują zbieranie danych do SI właśnie późną jesienią/wczesną wiosna- bo nie ma tyle życia w wodzie, obraz jest wyraźniejszy po prostu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Maciej K, miałem na myśli pogorszenie obrazowania jak ryba wypada w tym wszystkim.Może uda się zobaczyć m360 na Siemianówce przed podjęciem wyboru:-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Maciej K, miałem na myśli pogorszenie obrazowania jak ryba wypada w tym wszystkim.Może uda się zobaczyć m360 na Siemianówce przed podjęciem wyboru:-))No ale to nie rzeka chyba...Ja ci powiem tak, jak na zwykłym si na ekranie- z prz\etwornika stockowego, będzie ok, to i w m360 tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 ktoś zna sklep w Polsce lub Europie gdzie można kupić przetwornik XNT 14 HW T - zwykły przetwornik 2D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Tutaj masz dostępny i wysyłają do Polski bez problemuhttps://rsr-baits.de/Humminbird-XNT-14-HW-T-Geber 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Tak a’propos dostepnosci Solixów to moj G2 sie rozkraczył i ani widu ani słychu, zeby mial byc naprawiony czy wymieniony. Jeszcze chwile wytrzymam ale potem pojde w sądy, bo juz mam lekko dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 A jak długo już oczekujesz reklamacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2021 Ekran siadł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Siadl ekran w pazdzierniku. Sonda wyslana w styczniu, raz wrocila, nic nie zrobili wiec pojechala znowu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 o kurde ale jojka,Kupuje G3 w ciemno,mam nadzieje że nie będzie takich cyrków,a nawet jak już coś się zdarzy niech ktoś podejdzie do tego w sposób profesjonalny a nie że pół roku bez echa:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 o kurde ale jojka,Kupuje G3 w ciemno,mam nadzieje że nie będzie takich cyrków,a nawet jak już coś się zdarzy niech ktoś podejdzie do tego w sposób profesjonalny a nie że pół roku bez echa:/Dla mnie w całej tej sytuacji najgorsze jest to, że jak kupowałem tego Solixa to chodził mi po głowie Garmin. I dzisiaj żałuję, że go nie kupiłem. Potem Solix się zepsuł, ja kupiłem nową łódź, kupiłem Ulterre, kupiłem 360 wszystko się zamontowało/montuje a ja nie mam serca systemu i nie wiem kiedy mieć będę. Ilości Solixów G3 jakie są "wypluwane" przez HB są żenujące więc może się okazać, że za chwilę dostane pieniądze z powrotem a nie będę miał sondy. A sezon tuż tuż 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 No właśnie sezon tuż tuż,a tka jak mówisz tych urządzeń jeszcze nie ma,u mnie ten tydzień będzie kluczowy,dostałem zapewnienie że 12" G3 ma być między 5-10 kwietnia, zamawiając solixa na początku roku wiedziałem że będę czekać jakiś tam czas,ale powiedziałem sobie że czekam do połowy kwietnia,jak nie dotrze na czas to idę w GPSmap+gt56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Dla mnie w całej tej sytuacji najgorsze jest to, że jak kupowałem tego Solixa to chodził mi po głowie Garmin. I dzisiaj żałuję, że go nie kupiłem. Potem Solix się zepsuł, ja kupiłem nową łódź, kupiłem Ulterre, kupiłem 360 wszystko się zamontowało/montuje a ja nie mam serca systemu i nie wiem kiedy mieć będę. Ilości Solixów G3 jakie są "wypluwane" przez HB są żenujące więc może się okazać, że za chwilę dostane pieniądze z powrotem a nie będę miał sondy. A sezon tuż tużJeszcze abyś dostał kasę spowrotem to już będzie git, po niekąd to właśnie awarje solixów sprawiły że poszedłem z 1223xsv. Chociaż Amerykanie są bardzo zadowoleni z serwisu HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Nawet jak dostane kase to mi ona średnio potrzebna, bo nie podłacze jej do silnika dziobowego i przetworników 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Porównałem prędkości uruchamiania Solixa 10 G3 do Garmina 1222No to trzeba mieć cierpliwość, a niby dostał nowy procesor i miał być demonem prędkości.Helix 10 G2N szybciej mi się podnosił. Dodatkowo możecie zobaczyć jak wyglądają zegary z Hondy BF50 na obu wyświetlaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Porównałem prędkości uruchamiania Solixa 10 G3 do Garmina 1222No to trzeba mieć cierpliwość, a niby dostał nowy procesor i miał być demonem prędkości.Helix 10 G2N szybciej mi się podnosił. Dodatkowo możecie zobaczyć jak wyglądają zegary z Hondy BF50 na obu wyświetlaczach. Piotr, demonem - tak , ale w porównaniu do poprzedników. To jest stary soft z Onixów, ten od Helixów zawsze był szybszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wykrzyknik Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Faktycznie strasznie długo startuje ta Twoja 10. Moja mam wrażenie wstaje szybciej. Będę może w tygodniu na wodzie to nagram dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kieroz
Nowa seria echosond Humminbirda zapowiada sie mega dobrze
http://www.humminbird.com/Freshwater/Lifestyle/SOLIX_FW/
Edytowane przez lamiglas87Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
59
25
24
20
Popularne dni
8 Sie
15
18 Sty
13
26 Cze
12
29 Cze
12
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 59 odpowiedzi
siarq 25 odpowiedzi
Bobby0404 24 odpowiedzi
Pietruk 20 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2019
15 odpowiedzi
18 Sty 2017
13 odpowiedzi
26 Cze 2020
12 odpowiedzi
29 Cze 2021
12 odpowiedzi
Popularne posty
wuran
dorzucam garść zrzutów ekranu z Solixa G2, wykonane w zeszłym tygodniu w Skandynawii woda zimna 8-13 stopni, komentarze moje tak jak to mi się wydaje, czasami mogę się mylić co do interpretacji 2D
wedkarski365.pl
dotarł do mnie kabel Y i podłączyłem dziś dziobówkę i Mega360 na raz do echa poniżej screeny, niestety to był płytki zbiornik i nie udało się potestować na głębszej wodzie i niektóre zrzuty robione po
-PYTOON-
Super sprzęt ale na własnej skórze przekonałem się, że lepsze obrazowanie lepiej pokazuje pustkę jaka jest w naszych wodach.
Opublikowane grafiki
337 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi