biker1 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Witam wszystkich pasjonatów wędkarstwa którzy wykonują i podziwiają rękodzieło naszych forumowiczów i nie tylko. Przynęty gumowe dlaczego akurat zabrałem się za wykonywanie tych przynęt. Każdy chyba miał taki dzień kiedy kupił drogą fajną przynetę i w pierwszym rzucie był odstrzał i widziałeś jak guma leci macha ogonkiem a ty słyszysz w głowie " TY QWA NA MNIE JUŻ NIE POŁOWISZ :)" Oczywiście śledzenie forum i rękodzielników. Za odlewanie przynęt gumowych zabrałem się około września 2016r.Cel - drapieżniki Odrzańskie, szczupak, sandacz, okoń,Zebranie potrzebnych materiałów i do roboty Pierwsze próby poszły od razu na przetopienie ale zabawa fajna i wciąga tak samo jak kręcenie wędek tym bardziej jak coś się uda złowić na własną przynętę. Robienie form z silikonu na początku nie jest łatwe ale praktyka czyni mistrza Zaczynam od modeli serii BR odlewy własnych gumek testy nad wodą i pierwsze rybki :P Regulamin zamieszczania zdjęć na JB.PL obowiązuje na całym portalu Płotka 12,50cm model wyjściowy model styczeń 2017 odlew płotki Dalej powstał okonek 5,50cm ale to już w następnym wejściu 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Brawo Piter, już dwa rzemieślnicze wątki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Dzięki obiecałem że tej zimy założę ten wątek i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Nie mam farbek do gumek ale jakoś trzeba sobie radzić Wesoły okonek 5,50cm 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Trudno witać kogoś, kto jest z nami od lat. To tego pełnoprawnego "TWÓRCĘ". Ale taka tradycja Witaj we własnym wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Dziękuje za miłe słowa Zapomniałem dopisać o nocnych połowach lub mętnych rzekach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 jeszcze jedno malowanko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Sandaczyk na sandacze Jeszcze płetwy grzbietowe i silikon długość 10cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Jesiotr bardziej ale fajny jesiotr. Postaram się w weekend wysłać Ci tutorial na fajne zdobienie wzornika na priv. Powinien się sprawdzić przy gumach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Dzięki Pietrek na pewno się przyda ciężkie poczatki w zdobieniu wzornika ale do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Eee ten już całkiem fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Dzięki ten oklejany folią alu, jak dojdę do wprawy to będą jak real fish.Zamówiłem komorę próżniową więc nie długo będę robił próby z zalewaniem rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Cześć Piotr Próbowaliście produkować w tej kolorystyce ? https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjho_agv_PRAhXDYJoKHWzeDdgQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fkarpik.sklep.pl%2Fpl%2Fp%2FRELAX-KING-SHAD-RIPPER-11%2C5-CM-4-RKS4-L011%2F8055&psig=AFQjCNFp3zS9t0h5-ymiLKaEDWMl3NaTFQ&ust=1486196406559803 Na sandacze rewelacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Wszystko idzie w dobrą stronę Piotrze.Widzę ,że rozwijasz się z każdą kolejną gumą...Gratuluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Cześć Piotr Próbowaliście produkować w tej kolorystyce ? https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjho_agv_PRAhXDYJoKHWzeDdgQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fkarpik.sklep.pl%2Fpl%2Fp%2FRELAX-KING-SHAD-RIPPER-11%2C5-CM-4-RKS4-L011%2F8055&psig=AFQjCNFp3zS9t0h5-ymiLKaEDWMl3NaTFQ&ust=1486196406559803 Na sandacze rewelacja Na pewno będę robił, ogólnie sandacz lubi perłę, Perła z różem, perła z niebieskim z motor oil lubią to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Wszystko idzie w dobrą stronę Piotrze.Widzę ,że rozwijasz się z każdą kolejną gumą...Gratuluję.Dzięki Marcinie W lecie będą już jakieś na sprzedaż nadwyżki, ale to po testach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 he a ja już widziałem co po nie które, oraz łowiłem i powiem, że naprawdę wyglądają rewelacyjnie jeszcze chwila i we wrocku będzie nowy producent gumek:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 he a ja już widziałem co po nie które, oraz łowiłem i powiem, że naprawdę wyglądają rewelacyjnie jeszcze chwila i we wrocku będzie nowy producent gumek:)Właśnie zamówiłem 10L plastisolu z Belgi Będzie odlewanko a na jesień pełna gotowość na drapieżniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 jaka jesień? czerwiec lipiec nocne łowy:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 jaka jesień? czerwiec lipiec nocne łowy:)ustawimy się na testowanie gumek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 4 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Trochę sprzętu do robienia zdjęć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) Ruszamy z przygotowaniem do wiosny Mikrus:długość 5cmwaga 2gPraca gumy dość mocna ogonkiem, będzie kusić okonie w kolorze motoroil UV DUO:długość 8,50cmwaga 9gDlaczego DUO? Guma pierwotnie miała być przystosowana do pracy skierowanym kopytkiem ku górze. Pierwsze testy w oczku wodnym pokazały że praca ogonka dość mocna wprawiające w ruch cały korpus gumy. Ale jak obrócimy gumę kopytkiem do dołu zaczyna pracować mocno ogonek z bocznym lusterowaniem. Taki gratis od gumy dodatkowy gadzet Edytowane 8 Lutego 2017 przez biker1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 kolejna partia przygotowana do silikonu szykuję się ostro do wiosny, komora próżniowa lada dzień dojedzie, plastisol z Belgi też więc niedługo pojawią się pierwsze gumy Hand Made in Piotr na giełdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oprych Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Oj coś czuje że ta środkowa torpeda to będzie to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Oj coś czuje że ta środkowa torpeda to będzie toładnie pracuje pod sandacza z opadu a i szczupak się nie oprze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi