guciolucky Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Przez ostatnie 21 dni maja nauczyłem się o boleniach więcej niż przez wcześniejsze lata swojego życia. Miałem na kiju kilka ogromnych ryb w tym dziś bolenia, który był tak duży, że nikomu nie uwierzyłbym w podobny rozmiar. Niestety ani jednego z kilku poważnych holi dużych ryb nie zakończyłem finałem. Rekordowe ryby i mała rzeka to niestety trudne połączenie, nawet mimo używania naprawdę konkretnego sprzętu. Wielki boleń ma tak ogromną siłę i spryt, że wędkarz nie jest w stanie go zatrzymać a hol może trwać bardzo długo, odjechanie na mocnej lince w dół rzeki 70m nie stanowi dla nich problemu a tam czekają, trzciny, gałęzie, zwałki... może jeszcze kiedyś się uda. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Straty tych wielkich bolą do kolejnej dużej ryby. Ja ostatnio miałem branie dużej ryby, ale niestety się wypiął zaraz po braniu. Wyszedł do wierzchu wiec zdążyłem zobaczyć złote cielsko. Złowione później 70tki były na otarcie łez. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 @guciolucky, pierwsza fota świetna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Ale za to na drugiej się UŚMIECHA! Edytowane 21 Maja 2017 przez pezet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 A jak jeszcze wiesz na co i masz to owo coś w pudełku to jesteś sołtysem.zamienię sprawdzoną super przynętę na super miejscówkę nie koniecznie sprawdzoną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Przez ostatnie 21 dni maja nauczyłem się o boleniach więcej niż przez wcześniejsze lata swojego życia. Miałem na kiju kilka ogromnych ryb w tym dziś bolenia, który był tak duży, że nikomu nie uwierzyłbym w podobny rozmiar. Niestety ani jednego z kilku poważnych holi dużych ryb nie zakończyłem finałem. Rekordowe ryby i mała rzeka to niestety trudne połączenie, nawet mimo używania naprawdę konkretnego sprzętu. Wielki boleń ma tak ogromną siłę i spryt, że wędkarz nie jest w stanie go zatrzymać a hol może trwać bardzo długo, odjechanie na mocnej lince w dół rzeki 70m nie stanowi dla nich problemu a tam czekają, trzciny, gałęzie, zwałki... może jeszcze kiedyś się uda.Ty lepiej powiedz czy zdecydowałes sie na tego XMG1142L Ciekawy jestem co wybrałes zamiast niego Oststanio golądalem Boleń TV na YT i powiem Ci,że pod bolka fajny kij - ładnie pracowal pod takimi 70+ Edytowane 21 Maja 2017 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Wyginam Rouge River 90 2MT + TP 4000 SW XG z PP 0,19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Kuba kijek ciut słaby za to młynek z powerem w dobrym prądzie ryba pewnie 90+ będzie nie do zatrzymania.Tam potrzebny będzie patyk bliżej 20lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Metoda to częste przebywanie nad wodą. A jeszcze jak wiesz kiedy to jesteś królem w na wsi:) A jak jeszcze wiesz na co i masz to owo coś w pudełku to jesteś sołtysem. I wszystko wiadomo - nie ma jak się nie zgodzić - trudniej z realizacją ale jest progres (przynajmniej wobec zeszłorocznego maja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Metoda to częste przebywanie nad wodą. A jeszcze jak wiesz kiedy to jesteś królem w na wsi:) A jak jeszcze wiesz na co i masz to owo coś w pudełku to jesteś sołtysem. I wszystko wiadomo - nie ma jak się nie zgodzić - trudniej z realizacją ale jest progres (przynajmniej wobec zeszłorocznego maja.I dlatego są jeszcze jakieś bolenie w wodach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlek Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Edytowane 21 Maja 2017 przez C4rl 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 A to mój dzisiejszy zaporowy Sorki że tak na ziemi ale byłem sam na polu walki. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Z Tatą łowiłem swoje pierwsze bolenie. Teraz przy braku czasu i dzielących kilometrach, łowimy razem coraz rzadziej. Jednak zawsze udaje nam się ładnie połowić. Tym razem to był mój dzień. Trafiłem kilka ładnych rapek w tym rodzynka ze zdjęcia. Ryba wzięła na mojego ulubionego woblera 7cm ze sterem Basońskiego od Tomka1988. Pobrała na wysokości rzutu, dlatego walka była emocjonująca. Klasyczne miejsce, przerwana opaska. Wobler prowadzony z prądem. Łowiłem kijkiem Lavida 270 do 25gr z podłączonym kręciołkiem Sicario z OctaBraid 0,10mm. To był dobry dzień. Edytowane 21 Maja 2017 przez DAWIDspinn 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Popołudniowy. Sprzętowo bez zmian. 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary z Gniewa Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Mike, spraw sobie sprzęt do oznaczania ryb, bo ty chyba ciągle te same bolki łowisz efekt metody "catch and release". Gratulacje.Gniew rządzi . Edytowane 21 Maja 2017 przez Hary z Gniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENKA666 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Z początku maja taka oto rapka , na szpiegową 7. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) Takie dwie majowe. Jedna fajna ,druga szprot ,ale takie aktualnie przeważają. Sprzetowo w miarę ekonomicznie bo bez zmian.Przynętowo również pzdr Edytowane 22 Maja 2017 przez maicke82 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Dwa średniaki z zeszłego tygodnia. Niby niewiele różniące się długościowo, ale zupełnie inny kaliber temperamentu i wagi. Pierwszy, typ "naspeedowanego pakera" , dał czadu jakby miał z ósemkę z przodu i długo nie chciał skapitulować. Drugi, dla odmiany typ "łagodnego intelektualisty w okularkach" szybko chyba stwierdził, że nie ma się co za bardzo szarpać, jak ma za chwilę i tak wrócić do wody, a energię lepiej zaoszczędzić na polowanie na coś bardziej kalorycznego, a mniej kłującego po paszczy. Dziś z kolei chyba wybitnie dobrze udało mi się naśladować ukleję. Co prawda żaden Bolesław na brzegu nie wylądował, za to po kilkuminutowym holu doznałem zaszczytu uściśnięcia łapy rybitwie Całe szczęście, że miałem akurat 0,18 na kołowrotku, a kotwica trafiła w łapę, a nie w dziób, bo były by szopki z odhaczaniem. I tak się cały spociłem przy tej operacji, ale wszystko na szczęście dobrze się skończyło i dla mnie, i dla niej. Przy okazji przekonałem się, że rybitwa na kiju szału nie robi, wolę jednak Aspiusy Dużo poważniej było by z mewą śmieszką lub łabędziem (ojciec już kiedyś ciał żyłkę) 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) Mansik? Krisu? A co z Wami? Zdjęcia z maja zrzucę na kompa dopiero w czerwcu, wiec znając tempo moich prac pewnie w lipcu.. jeżeli będzie co pokazać, pokaże A mansik fotografuje dziewice Dziewczęta* ! No i co nam po tym, skoro nie wrzuca zdjęć na forum...Nie ma co pajacować.. są odpowiedniejsze miejsca na TAKIE zdjęcia. A... przy okazji, GRATULUJE wszystkim łowcą! Edytowane 22 Maja 2017 przez mansik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) Takie dwie majowe. Jedna fajna ,druga szprot ,ale takie aktualnie przeważają. Sprzetowo w miarę ekonomicznie bo bez zmian.Przynętowo również pzdrMaćku, twoje przynęty nie sa ekonomiczne, one są BEZCENNE ! Edytowane 22 Maja 2017 przez mansik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 (edytowane) Na chlapaki w przetrzebionych wodach w sam raz. Każda przynęta ,która łowi a odbiega od panującego standardu jest bezcenna Edytowane 22 Maja 2017 przez maicke82 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENKA666 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 No to jeszcze jedna rapka z początku maja, na u-boota od forumowego Tomusa. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENKA666 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Podczas wietrznej pogody, bolek też lubi zagryźć wobka, Bulldog od Kuby Dwojaka posmakował tej oto rybce. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. andego Opublikowano 23 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Graty wszystkim fajnych boleni. @Svenka mega rapa Po ostatnich wyprawach i odbijania się od huśtawek Odry... moje dwie ryby z kilku złowionych. Edytowane 23 Maja 2017 przez andego 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENKA666 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Graty wszystkim fajnych boleni. @Svenka mega rapa Dziękuje wszystkim za gratulacje, tak już na zimno, rybka była zacna, pływa dalej, oby dała komuś z Was takie emocje jak mi. Andego twoje rybki również piękne. Pozdro. Edytowane 23 Maja 2017 przez SVENKA666 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi