Jack__Daniels Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Cześć. Do Stradic'a GTM 3000 kupowałem tutaj: http://www.rolimex.pl/ tyle, że ja mam to na miejscu, ruszyłem dupę i kupiłem - nie wiem czy wysyłają. Próbowałem wcześniej zrobić zakupy w www.ardamet.pl - tu STANOWCZO ODRADZAM. Koleś mnie zwodził przez jakieś 3 miesiące, że ma, że zamówił, że to, że tamto że sramto. Nie odpisał na żadnego maila, a jak dzwoniłem to za każdym razem mówił, że mogę sobie po nie przyjść bo już ma na sklepie... Dzowniłem z Wrocławia do Warszawy...Tak, kupiłem Ezo, ale na razie nie mogę chwalić bo za krótko się kręciło. Kosztowało mnie chyba 28zł z groszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Fuego 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Pytanie mam a propos samego wymiarowania łożysk. Z racji, że robię to po raz pierwszy powiedzcie proszę czy dobrze Zmierzyłem łożysko pod rolką w kabłąku w Rozemeijera i wedle suwmiarki wyszły wymiary: 8,01mm/4,82mm/2,45mm - nie wiem jaki zakres jest zaokrąglenia, czy pasującym łożyskiem będzie 8/5/2,5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 tak, pewnie się trochę wyrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Może się wyrobiło, a może są tam łożyska CALOWE..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wardek Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Głupie pytanie, ale dobrze mierzyłeś?? Nie śmiem wątpić w umiejętności odczytywania z podziałki suwmiarki lecz spróbuj jeszcze raz Dla sprostowania dodam, że jest łożysko 5x8x2,5 http://www.ardamet.pl/index.php5?o=lozyska&p=10_2 Więc jak koledzy wspomnieli wcześniej mogło się wyrobić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, może jednka mam zbyt dokładną suwmiarkę hahaha ? A tak na prawdę, mierzyłem kilak razy i zawsze to samo. Co prawda, jest ono mocno skorodowane i zużyte, ale nie sądzę by wpływało to na odczyt. Mierzyłem również pozostałe - wspierające korbę w lewej i prawej części korpusu i też są dziwne odczyty : prawa - 10,95/6.87/2,92 lewa - 13,94/7,89/3,91 ot ci dziwna przypadłość Rozemeijera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 największy odchył w pomiarze średnic bieżni wewnętrznych, później grubości - więc na 100% wyrobione, kolejno w tych miejscach najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 A gdzie plik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet1975 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 witam jaki rozmiar łożyska rolki do shimano aero gtm xt-7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Witam orientujecie sie jakie łożyska zamiast teflonów pasują do rolki kabłąka Daiwy certate 3000HA? Tam sa dwa teflony po obu stronach rolki prowadzącej. Jeden mi wypadł podczas konserwacji sprzętu i po ponownym założeniu rolka sie zacina. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter_Pek Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 2064Witam, Jak widać po wpisach temat niezbyt się rozwijaMimo wszystko mała sugestia byłoby miło gdyby koledzy przy schematach zamieszczali wymiary poszczególnych łożysk, jak i odpowiednich łożysk do tuningowania czyli zamienników tulejek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Witam, szukam łożysk o poniższych rozmiarach ale znaleźć nie mogę Może ktoś pomoże? 12x3,5x7 (lub 7,5)11x3x6 (lub 6,5) Są takie w ogóle dostępne? Edytowane 9 Czerwca 2015 przez noname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchypk Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Witam, szukam łożysk o poniższych rozmiarach ale znaleźć nie mogę Może ktoś pomoże? 12x3,5x7 (lub 7,5)11x3x6 (lub 6,5) Są takie w ogóle dostępne? poszukaj na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Panie już dawno przeszukane.Zasługujesz na złotą łopatę:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Witam, szukam łożysk o poniższych rozmiarach ale znaleźć nie mogę Może ktoś pomoże? 12x3,5x7 (lub 7,5)11x3x6 (lub 6,5) Są takie w ogóle dostępne? Dobrze podałeś rozmiarówkę? śr. wewn./śr.zew./szerokość, bo w takiej kolejności to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Dobrze podałeś rozmiarówkę? śr. wewn./śr.zew./szerokość, bo w takiej kolejności to idzie.Na pewno zła kolejność. Prościej byłoby podać, co to za kołowrotek albo dokładne wymiary łożysk. Mogę się tylko domyślać, że chodzi o 8x12x3,5 i 7x11x3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Panowie to wątek z czerwca ubiegłego roku Wymiary podałem dobre...wiem, że nietypowe dlatego znaleźć nie mogłem.Już dawno kręćka nie mam...w sumie nawet nie pamiętam dokładnie do czego miało to być ale chyba do spro addiction micro cast... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Czy orientuje się ktoś jaki jest rozmiar łozyska rolki kabłąka w Certate 2500 (niebieska)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) To było kilka lat temu, ale o ile mnie pamięć nie myli, to podchodzą tam łożyska 3x6x2.5. Edt. Teraz przeglądnąłem wątek od początku i na pierwszej stronie przecież masz odpowiedź Edytowane 3 Marca 2016 przez asafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 aa ok, dzieki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek248 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Jakie powinny być to łożyska kulkowe stożkowe waleczkowe barylkowe pod pinion do Super Aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Ja wkładałem kuleczkowe pod pinion od dołu (w młynkach od rozmiaru 3000 w górę, w mniejsze nie podejdzie, chyba, że z rozwiercaniem otworu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinning-team.pl Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Cześć Niebawem będę tuningował TATULĘ Type-R 100HL Zna ktoś rozmiary łożysk jakie można podmienić w tym kołowrotku?Wtedy wyjdzie Zillion dla ubogich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Jakie powinny być to łożyska kulkowe stożkowe waleczkowe barylkowe pod pinion do Super AeroKulkowe 2 ZZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi