godski Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Dzień dobry,Zwracam się do szanownych kolegów majsterkowiczów o pomoc w kwestii rozmiaru łożysk mieszczących się na poniższych elementach kołowrotka bo nigdzie nie mogę tego namierzyć.Będę wdzięczny za pomoc.1 - łożysko w które wchodzi Pinion ( te które gniazdo ma w obudowie, wiem że ten sam rozmiar ma łożysko w szpuli )2 - łożysko te w które wchodzi przekładnia ( gniazdo ma w prawej stronie obudowy, zaślepienie wejścia korbki )3 - łożyska w które wchodzi worm shaft zarówno od strony szpuli jaki zarazem od tyłu kołowrotka ( od strony szpuli łożysko znajduje się w aluminiowym kole zębatym.Brak podstawowej informacji - co to za młynek ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kredzio Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Brak podstawowej informacji - co to za młynek ?Napisałem w temacie, widocznie moderator nie załączył, w każdym bądź razie chodzi o STELLE 4000 FE Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez kredzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2022 Jakby ktoś z Kolegów planował wymianę tulejek teflonowych na łożyska w shimano spheros SW 3000 XG, poniżej wymiary:- po drugiej stronie korby: 7x11x3 mm(wew/zew/szerokość)- pod wormshaft: 3x6x2,5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelxx Opublikowano 10 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2024 Witam.Potrzebuje rozmiar łożyska do Twin Power 4000 MHG 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 10 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2024 Witam.Potrzebuje rozmiar łożyska do Twin Power 4000 MHG 2024ok ale którego?? jest ich tam troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 10 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2024 (edytowane) 4 x 7 x 2.54 x 7 x 2.56 x 10 x 36 x 10 x 37 x 11 x 37 x 14 x 58 x 12 x 3.58 x 14 x 4Miłej zabawy ???? Edytowane 10 Października 2024 przez WedkarzIncognito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesień Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2024 Cześć! W kołowrotku Daiwa Ballistic LT 4000 chcę wymienić tuleje na łożyska.Pierwsza tuleja to ta na osi na której osadzona jest szpula a druga tulejka jest umieszczona w szpuli pod podkładkami hamulca.Interesują mnie wymiary łożysk, które zastąpią tuleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2024 Cześć! W kołowrotku Daiwa Ballistic LT 4000 chcę wymienić tuleje na łożyska.Pierwsza tuleja to ta na osi na której osadzona jest szpula a druga tulejka jest umieszczona w szpuli pod podkładkami hamulca.Interesują mnie wymiary łożysk, które zastąpią tuleje.Skoro i tak planujesz wymianę tych tulejek, to nie prościej będzie po prostu wyciągnąć te tulejki i je zmierzyć? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2024 Powinny mieć kształt i wymiary łożyska, które będzie w to miejsce pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesień Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2024 (edytowane) Ogarnę temat zwykłą suwmiarką noniuszową czy elektroniczna musi być? Edytowane 29 Października 2024 przez GoFishing! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2024 Zwykła wystarczy w zupełności jeśli potrafisz odczytywać wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 29 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2024 Proszę o podpowiedź.Chcę poprawić rolkę kabłąka w ultegrze '21 rozmiar 4000.Jakie łożysko można tam dołożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 30 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2024 Proszę o podpowiedź.Chcę poprawić rolkę kabłąka w ultegrze '21 rozmiar 4000.Jakie łożysko można tam dołożyć?Takie samo jak idzie do knoba czyli 4x7x2,5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 30 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2024 Dziękuję.Zamówione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesień Opublikowano 31 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2024 (edytowane) Chcę wymienić nakrętkę rotora w Daiwa Ballistic LT 4000 na wersję z topowych modeli czyli nakrętkę z łożyskiem wewnątrz. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tej części ani nazwy tej części po angielsku - wtedy może było by łatwiej. Sprawa nie jest prosta. Próbowałem u Mefisto ale nie pomoże mi. Wysłałem nawet wiadomość z zapytaniem na adres: www.hedhehog-studio.co.jp ale odpisali, że też mi nie pomogą bo ten model kołowrotka czyli Ballistic LT nie jest kołowrotkiem JDM. Pomyślałem sobie, że przecież nie szukam złotego pociągu tylko małej części, której to zamontowanie ma sprawić, że pinion będzie pracował niemal w neutralnej pozycji i będzie niewrażliwy na jakiekolwiek przeciążenia - od taka moja zachcianka. Proszę o podpowiedzi osoby, które to posiadają modele topowe kołowrotków w których obecna jest w rotorze nakrętka z łożyskiem. A najlepsze jest to gdzie to można kupić. Edytowane 31 Października 2024 przez GoFishing! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Tu masz stronę ze schematami - popatrz tam może znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 2 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2024 Tu masz stronę ze schematami - popatrz tam może znajdziesz http://www.spin-review.ru/eng/daiwa/certate.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesień Opublikowano 3 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2024 Znalazłem. Są to oryginalne części do 19 Certate LT 4000. Taki zestaw: nakrętka wirnika, łożysko nakrętki wirnika i płytka nakrętki wirnika - spinka dociskająca łożysko do nakrętki. Te trzy części kosztują 20 dolców plus kolejnych 25 za przesyłkę - jeśli się dobrze doczytałem. Czeka się miesiąc. Bardzo dziękuję za pomoc! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 (edytowane) Panowie do TP 2020 w rolce kabłąka jest łożysko 4x7x2,5? Edytowane 4 Listopada 2024 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 (edytowane) Panowie do TP 2020 w rolce kabłąka jest łożysko 4x7x2,5?Tam jest rolka modułowa, choć podany przez ciebie rozmiar łożyska się zgadza, to niestety nie da się go wymienić. Edytowane 4 Listopada 2024 przez Adaś Niezgódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 (edytowane) Mam już zmienione na system z wymiennym łożyskiem.Ale po dwóch sezonach w Oderce znowu szumi.Zmierzył bym sobie ale brak w domu suwmiarki. Edytowane 4 Listopada 2024 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 Mam już zmienione na system z wymiennym łożyskiem.Ale po dwóch sezonach w Oderce znowu szumi.Zmierzył bym sobie ale brak w domu suwmiarki.W takim razie 4x7x2,5 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2024 Dzięki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 29 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca Może ktoś podać rozmiary łożysk TP 4000 FD 2020r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krkrzysztof Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia witam, potrzebuję łożysko do Daiwa BG Magsealed 4500 wymiary 10x20x5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi