kieroz Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Nowa seria echosond Humminbirda zapowiada sie mega dobrze http://www.humminbird.com/Freshwater/Lifestyle/SOLIX_FW/ Edytowane 18 Stycznia 2017 przez lamiglas87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 (edytowane) OK - tak spróbuje, ale uważam to za DUŻE NIEDOPRACOWANIE ze strony HB.Takie żonglowanie kablami, włączanie i wyłączanie echa ( które dość długo startuje) w sprzęcie za 15 tysi to jakiś żart ( tak samo jak brak bezpiecznika na przewodzie zasilającym ( koszt 10 zł).bezpiecznika zamontowanego na kablu zasilającym nie ma żadne echo , w każdym masz do zarabiania kable. Lowrance chyba dodaje bezpiecznik ale i tak musisz sam łączyć kable do tego z bezpiecznikiem. Wg mnie to dlatego, że jedni mają zabudowane echosondy a niektórzy nie, i tak trzeba zarabiać kable pod siebie, Ci którzy zabudowują echo lub montują na stałe, mają skrzynki z bezpiecznikami. Ostatnio załamał mnie Lowrance przy kablu zasilającym do Active Target , dostajesz wystające z wiązki 4 kable, jeden to plus, drugi minus, trzeci mostkujesz z minusem (chyba) a czwarty luźno ale musisz zabezpieczyć aby nie stykał się innymi.Tak, zgadzam się iż przełączanie przetworników w HB to niedopracowanie jeśli robisz to poprzez odłączenie przetwornika i podłaczasz nowy, ale oni stawiają na to iż masz więcej ekranów i jak masz więcej przetworników to masz je w sieci a nie bawisz się na łodzi w przełączania. Większym niedopracowaniem jest wyświetlanie mapy 1x1 km. Edytowane 4 Lipca 2021 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 bezpiecznika nie ma żadne echo, w każdym masz do zarabiania kable. Lowrance chyba dodaje bezpiecznik ale i tak musisz sam łączyć kable do tego z bezpiecznikiem. Wg mnie to dlatego, że jedni mają zabudowane echosondy a niektórzy nie, i tak trzeba zarabiać kable pod siebie, Ci którzy zabudowują echo lub montują na stałe maja skrzynki z bezpiecznikami. Ostatnio załamał mnie Lowrance przy kablu zasilającym do Active Target , dostajesz wystające z wiązki 4 kable, jeden to plus, drugi minus, trzeci mostkujesz z minusem (chyba) a czwarty luźno ale musisz zabezpieczyć aby nie stykał się innymi.Tak, zgadzam się iż przełączanie przetworników w HB to niedopracowanie, ale oni stawiają na to iż masz więcej ekranów i jak masz więcej przetworników to masz je w sieci a nie bawisz się na łodzi w przełączania. Większym niedopracowaniem jest wyświetlanie mapy 1x1 km.żółty kabel to przerywacz obwodu zasilania w module= musi byc spięty z tym samym kolorem w kablu zasilającym echo i wtedy wyłączając softowo echo - wyłączasz też moduł AT w tym przypadku, ale też i ss3d i pewnie sonarhub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 (edytowane) @Wuran , ten 360 ma również częstotliwość 455khz?tak mega360 ma 455 i Mega Edytowane 4 Lipca 2021 przez wuran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 A patrzyłeś na zasieg i jakość 360 w 455khz? Może masz jakieś jakieś zdiecie w tej Hz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Chyba nie mam, może w sierpnu zrobię zrzut bo wcześniej nie wiem czy będę z mega360 na wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadeus Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 bezpiecznika zamontowanego na kablu zasilającym nie ma żadne echo , w każdym masz do zarabiania kable. Lowrance chyba dodaje bezpiecznik ale i tak musisz sam łączyć kable do tego z bezpiecznikiem. Wg mnie to dlatego, że jedni mają zabudowane echosondy a niektórzy nie, i tak trzeba zarabiać kable pod siebie, Ci którzy zabudowują echo lub montują na stałe, mają skrzynki z bezpiecznikami. Ostatnio załamał mnie Lowrance przy kablu zasilającym do Active Target , dostajesz wystające z wiązki 4 kable, jeden to plus, drugi minus, trzeci mostkujesz z minusem (chyba) a czwarty luźno ale musisz zabezpieczyć aby nie stykał się innymi.Tak, zgadzam się iż przełączanie przetworników w HB to niedopracowanie jeśli robisz to poprzez odłączenie przetwornika i podłaczasz nowy, ale oni stawiają na to iż masz więcej ekranów i jak masz więcej przetworników to masz je w sieci a nie bawisz się na łodzi w przełączania. Większym niedopracowaniem jest wyświetlanie mapy 1x1 km.Mam Garmin 8410 xsv plus do tego Panoptix.Na każdym z tych urządzeń był oryginalny bezpiecznik............. Orientujesz się czy można wyłączyć ping-owanie przetwornika chirp ? W menu niby mogę go wyłączyć ale jak kliknę na chirp to dalej widzę że dane są przekazywane.W przypadku side view oraz 360 - jest opcja ping OFF/ON i tu jest sprawa jasna.Czasem podczas korzystania z 360 nie potrzebuję drugiego przetwoenika i wolę go wyłączyć aby nie walić rybom po głowach kolejnym pingowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 (edytowane) wyłączenie przetwornika 2D powoduje że nie robi się mapa na autochart i prawdopodobnie zniknie Ci głębokość, bo sam mega360 nie mierzy głębokości poniżej wycinek z manuala jak wyłączyć 2D chirp, Edytowane 4 Lipca 2021 przez wuran 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas 235 Opublikowano 26 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 Z racji, ze mój Solix 12 g2, którego nie naprawiono, został wymieniony na Solixa 15 g3 mam pytanie do ewentualnych jego użytkowników.Czy u Was wentylator też tak hałasuje ?Pytałem oto gościa co sprzedaje solixy, odpowiedział że "przy duzej ciszy tak jest słyszalny lekko"U mnie jest jakaś masakra nie pozwalająca się na niczym skupić. Czy to ten nowy procesor wymaga takiego chłodzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Pytanie do bardziej ogarniętych w temacie:W Solix można ustawić siatkę trolingowa o zadanych wymiarach, czy ta siatkę można wskazać terrova aby nią plywalac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misiek83 Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Witam, pytanie do bardziej wtajemniczonych kolegów . Czy do Solixa potrzebna jest karta Zero Lines? I czy jak będę miał dwa Solixy wpięte do sieci przez switcha, to będę potrzebował dwóch kart jak będą potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Potrzebna jest tak jak i dla Helixów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misiek83 Opublikowano 7 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 A jak mam dwa Solixy wpięte w sieć to jedna karta czy dwie karty będą potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 Na jednym urządzeniu będziesz miał.karte zero lines i ona będzie służyć do tworzenia map, poprzez sieć na 90% udostępnisz na drugim ekranie to co chcesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misiek83 Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Dzięki za pomoc. Przesiadam się ze sprzętu Lowranace na Humminbirda i jest jednak sporo różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czi Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Misiek83, jakaś różnica w obrazowaniu wg Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misiek83 Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Mogę szczegółowo odpowiedzieć za dwa miesiące, bo w środę dopiero odbieram łódkę uzbrojoną i w piątek ruszam do Szwecji. Tak na szybko, pływałem trochę z helixem, jeżeli chodzi o obrazowanie tradycyjne jak i boczne to Lowrance nawet się nie zbliża, jeżeli chodzi o down Scan to według mnie lepiej wyglada Lowrance. Tak jak pisałem wyżej szczegółowa opinia za dwa miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Dzięki za pomoc. Przesiadam się ze sprzętu Lowranace na Humminbirda i jest jednak sporo różnic.Zwłaszcza w interfejsie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 menu to wisienka na torcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misiek83 Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Pytanie było o obrazowanie????????????, 40 minut minęło zanim ogarnąłem jak wybrać i ustawiać wyświetlane zakładki????????????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 witaj w swiecie humminbird , ale jak juz sie ogarnie, to maluje bardzo ladnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Misiek83 Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Panowie ponowna prośba o pomoc. W obecnych czasach zaplanować cokolwiek graniczy z cudem. Miałem w zeszłym tygodniu odebrać mega 360 razem ze switchem i kablami ethernetowymi. Jak wszystko w tym roku oczywiście nie dojechało, i jeśli chodzi o 360 to jakoś przeboleje, to nie mam bladego pojęcia czy da radę jakoś połączyć w sieć dwa Solixy i Terrove bez switcha. Jeden kabel ethernetowy udało mi się kupić. Z góry dziękuje za szybką pomoc, bo w piątek powinienem ładować się na prom do Szwecji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Bez switcha podłączysz tylko jednego solixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 A jaki duży solix ? Ile on ma z tyłu wejść sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Solixy i wybrane Helixy mają jeden Port Ethernet. Apex ma 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kieroz
Nowa seria echosond Humminbirda zapowiada sie mega dobrze
http://www.humminbird.com/Freshwater/Lifestyle/SOLIX_FW/
Edytowane przez lamiglas87Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
59
25
24
20
Popularne dni
8 Sie
15
18 Sty
13
26 Cze
12
29 Cze
12
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 59 odpowiedzi
siarq 25 odpowiedzi
Bobby0404 24 odpowiedzi
Pietruk 20 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2019
15 odpowiedzi
18 Sty 2017
13 odpowiedzi
26 Cze 2020
12 odpowiedzi
29 Cze 2021
12 odpowiedzi
Popularne posty
wuran
dorzucam garść zrzutów ekranu z Solixa G2, wykonane w zeszłym tygodniu w Skandynawii woda zimna 8-13 stopni, komentarze moje tak jak to mi się wydaje, czasami mogę się mylić co do interpretacji 2D
wedkarski365.pl
dotarł do mnie kabel Y i podłączyłem dziś dziobówkę i Mega360 na raz do echa poniżej screeny, niestety to był płytki zbiornik i nie udało się potestować na głębszej wodzie i niektóre zrzuty robione po
-PYTOON-
Super sprzęt ale na własnej skórze przekonałem się, że lepsze obrazowanie lepiej pokazuje pustkę jaka jest w naszych wodach.
Opublikowane grafiki
337 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi