Skocz do zawartości
  • 0

Humminbird Solix

kieroz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Rozmiar D na dużych falach puszczał mi Helixa 12" na kulach. Solixa 15 nie postawiłbym na RAM. W zasadzie to tak duży ekran, że trochę żałuję, że taki mam. To się nadaje na dziób i leżenie pod nogami, a nie przed nos.

• 0

Szczera opinia użytkownika. Bieganie wzrokiem po ekranie to nic fajnego, szczególnie jak się ma widok do przodu na Mega Live przez całą szerokość ekranu. Z odległości około metra jest już ok. Gdybym teraz składał sobie zestaw to 12 cali + 9, lub max 10 do mapy. W tym roku dokupuję helixa 9 do Mega, lub samej mapki. Dwa ekrany na pewno zrobią lepszą robotę niż jeden klamot.

• Like 1

• 0

Rafał prawdę mówi. Na 15 najlepiej patrzy się z pewnej odległości. Też mam 15 i 12 i gdybym dzisiaj miał kupować HB, wziąłbym 2x12.

No ale 15 dostałem w ramach reklamacji za 12 więc nie narzekałem. z drugiej strony ma na tyle duży ekran, ze można go fajnie podzielić.

Ja ustawiam tak, że na dole mam SI a na górze podzielony ekran na mapę i 2d.

ML leci na 12 non stop.

Co do uchwytów to znowu Rafał ma rację, 15 na kuli 2,25 trzyma dobrze pod warunkiem, że nie ma fali. Mam oba zamontowane na kulach 2,25 i ramionach 5 cali(chyba) i z 12 nie ma problemu ale 15 potrafi opadać. 

• Like 1

• 0

Koledzy, czy próbował ktoś wysyłać echo do serwisu na Litwę? Jak to przebiegało, czy sprawnie, gładko czy ze schodami? Na razie kontakt mailowy całkiem dobry, odpowiadają szybko, rzeczowo.

nie wiem czy korespondujesz z Mirkiem czy z Rimantasem, w każdym razie jest ok jeśli chodzi o kontakt, sam mam pacjenta do odesłania, uparcie nie chce przyjąć najnowszego software. Twój ekran jest z ich dystrybucji?

• 0

https://www.humminbird.com/support/software-updates/solix-g1-g2-series-v-4-130

Aktualizacja na solixy. Usprawniono kilka tematów. Nowe możliwości podziału okna, zasięg si może być pokazywany na mapie.

Kurde, ale mogliby dać w końcu full custom jeśli chodzi o podziały okien, helix ma regulowaną wielkość. 

A ten marker SI na mapce to też niegłupia rzecz, widać ile trzeba ustawić by zeskanować strukturę wynikającą z izobat. Swoją drogą ciekawe czy będzie to skorelowane jakość z tonią wodną, bo hb cały czas ma błąd pozycji gps jeśli oznacza się punkt na widoku si bez toni wodnej - 

• Like 1

• 0

HB wystawił aktualizację swoich zabawek. Dużo poprawek. 

https://humminbird.johnsonoutdoors.com/us/support/software-updates

Ale głównie dla posiadaczy ich sprzętu sieciowego. Sonarowo-nic się nie zmieniło. Po obiedzie będę aktualizował swoje stadko HB, może uda się wypłynąć i sprawdzić te filtry zakłóceń M360 i ML 

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Jutro zaczynamy puchar jezior długiego i Osieka. Teraz pytanie czy aktualizować... poprawka w mega live bardzo by się przydała...

Za wcześnie jeszcze na pierwsze raporty z USA, ja czekam z innej przyczyny- chcę poznać zdanie userów HB, którzy mają na pokładzie np. Livescope

• Like 1

• 0

Zrobione. 

Jak pogoda pozwoli to w weekend przeklikam na wodzie co tam nowego. 

Była też aktualizacja iPilota. 

Doszła funkcja dryfu. Ale to pewnie już z nowymi silnikami Quest,

Lektura.

https://minnkota-help.johnsonoutdoors.com/hc/en-us/articles/17091653446679-Drift-Mode-for-Advanced-GPS-Navigation-2023-current-

• 0

Wczoraj wrzuciłem update na kartę. Będąc na wodzie włożyłem kartę do portu. Standardowo zapytał czy przeprowadzić instalację sdo nowszej wersji. Klikam ok. Echo robi swoje uruchamia się na nowo i patrząc w system dalej jest wersja 4.130

Ktoś miał taką sytuację ? Kwestia czy jest nowy up czy jednak nie została przeprowadzona.