PaNeK Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 ale złozenie razem z kupieniem blanku korka pszelotek lakieru itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Panek@ Samodzielne złozenie wedziska kosztuje około 150 zł taniej niz w pracowniach.Pewnie zależy to jeszcze od pracowni. Na jakim blanku ? PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Panek@ Samodzielne złozenie wedziska kosztuje około 150 zł taniej niz w pracowniach.Pewnie zależy to jeszcze od pracowni. Na jakim blanku ? PozdrawiamSlider Na każdym ( chyba że masz swoje dojście do blanków), koszt wędziska to koszt blanku+ koszt komponentów (korek, uchwyt, przelotki,nici, lakier) + robocizna + gwarancja ( o czym niektórzy zapominają)= gotowa wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 a gdzie moge kupić sam blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Np. tu - http://www.rodmas.pl/ tu - http://www.wedki.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 no ale ja miałem wędke zlozyc za 150 no do 200zł a tu blanka ponizej 200 nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 To napisz do Łukasza Masiaka ,może coś tańszego znajdzie z blanków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 no ale ja miałem wędke zlozyc za 150 no do 200zł a tu blanka ponizej 200 nie widze masz tańsze http://www.fishingcenter.com.pl/fishingcenter.php?pg=spining Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 @PaneK dla scislosci, to kolega napisał nie że złożysz za 150zl tylko za 150zl taniej - czyli odjął koszt robocizny rodbuildera od kosztu wędki w pracowni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 ok już chyba pojmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Odnośnie instyktaży na temat budowy wędek to moim zdaniem każdy początkujący (np. ja) powinien oberzeć to: http://shop.mudhole.com/Rod-Building-101# Na ostatnim z filmików Kevin delikatnie podgrzewał niezaschnięty jeszcze lakier na omotce nad płomieniem świeczki z alkoholem. Czemu to służy (mój angielski nie jest na tyle dobry, aby wszystko zrozumieć)? Też tak robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Wsłuchałem się dobrze - ma to uwolnić bąbelki z lakieru, ale trzeba uważać, żeby nie przegrzać, bo wtedy powstanie ich jeszcze więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Albo lakier ci splynie... <_<...a w wersji max ulegnie destrukcji struktura blanku... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów jerkbaitChcę zaprezenować obrotniki mojej konstrukcji z małym nakładem finnsowym orginalne Amerykańskie s ą dosyć drogie.Większy wydatek to zasilacz z regulacą obrotów od 5 do 100 obrotów na minutę,kupiłem na allegro 70 zł szt.silnik 12 v od starej drukarki lub faxsu parę kawałków płyty meblowej uchwyt wiertarski i gotowe,wszystko widać na załączonych fotografiach.Jeden jest do drgających szczytówek,a drugi do blanków,silnik ma dużą moc bo jest na kołach zębatych,także kręcą się bez problemówciężkie karpiówki. Edytowane 16 Grudnia 2013 przez ledar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 No toście fikuśnie, acz skutecznie pokombinowali, Panie Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Dodatkowo zasilacz ma lewe i prawe obroty,także cała maszyna jest uniwersalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Świetna konstrukcja Nazwa bardzo interesująca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Czy on przypadkiem nie stoi we Wrocławskiej astrze na piętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Darek, gratuluję świetnego pomysłu i taniego wykonania! Super "obrotnik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam kolegów mam pytanie chce sobie zrobić suszarke do suszenia lakieru na omotkach mam taki silniczek wolnoobrotowy wykonuje on 3 obroty na minute czy to nie za mało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacziega Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Z mojego doswiadczenia 3 do 5 sa optymalne. Na tyle wolne ze zawsze mozna swobodnie obserwowac lakier ( wylapywac nierownosci). Szybsze obroty powoduja ze trudniej operowac pedzelkiem i lakierem ale lepiej sie rozprowadza ( wieksza sila odsrodkowa).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Dziękuje kolego rozwiałeś moje wątpliwość zabieram się złożenia całej konstrukcji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welfron1 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Panowie jaki materiał użyć do oklejenia wcięć w wrapperze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Filc będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi