kmr1 Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Koledzy, wakacje w tym roku nad Śniardwami, po raz pierwszy. Nowe Guty i okolice.Czas: I-wsza połowa sierpnia, pewnie będzie lampa. Doradźcie coś, gdzie szukać ryb, bo woda niemała.Ewentualnie na co można w tej okolicy liczyć. PozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Ja bywalem w okolicach Dziubieli i Niedzwiedziego Rogu. Plywalem raczej w przeciwna strone jeziora. Ta czesc, ktora wybrales slynie z mocnego falowania i ciekawych gorek.Pamietam, ze mialem wbity namiar na gorke...dopiero po zrobieniu kilku kolek udalo mi sie trafic - niesamowicie szpiczasta przy niewielkiej rozleglosci.Dokladnie tamtej czesci nie spenetrowalem....duzo powiedzialaby mapa dna, ktorej w tej chwili nie mam przed soba - bardzo duza ilosc podwodnych gorek, slynacych niegdys z duzych okazow szczupakow. Danych aktualnych nie mam - zaprzestalem jezdzic po kilku calkiem srednio udanych wyjazdach, kiedy to dodatkowo kilkakrotnie zaplatywalem sie w rybackie sieci (a maja tam zdumiewajaco dlugie siaty - po pareset metrow, tak ze nie widac chorągiewek) Zapomnialem dodac, ze trzeba miec duza lodz z jak najmocniejszym silnikiem i czesto odwiedzac stacje benzynowa. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 @Gumo, dzięki za wyczerpujące info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jeszzce a propos gdzie szukac ryb. Kiedys ludzie szukali po tych gorkach na mapie. Na pewno czesc mniejszych obiektow jest nie naniesiona.To moja mapa (fragment) z czasow sprzed wydania ksiazki z mapami batymetrycznymi jezior, wykonana przez C.Karpinskiego.CZerwone pkty to miejscowosci, mniej wiecej tam gdzie one sa. Do tego trzeba zaprzac gps bo za daleko i za rozlegle, zeby lapac namiary z linii brzegowej(niektore namiary byly podane w ksiazce, inne sa do znalezienia wykorzysujac siatke mapy) . Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witaj,W dziale sprzedam @Tornado oferuje książkę C.Karpińskiego Mazurskie oceany - tam jest dokładniejsza mapka, opisy, i parę waypointów w uzupełnieniu tego co podał Ci @Gumo.pozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Gwoli scislosci - tamta mapka z ksiazki jest kopia tej. Z tym, ze tamta jest polamana na potrzeby druku. Zreszta niewazne - wazne co sie uda znalezc na wodzie bo to czesto po ladnych kilka km do miejsca jest...Z namiarami gps i opisami - prawda sa i moga byc podpowiedzia. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 Dzięki Sławku za podpowiedź, już po kontakcie z @Tornado i książka zamówiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi