Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Solix

kieroz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Maciek przestań.... Jeszcze długo będą pracować na jakość obrazowania zbliżoną do Solixów. Być może brak drugiego portu dyskwalifikuje w niektórych zastosowaniach ale jakość obrazowania z pewnością to rekompensuje. A Garmin, no cóż miałem wątpliwą przyjemność używać jakiegoś UHD w Norwegii, porażka. Twój Simrad działał ale żeby było wow to chyba nie...

• 0

Maciek przestań.... Jeszcze długo będą pracować na jakość obrazowania zbliżoną do Solixów. Być może brak drugiego portu dyskwalifikuje w niektórych zastosowaniach ale jakość obrazowania z pewnością to rekompensuje. A Garmin, no cóż miałem wątpliwą przyjemność używać jakiegoś UHD w Norwegii, porażka. Twój Simrad działał ale żeby było wow to chyba nie...

Krzysztof, jak widziałeś - napisałem to z ironią... Apexy już są osiągalne, choć nie u nas i w cenie kosmos.  UHD nie jest żadnym szałem i nigdy nie był- w rozmiarach do 9 cali, chyba że do livescope ale to żadna tajemnica i regularnie powtarzam to i u siebie na blogu i na grupie gdzie piszemy. A Simrad to Simrad Matryca Lowrance, flaki na poziomie hds Live. Zrobi co trzeba, zależnie od przetwornika, ale to przecież wiesz sam najlepiej. 

Co do jakości obrazowania, powiem ci, że to co nowe wyszło od Garmina jest dużo lepsze niż kiedykolwiek, testowałem GT56, ekrany 1223, 923 i powiem ,że krzywdy nie ma vs. HB a zasięgowo w mega jest lepiej. Także branża idzie do przodu i nie ma już zdecydowanego faworyta ani w SI- Garmin daje to samo na dobrym ekranie, ani w materii Live- bo wyszły nowe sprzety i od HB i od Navico. Przełomu nie ma, bo testowałem równolegle Livescope I ActiveTargeta, ale jest wybór. Także spokojnie, niepokonanych nie ma w żadnej branży zabawek wędkarskich. 

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Musiałbym to w końcu zrobić na moim ukochanym jeziorze. Ale lenistwo przeze mnie przemawia :)

Strukturka w 455 KHz bardzo ładnie się prezentuje w Solixie , to szybka robota- 40m na stronę lub nawet więcej jak duża woda i płyniesz przed siebie ;) 

• 0

Dzień Dobry,

Jest ktoś w stanie mi pomóc? Pacjent to SOLIX 15 SI G1. Po włączeniu symulatora straciłem wszystkie waypoint'sy, Mapy które zrobiłem zostały.

Jest jakaś opcja odzyskania tych danych, nie robiłem nigdy kopii zapsaowej :/.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam

• 0

Dzień Dobry,

Jest ktoś w stanie mi pomóc? Pacjent to SOLIX 15 SI G1. Po włączeniu symulatora straciłem wszystkie waypoint'sy, Mapy które zrobiłem zostały.

Jest jakaś opcja odzyskania tych danych, nie robiłem nigdy kopii zapsaowej :/.

Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam

Obawiam sie, że nie ma na to sposobu- sprawdź  w menu śladów itp. Map nie ruszła symulacja, bo są zapisane na karcie. Waypointy, drogi i szlaki są domyślnie w pamięci urządzenia i stąd problem. 

• 0

Obawiam sie, że nie ma na to sposobu- sprawdź  w menu śladów itp. Map nie ruszła symulacja, bo są zapisane na karcie. Waypointy, drogi i szlaki są domyślnie w pamięci urządzenia i stąd problem. 

Dzięki za odpowiedź, tak myślałem że tak będzie. Mam jeszcze jedno pytanie: Czy Mega Live i 360 powinno być widoczne w opcjach widoków po aktualizacjach? Czy dopiero jak podepnę dany sonar? Zrobiłem aktualizację i chciałem zobaczyć jak wyglądają opcje w 360 i ML ( zastanawiam się nad zakupem ML). Dlatego włączyłem symulację :/ Na symulatorze po aktualizacjach pojawiło mi się 360 i ML a po wyłączeniu nie ma śladu w opcjach nt. 360 i Mega Live. Czy to normalne?

• 0

Dzięki za odpowiedź, tak myślałem że tak będzie. Mam jeszcze jedno pytanie: Czy Mega Live i 360 powinno być widoczne w opcjach widoków po aktualizacjach? Czy dopiero jak podepnę dany sonar? Zrobiłem aktualizację i chciałem zobaczyć jak wyglądają opcje w 360 i ML ( zastanawiam się nad zakupem ML). Dlatego włączyłem symulację :/ Na symulatorze po aktualizacjach pojawiło mi się 360 i ML a po wyłączeniu nie ma śladu w opcjach nt. 360 i Mega Live. Czy to normalne?

Tak, to normalne- choć z ML nie pływałem, to z 360 tak i ten widok - do wyboru pojawia się dopiero po wpięciu w ekran przetwornika 360.