kieroz Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Nowa seria echosond Humminbirda zapowiada sie mega dobrze http://www.humminbird.com/Freshwater/Lifestyle/SOLIX_FW/ Edytowane 18 Stycznia 2017 przez lamiglas87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bobby0404 Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 U mnie wszystko działa poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Pytałam Rafala Karkoszek i ma podobnie. Aktualizuje ale wyświetla się nr starej aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Pytałam Rafala Karkoszek i ma podobnie. Aktualizuje ale wyświetla się nr starej aktualizacjiZ silnikiem terrova starszym u kolegi jest podobnie, zapisana wyższa numeracja softu - remote niż wyszło obecne update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 U mnie jest 4.130 wpisana a nowa to 4.190 po upie dalej wyświetla się 4.130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bobby0404 Opublikowano 9 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2023 U mnie wyświetla się chyba 4.190. Jutro sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Nowe firmware dla Solixów, Apexów - wersja 5. Opinia doświadczonego użytkownika tego sprzętu, Steviego Yarnbrougha z bbcboards.net:New Apex/Solix G3 5.060 Update Observations Oto moje wstępne spostrzeżenia z moich 3 jednostek Apex z 5.060: DOBRE: 1) Sama aktualizacja poszła zgodnie z oczekiwaniami i zajęła około 17 minut, aby zaktualizować każdą z moich 3 jednostek Apex.2) Opanowanie nowego interfejsu użytkownika zajmie trochę czasu, ale wierzę, że jest bardziej intuicyjny niż poprzedni interfejs użytkownika Solix/Apex. Nie musiałem "polować na rzeczy" tak bardzo, jak myślałem, że będę.3) Jest teraz 5 różnych pozycji podziału ekranu w widokach obok siebie, zamiast wcześniej 30/70, 50/50 i 70/30. Możesz nawet zmienić podział w widoku, który jest podziałem 3-kierunkowym, gdzie góra lub dół ma pełną szerokość, a następnie powyżej lub poniżej znajduje się podział obok siebie. Nie pamiętam, żebym był w stanie to zrobić na starym interfejsie użytkownika, ale nie wiem, czy faktycznie tego próbowałem.4) Podoba mi się, że wszystkie menu Xpress znajdują się po prawej stronie ekranu. Łatwiej jest tworzyć kombinacje przycisków i przycisków... nie musisz przesuwać ręki aż do drugiej strony ekranu5) Wszystko, co testowałem, wydawało się działać. Jest to dla mnie niesamowite, ponieważ spodziewałem się więcej usterek z zupełnie nowym interfejsem użytkownika. Jestem pewien, że natknę się na pewne problemy, ale na razie nic.6) Wygląda na to, że problem z brakującymi danymi dotyczącymi głębokości i temperatury Solix/Apex został rozwiązany. Nie miałem tego problemu w żadnej z moich 3 jednostek Apex.7) Wykonałem kilka różnych operacji przesyłania punktów trasy z Apex, z którym sparowałem mój telefon z aplikacją One-Boat Network i byłem zszokowany szybkością transferów. Najpierw zrobiłem pojedynczy punkt orientacyjny "Przenieś do telefonu" i zadziałało. Następnie przeprowadziłem transfer punktów trasy, wybierając wiele punktów trasy za pomocą ikony wielokrotnego wyboru u góry ekranu i zadziałało. Następnie usunąłem wszystkie punkty trasy w aplikacji One-Boat Network i wykonałem "Wybierz wszystkie punkty trasy" i wykonałem "Przenieś do telefonu" we wszystkich 732 moich punktach trasy. Nie sądziłem, że to zadziała, ponieważ poszło tak szybko, ale wszystkie punkty trasy były w aplikacji One-Boat Network.8) Przewijanie mapy jest zdecydowanie płynniejsze. Naprawdę zauważyłem to, gdy robiłem skręty, mapa obraca się znacznie płynniej.9) Ogólne "Ustawienia" na ekranie głównym mają znacznie mniej elementów, ponieważ wiele rzeczy, do których wcześniej trzeba było uzyskać dostęp, zostało przeniesionych do menu Xpress dla różnych elementów. Przyzwyczajenie się do tego zajmie trochę czasu, ale myślę, że jest to pozytywny ruch dla uproszczenia rzeczy.10) Bardzo podoba mi się nakładki widoku +/- dla takich rzeczy, jak głębia, zasięg i czułość. Można je wyłączyć, ale nie sądzę, żebym tego chciał. Nie są natrętne i bardzo ułatwiają poprawianie rzeczy, które często się zmieniają.11) Podoba mi się, że menu Xpress ma główne rzeczy, które zmieniasz na ekranie początkowym, z wpisem "Ustawienia/Sprzęt" na samym dole, aby przejść do dodatkowych ustawień dla tego widoku. Wcześniej trzeba było przewinąć w dół, aby przejść do wpisu z dodatkowymi ustawieniami. Ponownie, jest to o wiele bardziej intuicyjne.12) Całe obrazowanie, w tym Mega Live i Mega 360, działało tak, jak powinno. TEN NIE TAK DOBRZE: 1) Niektóre rzeczy zostały uproszczone. Nie ma już trybu Wędkarz