hlehle Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Temat rzeka - jakich ubezpieczycieli aut polecacie lub nie i dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 To i ja sie podepne do tematu --czy ktos moze cos zlego lub dobrego powiedziec o LINK4----zastanawiam sie nad przejsciem do tego ubezpieczyciela---sama kwota ubezpieczenie bylaby sporo nizsza :)wiec chyba skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zakladam ze post jest o AC, bo OC to bez znaczenia gdzie sie kupi.Generalnie ubezpieczajacy indywidualny zawsze ma w plecy, bo sie go olewa. Ponadto w ubezpieczeniu nie tyle liczy sie cena, ile likwidacja szkody.Moja ostatnia wizyta u blacharza przyniosla efekt taki oto, ze u niego teraz najlepiej likwiduje...PZU, a kiepsko Hestia (to moglem na wlasnej skórze przerobic). Warto popytac w zaprzyjaznionych zakladach - jesli warsztat ma u siebie likwidatora, to mozna próbowac. Jesli likwidacja jest centralna, lepiej unikac.Co do directów (internetowo-telefonicznych), to Link4 nalezy sie wystrzegac, bo wlasnie slabo likwiduje szkody. Mozna spróbowac Allianz, albo ew. Aviva.Moze sa ubezpieczenia na Grouponie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Ja mam bardzo kiepskie doświadczenia z Liberty Direct, więc szukam innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Ja mam bardzo kiepskie doświadczenia z Liberty Direct, więc szukam innej firmy.Podobno te wszystkie Liberty, Linki, Uniki i inne, są dobre jak jest dobrze i nic się nie dzieje Jak przychodzi do zapłaty za szkodę to zaczynają się schody....... Jak chcesz to skontaktuje Cię z moją Martyną, robi w ubezpieczeniach Posprawdza Ci, powylicza, porówna oferty kilku firm i albo się zdecydujesz, albo nie Tylko w razie co byś musiał do Międzylesia podjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Panowie szczerze,tak na prawdę nie da się polecić żadnej firmy na 100%,wiem bo lata pracowałem jako likwidator szkód komunikacyjnych i przerobiłem większość super towarzystw,firmy są nastawione na zysk i minimalizowane wypłat na maxa,bazują na cięciu i okrajaniu ile się da,i niech sie potem taki jeden z drugim odwołuje i do sądu idzie,na tysiące okrojonych szkód odwoła się 50%,a do sądów pójdzie z tych 50% po odwołaniu 20%. I tak to sie kręci,manipulacje cenami części zamiennych,potrąceniami w kosztorysach ,manipulacje przy wyliczaniu szkód całkowitych itd.Jedyne co mogę doradzić to czytać przed podpisaniem umowy AC warunki ogólne od deski do deski i wybrać mniejsze zło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 ja od 4ech lat jestem w MTU i nie jest zle. kazdego roku jakas szkoda i w sumie niezle policzone... Ale za kazdym razem bralem rozliczenie gotowkowe bo na wstawianie auta do jakiegos warsztatu i rozliczenia bezgotowkowe to ja nie mam ani sily ani czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 ja od 4ech lat jestem w MTU i nie jest zle. kazdego roku jakas szkoda i w sumie niezle policzone... Ale za kazdym razem bralem rozliczenie gotowkowe bo na wstawianie auta do jakiegos warsztatu i rozliczenia bezgotowkowe to ja nie mam ani sily ani czasu No to nie jest źle.Ja na ponad 10 lat jazdy samochodem, raz zaliczyłem lekkiego dzwona, a że miałem inne sprawy na głowie (wyjazd z kraju na jakiś czas) to nie miałem czasu się tym zająć i przypilnować. Liberty Direct sprawnie to wykorzystało. Nie miałem siły ani ochoty z nimi się prawować - szkoda nerwów.Na pewno stracili klienta w mojej osobie, ale i kilka osób z mojego otoczenia na pewno będzie się trzymać z daleka od tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 daniel co ja zrobie ze mnie dzikie zwierze lubia prosto w oczy patrzec... najchetniej wskakujac - lub probojac wskoczyc na maske choc i zdarzyla sie jedna latarnia na oczyszczalni czajka ktora stal sobie tyle lat w jednym miejscu i ktorego pieknego dnia postanowila zobaczyc czy mam mocny zderzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news /poki-placisz-skladki-jest-ok-ale-gdy-zrobisz-szkode,1687198 ,415Normalnie szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Najlepszy wynik w badaniu uzyskało Link4, - 7,8 punktu na 10 możliwych Raz załatwiałem likwidacje szkody z autocasco w linku - jakies 3-4 lata temu, w wersji bezgotówkowej - i poszło muszę powiedzieć jak z płatka, bez najmniejszych problemów. Przyjechał rzeczoznawca, zrobił zdjęcia, naprawa została przeprowadzona w ASO, które rozliczyło się z Linkiem - do niczego nawet się nie dotknąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 ja mam dobre doświadczenia z Ergo Hestią - likwidacja szkody z AC i OC sprawcy bez problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 w zeszłym miesiącu likwidowałem szkodę z ac w pzu. po dwóch dniach od zgłoszenia szkody telefoniczne ustalenie wysokości wypłaty. bez zdjęć, rzeczoznawców, powiedziałem tylko co się stało. w ciągu dwóch dni dostałem kasę na konto. błyskawica! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 w zeszłym miesiącu likwidowałem szkodę z ac w pzu. po dwóch dniach od zgłoszenia szkody telefoniczne ustalenie wysokości wypłaty. bez zdjęć, rzeczoznawców, powiedziałem tylko co się stało. w ciągu dwóch dni dostałem kasę na konto. błyskawica!Moze byla mala...ale jak powyzej, duzy warsztat potwierdza ze pzu likwiduje duuuzo sprawniej niz kiedys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Taaaak wiem, że dziesięcioletni odkop Mam taki problem, temat dotyczy ubezpieczenia OC przyczepy. W skrócie dałem ciała A szczegółowo sprawa ma się tak, zakupiłem używaną przyczepę, przepisałem na siebie ubezpieczenie poprzedniego właściciela. I przegapiłem jego wygaśnięcie. W między czasie dostałem przypomnienie od tego samego ubezpieczyciela o zbliżającym się końcu innej polisy, więc byłem przekonany, że przecież przyjdzie przypomnienie również za oc przyczepki. A że używam jej dwa razy do roku to nawet nie zajrzałem do polisy, żeby sprawdzić terminy. Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się, że wygasło 6 tygodni wcześniej. W takiej sytuacji ubezpieczenie się samo nie przedłuża, co w sumie jest dziwne. Niezwłocznie odnowiłem ubezpieczenie i czekałem na odzew z ubezpieczeniowego funduszu gwarancyjnego, no i właśnie dziś się doczekałem Wyrok 870zł, oczywiście zdaję sobie sprawę, że to mój błąd i niedopatrzenie, a państwo chętnie to wykorzysta. Są jakieś sposoby, czy płacić bez kombinowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Znajomej naliczyli niedawno 2700 za samochód. Rozmawiała z prawnikiem i znajomym, który prowadzi agencję ubezpieczeń. Niestety jedyne o co może się ubiegać to jest rozłożenie całej kwoty na raty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Dlatego cieszę się że to tylko przyczepka, mniejsza nagroda przysługuje Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Niestety nie ma drogi ucieczki, trzeba zapłacić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 Zrobi się, ale warto było się upewnić Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gelor78 Opublikowano 5 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 (edytowane) Miałem ubezpieczone auto w AXA direct w listopadzie u.r. miałem obcierkę z mojej winy jakie było moje zdziwienie gdy przesłali mi oferte na następny rok.Panowie OC i AC za ubiegły rok równało się z samym OC na następny rok ,była to kwota 960 zł [oc i ac] a teraz przysłali 910 zł za samo oc.Jako ,że mam 52 lata i prawko od 16 roku życia i nigdy nie miałem żadnej szkody z mojej winy stwierdziłem ,że chyba ich po....bało.Zeby nie przeciągać ubezpieczyłem w jakimś MTU za 7 stówek czyli o ponad 200zł taniej Edytowane 5 Listopada 2020 przez Gelor78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi