Skocz do zawartości

Ubezpieczyciel

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Zakladam ze post jest o AC, bo OC to bez znaczenia gdzie sie kupi.

Generalnie ubezpieczajacy indywidualny zawsze ma w plecy, bo sie go olewa. Ponadto w ubezpieczeniu nie tyle liczy sie cena, ile likwidacja szkody.

Moja ostatnia wizyta u blacharza przyniosla efekt taki oto, ze u niego teraz najlepiej likwiduje...PZU, a kiepsko Hestia (to moglem na wlasnej skórze przerobic). Warto popytac w zaprzyjaznionych zakladach - jesli warsztat ma u siebie likwidatora, to mozna próbowac. Jesli likwidacja jest centralna, lepiej unikac.

Co do directów (internetowo-telefonicznych), to Link4 nalezy sie wystrzegac, bo wlasnie slabo likwiduje szkody. Mozna spróbowac Allianz, albo ew. Aviva.

Moze sa ubezpieczenia na Grouponie?? :wacko:

Ja mam bardzo kiepskie doświadczenia z Liberty Direct, więc szukam innej firmy.

Podobno te wszystkie Liberty, Linki, Uniki i inne, są dobre jak jest dobrze i nic się nie dzieje Jak przychodzi do zapłaty za szkodę to zaczynają się schody....... Jak chcesz to skontaktuje Cię z moją Martyną, robi w ubezpieczeniach Posprawdza Ci, powylicza, porówna oferty kilku firm i albo się zdecydujesz, albo nie :D Tylko w razie co byś musiał do Międzylesia podjechać.

Panowie szczerze,tak na prawdę nie da się polecić żadnej firmy na 100%,wiem bo lata pracowałem jako likwidator szkód komunikacyjnych i przerobiłem większość super towarzystw,firmy są nastawione na zysk i minimalizowane wypłat na maxa,bazują na cięciu i okrajaniu ile się da,i niech sie potem taki jeden z drugim odwołuje i do sądu idzie,na tysiące okrojonych szkód odwoła się 50%,a do sądów pójdzie z tych 50% po odwołaniu 20%. I tak to sie kręci,manipulacje cenami części zamiennych,potrąceniami w kosztorysach ,manipulacje przy wyliczaniu szkód całkowitych itd.Jedyne co mogę doradzić to czytać przed podpisaniem umowy AC warunki ogólne od deski do deski i wybrać mniejsze zło.

• Like 1

ja od 4ech lat jestem w MTU i nie jest zle. kazdego roku jakas szkoda i w sumie niezle policzone... Ale za kazdym razem bralem rozliczenie gotowkowe bo na wstawianie auta do jakiegos warsztatu i rozliczenia bezgotowkowe to ja nie mam ani sily ani czasu :D

ja od 4ech lat jestem w MTU i nie jest zle. kazdego roku jakas szkoda i w sumie niezle policzone... Ale za kazdym razem bralem rozliczenie gotowkowe bo na wstawianie auta do jakiegos warsztatu i rozliczenia bezgotowkowe to ja nie mam ani sily ani czasu :D

No to nie jest źle.

Ja na ponad 10 lat jazdy samochodem, raz zaliczyłem lekkiego dzwona, a że miałem inne sprawy na głowie (wyjazd z kraju na jakiś czas) to nie miałem czasu się tym zająć i przypilnować. Liberty Direct sprawnie to wykorzystało. Nie miałem siły ani ochoty z nimi się prawować - szkoda nerwów.

Na pewno stracili klienta w mojej osobie, ale i kilka osób z mojego otoczenia na pewno będzie się trzymać z daleka od tej firmy.

daniel co ja zrobie ze mnie dzikie zwierze lubia prosto w oczy patrzec... najchetniej wskakujac - lub probojac wskoczyc na maske :D

choc i zdarzyla sie jedna latarnia na oczyszczalni czajka ktora stal sobie tyle lat w jednym miejscu i ktorego pieknego dnia postanowila zobaczyc czy mam mocny zderzak :D

• 2 miesiące temu...

Najlepszy wynik w badaniu uzyskało Link4, - 7,8 punktu na 10 możliwych

Raz załatwiałem likwidacje szkody z autocasco w linku - jakies 3-4 lata temu, w wersji bezgotówkowej - i poszło muszę powiedzieć jak z płatka, bez najmniejszych problemów. Przyjechał rzeczoznawca, zrobił zdjęcia, naprawa została przeprowadzona w ASO, które rozliczyło się z Linkiem - do niczego nawet się nie dotknąłem.

w zeszłym miesiącu likwidowałem szkodę z ac w pzu. po dwóch dniach od zgłoszenia szkody telefoniczne ustalenie wysokości wypłaty. bez zdjęć, rzeczoznawców, powiedziałem tylko co się stało. w ciągu dwóch dni dostałem kasę na konto. błyskawica!

Moze byla mala...ale jak powyzej, duzy warsztat potwierdza ze pzu likwiduje duuuzo sprawniej niz kiedys

• 9 lat później...

Taaaak wiem, że dziesięcioletni odkop :D

Mam taki problem, temat dotyczy ubezpieczenia OC przyczepy. W skrócie dałem ciała :P

A szczegółowo sprawa ma się tak, zakupiłem używaną przyczepę, przepisałem na siebie ubezpieczenie poprzedniego właściciela. I przegapiłem jego wygaśnięcie. W między czasie dostałem przypomnienie od tego samego ubezpieczyciela o zbliżającym się końcu innej polisy, więc byłem przekonany, że przecież przyjdzie przypomnienie również za oc przyczepki. A że używam jej dwa razy do roku to nawet nie zajrzałem do polisy, żeby sprawdzić terminy. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się, że wygasło 6 tygodni wcześniej. W takiej sytuacji ubezpieczenie się samo nie przedłuża, co w sumie jest dziwne. Niezwłocznie odnowiłem ubezpieczenie i czekałem na odzew z ubezpieczeniowego funduszu gwarancyjnego, no i właśnie dziś się doczekałem :rolleyes:    Wyrok 870zł, oczywiście zdaję sobie sprawę, że to mój błąd i niedopatrzenie, a państwo chętnie to wykorzysta. Są jakieś sposoby, czy  płacić bez kombinowania ? :ph34r:

Miałem ubezpieczone auto w AXA direct w listopadzie u.r. miałem obcierkę z mojej winy jakie było moje zdziwienie gdy przesłali mi oferte na następny rok.

Panowie OC i AC za ubiegły rok  równało się z samym OC na następny rok ,była to kwota 960 zł [oc i ac]  a teraz przysłali 910 zł za samo oc.

Jako ,że mam 52 lata i prawko  od 16 roku życia i nigdy nie miałem żadnej szkody z mojej winy stwierdziłem ,że chyba ich po....bało.

Zeby nie przeciągać ubezpieczyłem w jakimś MTU  za  7 stówek czyli o ponad 200zł taniej

Edytowane przez Gelor78