i Niestandardowy, z którego wybierasz. Jednym z elementów, których brakuje mi w tym uproszczeniu, które najwyraźniej ugryzło kurz, była możliwość zmiany zakresów CHIPR dla SI, Di i Mega 360. Wątpię, aby wiele osób z tego korzystało, ale ja to robiłem. Czas pokaże, jaki będzie to miało wpływ... jeśli w ogóle... Mam tendencję do bycia "over-tweakerem".2) Mimo że dane silnika NMEA 2000 są dostępne za pośrednictwem elementów Widoki instrumentów i Nakładka danych, nie ma już paska bocznego silnika. Nigdy tego nie używałem, więc osobiście nie będę za tym tęsknił.3) Nie ma paska bocznego Cannon Sidebar, ani nie można sparować Downriggerów Cannon Optimum z Apexem. Myślę, że informacje o aktualizacji mówiły, że zostanie to dodane z powrotem w przyszłej wersji. Używałem paska bocznego Cannon podczas trollingu, więc nie mogę się doczekać jego powrotu.4) Drobnym problemem, który napotkałem, jest to, że podczas korzystania z ustawień +/- w menu występowało niewielkie opóźnienie. Jeśli są klikane szybko, było trochę opóźnienia, zanim liczby dogoniły prasy. Gdy już nadrobił zaległości (po około 3 szybkich naciśnięciach), dotrzymywał kroku. Nie wiem, czy jest to problem tylko z Apex, czy zarówno z Apex, jak i Solix G3. To naprawdę nie był problem... bardziej po prostu coś, co zauważyłem. Nie zauważyłem żadnych opóźnień w niczym innym.5) Nie wiem, ile osób korzysta z pokrętła Apex & Solix, ale jestem nałogowym użytkownikiem pokrętła do zmiany wielu ustawień +/-. W starym interfejsie użytkownika dotykałem ustawienia (na przykład zakresu), a następnie używałem pokrętła, aby zwiększyć lub zmniejszyć ustawienie. To nadal działa w nowym interfejsie użytkownika, ale musisz użyć joysticka, aby wybrać rzecz, którą chcesz zmienić, a nie tylko ją dotknąć. Po podświetleniu go za pomocą joysticka możesz użyć pokrętła, aby zwiększyć lub zmniejszyć ustawienie. To naprawdę nie jest zła rzecz, ale coś, do czego będę musiał przekwalifikować mój 73-letni mózg. To wszystko, co mogę w tym momencie wymyślić, ale w ciągu najbliższych kilku dni wyjdę kilka razy, aby przetestować to i dodać wszelkie nowe odkrycia do tego wątku. Mam nadzieję, że inni wczesni adapterzy tej aktualizacji Solix G3 i Apex również dodadzą swoje spostrzeżenia w tym poście. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Nieśmiało zapytam, ale bez podtekstu. Maciek, to jest Twój tekst czy wyplówka z jakiegoś bezdusznego translatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Nieśmiało zapytam, ale bez podtekstu. Maciek, to jest Twój tekst czy wyplówka z jakiegoś bezdusznego translatora?Napisałem przecież, że to z forum bbcboards. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Aktualizacje nowe się pojawiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szogo636 Opublikowano 6 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja Panowie,czy w solix-ie jest możliwość zmiany stron sonaru bocznego.Potrzebuje wrzucić przetwornik pod pawęż w pontonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 6 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja Tak, tylko jaki Solix z którym softem?Musisz poszukać opcji "orientacja" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szogo636 Opublikowano 6 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja Tak, tylko jaki Solix z którym softem?Musisz poszukać opcji "orientacja"Hej , G3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kieroz
Nowa seria echosond Humminbirda zapowiada sie mega dobrze
http://www.humminbird.com/Freshwater/Lifestyle/SOLIX_FW/
Edytowane przez lamiglas87Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
59
25
24
20
Popularne dni
8 Sie
15
18 Sty
13
26 Cze
12
29 Cze
12
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 59 odpowiedzi
siarq 25 odpowiedzi
Bobby0404 24 odpowiedzi
Pietruk 20 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2019
15 odpowiedzi
18 Sty 2017
13 odpowiedzi
26 Cze 2020
12 odpowiedzi
29 Cze 2021
12 odpowiedzi
Popularne posty
wuran
dorzucam garść zrzutów ekranu z Solixa G2, wykonane w zeszłym tygodniu w Skandynawii woda zimna 8-13 stopni, komentarze moje tak jak to mi się wydaje, czasami mogę się mylić co do interpretacji 2D
wedkarski365.pl
dotarł do mnie kabel Y i podłączyłem dziś dziobówkę i Mega360 na raz do echa poniżej screeny, niestety to był płytki zbiornik i nie udało się potestować na głębszej wodzie i niektóre zrzuty robione po
-PYTOON-
Super sprzęt ale na własnej skórze przekonałem się, że lepsze obrazowanie lepiej pokazuje pustkę jaka jest w naszych wodach.
Opublikowane grafiki
337 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi