Skocz do zawartości

Bolenie 2017

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

post-62861-0-47416800-1498040855_thumb.jpg

Opaskowy, miały być sandacze skończyło się na jednym bolku, zdjęcie mało artystyczne nie odważyłem się robić sobie selfi na kamienistej opasce upadek ryby mógłby się dla niej  źle skończyć.  

Edytowane przez MajKar
  • Like 7

Pierwszy w tym sezonie jeziorny nocnik, zatrzymał E1 wolno prowadzoną wzdłuż trzcin... to też pierwsza ciepła noc jaką zarejestrowałem w tym roku, pogoda przed frontem burzowym, teoretycznie ryby powinny stawać w kolejce za woblerem a jednak nic z tego, jeden strzał i jedna ryba :(

19396843_1810811558934816_43428227069321

• Like 34

Nie w temacie jesteś. Woda wodzie nierówna. Znajdź sposób na regularne łowienie w mętnej stojącej wodzie to dostaniesz wędkarskiego Nobla. Te z czystą wodą też się różnią znacznie. Są łatwiejsze i trudniejsze. Najtrudniejsze jakie znam to z Jezioro Tarnobrzeskie. Trudność w Chańczy polega na tym, że tam nie ma uklei i bolki rzadko widać. Jak nie widać to nie wiesz czy nie biorą czy im przynęta nie opasuje czy ich nie ma tu. Z dużym prawdopodobieństwem  można przyjąć, że ich głównym pokarmem są leszcze. Ale leszcze mogą być na każdej głębokości. Łowiłem tam duże okonie podążające za stadami drobnych leszczy to znam temat. Ale zaporowe bolki mają pewne wspólne zwyczaje i liczę na to, że będzie to punktem zaczepienia. Po za tym wpuszczę tam ukleje. Trzeba sobie radzić :) A co do sandaczy to tak jak wszędzie, dużo drobnego a i takie robią łaskę.