Skocz do zawartości

Jezioro Modzerowskie

Kniaziu

Rekomendowane odpowiedzi

Ostrzegam wszystkich Kolegów-nie decydujcie się łowić na tym jeziorze.Sandacza jest co prawda sporo ale rybak stawiający każdego dnia kilometry siatek i bijący po brzegach prądem zdecydowanie popsuje Wam chumor (użerałem się z nim cały 2016)

Od razu tam lać  ;) a  kto poniesie konsekwencje  za szkodnika   :lol: ruszysz dziada i  z automatu jesteś tym najgorszym.Pięknie położone jeziorko tylko z dojazdem kiepsko .Byłem kilka razy, szukałem miejsca pod namiot lipa , jest kilka fajnych miejscówek ale  zawsze ktoś tam przebywał , nawet problem jest ze zwodowaniem łódki  .Podobno jest duży okoń + sandacz  ? Jezioro ogrodzone na maksa . Może Tomek zna ciekawe dojazdy do jeziorka i się z nami podzieli  ;) .

• Like 1

Ostrzegam wszystkich Kolegów-nie decydujcie się łowić na tym jeziorze.Sandacza jest co prawda sporo ale rybak stawiający każdego dnia kilometry siatek i bijący po brzegach prądem zdecydowanie popsuje Wam chumor (użerałem się z nim cały 2016)

To jakiś słaby ten rybak jak jeszcze sporo sandaczy pływa?Znam zdecydowanie lepszych.

Rybaka obowiązują takie same okresy ochronne i wymiary jak wędkarza-wszystko opisane jest w ustawie o rybołøstwie.Marszałek woj.kuj-pomorskiego nie wydał mu żadnego dodatkowego zezwolenia a on co w siacie to na (nieoznakowanej jak widać na foto) łódce

Tomek  co to ma byćććććććććććććććććććććććććććććććććć ,niefortunny wpis, nie rozumiem ,po zostawię to bez komentarza  .( mam nadzieję, że żaden z Was nie zobaczy siebie na tych zdjęciach )  :(   :angry:   :lol: Tomek  co to ma byćććććććććććććććććććććććććććććććććć . Jest to forum koleżeńskie ,choć   się nie znamy to wirtualnie się szanujemy ............

Rybaka obowiązują takie same okresy ochronne i wymiary jak wędkarza-wszystko opisane jest w ustawie o rybołøstwie.Marszałek woj.kuj-pomorskiego nie wydał mu żadnego dodatkowego zezwolenia a on co w siacie to na (nieoznakowanej jak widać na foto) łódce

Nie możesz przedstawić nagrań odpowiednim organom? Siaty jeśli widzisz gdzie stawiają to możesz przecież płynąć i niechcący wkręcą Ci się w śrubę... sposobów jest mnóstwo jeśli chcesz chronić zbiornik.

ja proponuję wyczekać ciemnej mglistej nocy , i przejść się z wkrętarką uzbrojoną w otwornicę :) jedna dziurka z przodu, druga z tyłu żeby była równowaga :)

a poza tym jak widzisz, że zwija to zadzwonić po odpowiednie organy i niech sprawdzają sieci. jak nie oznacza to tez zgłaszaj, że to kłusownik to mu zabiorą siatki :) zawsze można mu życie utrudnić :)

• Like 2

ja proponuję wyczekać ciemnej mglistej nocy , i przejść się z wkrętarką uzbrojoną w otwornicę :) jedna dziurka z przodu, druga z tyłu żeby była równowaga :)

a poza tym jak widzisz, że zwija to zadzwonić po odpowiednie organy i niech sprawdzają sieci. jak nie oznacza to tez zgłaszaj, że to kłusownik to mu zabiorą siatki :) zawsze można mu życie utrudnić :)

Można, a sposoby są różne, w tym również chumorystyczne :)

• 4 lata później...

Odgrzeję kotleta, 

Bywam weekendami nad Modzerowskim.

Czy ktoś z Was może aktywnie tam spinninguje? 

JA tak kombinuje i kombinuje z brzegu ale bez specjalnych efektów. 

Próbuję od strony Kościoła.  Trochę na wahadła trochę na wirówki i gumy. 

Raz mi się na gumkę sandacz uczepił a raz szczupak na jakąś blaszkę. I tyle.

Chętnie bym pogadał co gdzie i jak na Modzerowskim.

Edytowane przez mwitek

Dzięki, masz na myśli tę wyspę od strony Brdowa ? Co na mapie googla ją widać? 

Problem tylko taki, że ja nie mam pływadła, no w sumie jest ponton ale taki można by powiedzieć rekreacyjny z wiosłami żadna atrakcja :D Ale może z brzegu od tamtej strony da się jakoś dojś i dorzucić. Sprawdzę, dzięki.