Artech Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Panowie, czy dobrze zmierzyłem i czy dobrze kojarzę, że do shimańców w rozmiarze 2500 (ale chyba nie tylko) pod korbą na lewej mańce jest łożysko o wymiarach 7x13x4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Przepraszam, a gdzie ten katalog? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 W Shimano 2500/3000/4000 z lat 98-02r ( Stradic X, Ultegra , Bio, TP XTR...) łożysko z lewej str jest w tym rozmiarze jaki podałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Dzięki. W takim razie do 08 też niewiele się zmieniło, przynajmniej w technium fb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Cześć Niebawem będę tuningował TATULĘ Type-R 100HL Zna ktoś rozmiary łożysk jakie można podmienić w tym kołowrotku?Wtedy wyjdzie Zillion dla ubogich Rozmiar 4x7x2.5 2x na wormie i po 2x w knoby, czyli łącznie 6szt wstawisz zamiast tulejek teflonowych Edytowane 9 Marca 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Rozmiar 4x7x2.5 2x na wormie i po 2x w knoby, czyli łącznie 6szt wstawisz zamiast tulejek teflonowych Do R-ki tyle nie napakujesz z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Panowie proszę o pomoc, niedługo będę wysyłać Techniuma 1000 FA do smarowania, kasowania luzów i chciałbym, aby przy okazji zostały powymieniane łożyska zamiast podkładek tam gdzie się da. I tutaj moje pytanie: jakich wymiarów łożyska i gdzie da się pozmieniać tak, aby wszystko grało? Z wątku już wyczytałem, że po prawej stronie korby można i tam zdecydowanie się to przyda, bo już jest luz. Jednak czy są inne tuleje, które można zamienić? Na zdjęciach dodaje schemat Techniuma.Pozdrawiam i z góry dziękuję,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Tył worma bez problemu i chyba rolka ale o ile dobrze pamiętam tam jakieś kombinacje są z doborem łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 W rolce łożysko akurat jest, tylko otoczone jest dodatkowo jakimś kołnierzem z tworzywa. A na worma kojarzysz może wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Na eBay znalazłem łożyska na lewą i prawą stronę przekładni, na worm shaft i oscilating shaft. Żadnych więcej. Wychodzi na to, że z Techniuma FA można zrobić wersję 6+1 zamiast 3+1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Chyba 3x6x2.5 ale ręki uciąć nie dam bo ich dokładnie jest bez sensu tam. Na korbe ok, na worm mija sie z celem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Ja w tym temacie raczej dopiero raczkuję, dlatego zapytałem. Czyli poza prawą stroną korby nie ma sensu dokładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Nie patrz z ktorej strony korba. Mozna ja z dowolnej przykręcić. Łożysko mozesz wsadzić tam gdzie go teraz nie ma, czyli na kole od strony zębów. To ktore jest jeżeli jest OK to nawet wymieniać nie trzeba. Chyba że lepiej założyć cały komplet (2szt) nowy? Koledzy którzy to (servis) robią na okrągło doradza lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Ja w tym temacie raczej dopiero raczkuję, dlatego zapytałem. Czyli poza prawą stroną korby nie ma sensu dokładać?tym łożyskiem na wormie wiele nie zyskasz a dużo możesz stracić twin paUEry też nie miały tam łożysk i ślicznie chodziły a chyba technium fa to z tanich maszyn taki model najbardziej zbliżony do wyższej półki chyba z tego co kojarzę. Na korbe dokladaj śmiało tylko musisz dobrze to rozegrać w zależności od zużycia teflonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gimmick Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Zna ktoś może wymiary łożyska w rolce w Shimano Ultegra 4000'98 Super Ship? Edytowane 25 Lipca 2016 przez Gimmick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) Zna ktoś może wymiary łożyska w rolce w Shimano Ultegra 4000'98 Super Ship?W 2500 było 4x8x3. Schematu do 4000 nie mam. Ale pewnie to samo. Edytowane 25 Lipca 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcioplodz Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Witam wszystkich Dla tych co szukają ceramicznych łożysk to polecam http://lozyskaceramiczne.pl/product_info.php?products_id=335 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) Pilnie potrzebne wymiary łożyska na szpulce zillion 100 shla ,hshlr. Chodzi mi o szerokość. Edytowane 26 Września 2016 przez Sebalos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Pilnie potrzebne wymiary łożyska na szpulce zillion 100 shla ,hshlr. Chodzi mi o szerokość.http://www.hedgehog-studio.co.jp/page/3Sprawdź tu, może coś będzie, bo nie wiem która to dokładnie wersja Ziliona. Do każdego modelu masz na dole podany set łożysk szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Pilnie potrzebne wymiary łożyska na szpulce zillion 100 shla ,hshlr. Chodzi mi o szerokość.Ogólnie we wszystkich multikach jest 4mm,takie Katobi od HG to mają w nazwie oznaczenia średnicy węwnętrznej i zewnętrznej,bo szerokość czy to w Shimano,Daiwa czy ABU jest nie zmienna i wynosi 4mm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Witam. Koledzy, czy jesteście w stanie odpowiedzieć mi na takie pytanie - Jakie łożyska warto kupować jeśli nie "Ezo" ?Mieszkając w UK kupiłem trochę rzekomych "Ezo" które okazywał się nieco luźniejsze niż oryginalne Shimano'wskie "SARB" do tego wysypują się jak jakieś badziewie z bazaru... :/ Wiec gdzie, za ile...no i jakiej firmy łożyska spiszą się dobrze w kołowrotkach...? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Ja zakładam ezo ale mam z pewnego źródła, nic się nie wysypuje, mam zarówno stalowe jakie zakładam w środek jak i smr nierdzewne, najczęściej w rolkę choć zdarza się że ktoś chce wszystkie ezo smr w cały młynek. Możesz popatrzeć tutaj http://lozyskaceramiczne.pl/index.php?cPath=1 albo tutaj http://www.albeco.com.pl/ - w tym drugim możesz kupić łożyska koyo warte uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Najgorzej wypadały Ezo SS'y 7x11x3 oraz 5x8x2.5 - te szlag trafiał nawet podczas dobierania podkładek pod przekładnię a te pod pinion nie wytrzymywały prób reanimacji Ultegry C2000S :/ Ja kupowałem w dosyć dużym angielskim sklepie...ale angole łatwo dają się nabierać chińczykom A łożyska dedykowane do modeli R/C mogą dać radę w kołowrotkach ? W końcu tam też się "kręci na ostro" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Witam Panowie.Chcialbym dolozyc łozysk w daiwie exceler ...Moze wiecie jakie i gdzie mozna wstawic,chodzi mi o wielkosc i miejsce montazu.DZIEKI I POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bryzers Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Witam.Czy ktoś kupował łożyska ceramiczne lub hybrydowe u tego producenta? Zakład ceramiki specjalnej Ceramit. Nosze się z zamiarem zakupu kilka hybrydowych łożysk do multików i szukam opinii. Może jest to jakaś alternatywa dla chińskich lub porównywalne do katobi ewent. boca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi