miramar69 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 ... filc najpewniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welfron1 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Dziękuje.Rozumiem, że suszenie może się odbyć na tym materiale bez żadnych otarć blanku ?? Edytowane 29 Stycznia 2018 przez welfron1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesnydzik Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 U mnie w trakcie budowy:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Widze ze bedzie kawal maszynerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 U mnie w trakcie budowy:)Kolego pochwal się swoim dziełem jak już skończysz też mam zamiar sobie zbudować taka maszynkę a jak na tę 4 strony to mało tu fotek więc wszystko się przyda , choć będę to robił z drewnaPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Kolego pochwal się swoim dziełem jak już skończysz też mam zamiar sobie zbudować taka maszynkę a jak na tę 4 strony to mało tu fotek więc wszystko się przyda , choć będę to robił z drewnaPozdro Sa tematy gdzie jest wiecej fotek http://jerkbait.pl/topic/6280-wrapper-wrapping-machine-suszarka/http://jerkbait.pl/topic/101259-nasz-warsztat-rb/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 U mnie w trakcie budowy:)Dobrze wiedzieć, że ktoś w okolicy będzie kręcił kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Sa tematy gdzie jest wiecej fotek http://jerkbait.pl/topic/6280-wrapper-wrapping-machine-suszarka/http://jerkbait.pl/topic/101259-nasz-warsztat-rb/Wlasnie szukalem tego dzieks Edytowane 6 Marca 2018 przez lamiglas87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 18 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 (edytowane) Uszanowanie. Będzie "chwalipost". Tak jak miałem dość omotek na pudle robionych:http://jerkbait.pl/topic/11762-napinacz-do-nici-jak-zrobić/?p=3084098 tak ostatnio zamarzyło mi się nie toczyć za pomocą wkrętarki i trochę mnie poniosło. Miało być coś małego a ulepiłem takiego cudaka.Jak na maszynę do zrobienia dwóch kijów na majówkę trochę przerost formy ale działa miodzio. Rozstaw 46 cm. Wysokość na łożem 13,5 cm. Wrzeciono to odpady ze sklejki plus koła zębate i pasek od jakiejś maszyny rolniczej. Łożyska i najdroższy element szczęki tokarskie mocowane na stożek MK1. Oś zrobiona przedłużki wiertarskiej na stożek MK1.Silnik ze starej sowieckiej tokarki modelarskiej. Konik z dwóch rur 35x25 i 25x20. Mocowanie na stożek MK1 więc uchwyt wiertarski można założyć. Całość ma 7 cm wysunięcia więc spokojnie każdy foregrip rozwiercę jak będzie trzeba.Łoże ze skejki plus wałek (fi 20 mm) na podporze do tego łożysko które prowadzi konik. Całość blokowana za pomocą dwóch śrub (trzyma na beton). Podtrzymka i jakieś dodatki ze sklejki. Muszę jeszcze zrobić jakąś obudowę bo mnie już raz za rękaw pociągnęło... i ogarnąć elektrykę bo na razie odpala na włącznik do kontaktu. No i konik doczeka się koła do obsługi posuwu ale nie mam na razie nic poza jakim czerwonym kołem od hydrantu i średnio mam jak je dopasować. Koniec "chwaliposta". Edytowane 18 Marca 2023 przez MatB 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2023 Fajna maszyna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 21 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2023 (edytowane) Dzięki! Pierwsze ofiary już są a następne "się kręcą". Uczę się obsługi i modyfikuję maszynę usuwając różne konstrukcyjne niedociągnięcia. Jest git:) Edytowane 21 Marca 2023 przez MatB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Pierwsze efekty. Ale to jest fajna zabawa:) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Po to właśnie jest rodbuilding Hen przed kupnem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi