Skocz do zawartości

KATALOG wymiarów łożysk w kołowrotkach spiningowych

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wymieniał ktoś tulejki z T-knoba w najnowszej Certate 2500 (ta czarna) rocznik 2016?

Potrzebuje wymiary tych łożysk                                                                                    

A one (lozyska) roznia sie czyms od tych z innych knobow z daiwy badz shimano ? 

Dotychczas wszedzie dawalem takie same lozyska ...

Gość EdekZfabrykiKredek

Witam.

Czy ktoś kupował łożyska ceramiczne lub hybrydowe u tego producenta? Zakład ceramiki specjalnej Ceramit. Nosze się z zamiarem zakupu kilka hybrydowych łożysk do multików i szukam opinii. Może jest to jakaś alternatywa dla chińskich lub porównywalne do katobi ewent. boca.

Kiedyś do nich zadzwoniłem bo chciałem kupić łożyska i po dłuższej rozmowie z miłą panią przyznała się że dużo łożysk importują wiadomo skąd.

Przytakneła bo nie mieli modeli które potrzebowałem i zaoferowała że ściągną.

• 3 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...

Witam. Czytałem parę tematów na temat wymiarów fabrycznych łożysk w kołowrotkach daiwa jak i shimano.Skoro shimano ma temat ogarnięty tak Daiwa nie ma poskładanego do kupy.Proszę użytkowników o pomoc aby każdy miał jak na talerzu podane wymiary i patenty tuningu konstrukcji daiwy.

Ze swojej strony mam już pierwsze pytanie odnośnie wymiarów łożska rolki w rozmiarze 4000daiwy jak i łożyska pod szpulką.Jeśli ktoś pamięta proszę o podanie.

Myślę iż większość obecnych modeli ma takie same wymiary łożysk tylko zależy od wielkosci kołowrotka.Mnie interesuje wymiary łożysk w modelu daiwa GB4000 i tu proszę nie mylić z BG choć można podać Wymiary w rolce jak i podparciu szpuli w BG 3500 bo jestem pewien że mój model ma to samo...

Edytowane przez woblery L.E.

• 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Ma ktoś namiar gdzie idzie kupic łożysko 3x6x3? Albo może na sprzedaż takie ktoś posiada?

uuuu... to nietypowe rozmiarowo łożysko. szukaj 637/3 ZZ. może być problem z zakupem, daj znać jak znajdziesz

<edit> nie mam czasu na szukanie ale SKF ma chyba takie:

http://www.skf.com/pl/products/bearings-units-housings/ball-bearings/deep-groove-ball-bearings/deep-groove-ball-bearings/index.html?designation=W%20637/3-2Z

Edytowane przez Bander

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

O serwisie zauberowatych jest nawet temat, ale albo za szybko go przeczytałem albo rozmiarów nie wyłapałem ...

Może ktoś podać wymiary łożysk jakie się pakuje zamiast tulejek do applause i zaubera w rozmiarze 2000 ?

Edytowane przez Sławek Nikt

• 2 miesiące temu...