Skocz do zawartości

KATALOG wymiarów łożysk w kołowrotkach spiningowych

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Do Stradic'a GTM 3000 kupowałem tutaj: http://www.rolimex.pl/ tyle, że ja mam to na miejscu, ruszyłem dupę i kupiłem - nie wiem czy wysyłają. Próbowałem wcześniej zrobić zakupy w www.ardamet.pl - tu STANOWCZO ODRADZAM. Koleś mnie zwodził przez jakieś 3 miesiące, że ma, że zamówił, że to, że tamto że sramto. Nie odpisał na żadnego maila, a jak dzwoniłem to za każdym razem mówił, że mogę sobie po nie przyjść bo już ma na sklepie... Dzowniłem z Wrocławia do Warszawy...

Tak, kupiłem Ezo, ale na razie nie mogę chwalić bo za krótko się kręciło. Kosztowało mnie chyba 28zł z groszami.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Pytanie mam a propos samego wymiarowania łożysk. Z racji, że robię to po raz pierwszy powiedzcie proszę czy dobrze :D

Zmierzyłem łożysko pod rolką w kabłąku w Rozemeijera i wedle suwmiarki wyszły wymiary: 8,01mm/4,82mm/2,45mm - nie wiem jaki zakres jest zaokrąglenia, czy pasującym łożyskiem będzie 8/5/2,5 ?

Głupie pytanie, ale dobrze mierzyłeś?? Nie śmiem wątpić w umiejętności odczytywania z podziałki suwmiarki lecz spróbuj jeszcze raz :D

Dla sprostowania dodam, że jest łożysko 5x8x2,5

http://www.ardamet.pl/index.php5?o=lozyska&p=10_2

Więc jak koledzy wspomnieli wcześniej mogło się wyrobić,

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, może jednka mam zbyt dokładną suwmiarkę hahaha ? A tak na prawdę, mierzyłem kilak razy i zawsze to samo. Co prawda, jest ono mocno skorodowane i zużyte, ale nie sądzę by wpływało to na odczyt. Mierzyłem również pozostałe - wspierające korbę w lewej i prawej części korpusu i też są dziwne odczyty :

prawa - 10,95/6.87/2,92

lewa - 13,94/7,89/3,91

ot ci dziwna przypadłość Rozemeijera

• 9 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
  • 9 miesięcy temu...

Witam orientujecie sie jakie łożyska zamiast teflonów pasują do rolki kabłąka Daiwy certate 3000HA? Tam sa dwa teflony po obu stronach rolki prowadzącej. Jeden mi wypadł podczas konserwacji sprzętu i po ponownym założeniu rolka sie zacina.

Pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Witam,

szukam łożysk o poniższych rozmiarach ale znaleźć nie mogę :(

Może ktoś pomoże?

12x3,5x7 (lub 7,5)

11x3x6 (lub 6,5) 

Są takie w ogóle dostępne? :huh:

Dobrze podałeś rozmiarówkę? śr. wewn./śr.zew./szerokość, bo w takiej kolejności to idzie.

Panowie to wątek z czerwca ubiegłego roku :)

Wymiary podałem dobre...wiem, że nietypowe dlatego znaleźć nie mogłem.

Już dawno kręćka nie mam...w sumie nawet nie pamiętam dokładnie do czego miało to być ale chyba do spro addiction micro cast... :blink:

• 3 tygodnie później...