apacz11 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Jeśli chodzi o bolenie z chanczy to są do upolowania ale trzeba poświęcić im wiele uwagi, nie zawsze jest to czas stracony. Ja traktuje je jako przylow przy okoniowaniu. Drugi złapany w pojedynkę więc ryba niestety na ziemi. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apacz11 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Dodam że obydwie ryby powyżej 80 ,ale są większe miałem około metrowe bolki na kiju, ale bez finalnego sukcesu ???? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apacz11 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Brały na 2 calowe kajtki Edytowane 13 Lipca 2017 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Bolenie tego kalibru mogłyby sie zdarzać częściej hehe... Znów Rapala Flat Rap poskromiła bolasa powyżej 75 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidziak Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Panowie, ostatnio postanowiłem troszkę odświeżyć moje pudełeczko z przynętami boleniowymi, wybór padł na ukleję RH. Bardzo miły Pan powiedział mi przez tel. co i jak i nawet kotwiczki z kółkami dorzucił Dzisiaj byłem przetestować i mimo dziwnej pogody i braku aktywności ryb udało mi się złowić dwa bolenie z czego jeden do pokazania na forum Jestem bardzo zadowolony z nowej przynęty - jest świetna i piękna, w szczególności ten jej czarny ogonek, sam bym przywalił Towarzyszyły mi nurogęsi, które płoszyłem z miejscówki na miejscówkę 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Mój pierwszy boleń spełniający wymagania co do długości 69cm, przywalił blisko brzegu, powalczył, fota i wrócił do wody 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zapowiadało się... ciekawie ASProut< 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Taki sobie nie za tęgi z zimnego czerwcowego poranka.Szron na brodzie trzyma się do tej pory 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 A propos mierzenia to u sporej części napotykanych kolegów nad wodą i na przeróżnych filmikach w sieci widzę jak ludzie mierzą przykładając miarkę krawiecką bezpośrednio do boku ryby i mierząc ją jakby "po łuku". Czy nie powinno się rozkładać miarki sztywno na ziemi i dopiero na nią kłaść rybę? Nie mówię to o łowcach C&R bo przy nich to nieistotne, ale jak ktoś decyduje się zabrać rybę to wg. mnie może mieć problemy w razie kontroli. W moim okręgu straż rybacka na bank nie puściłaby czegoś takiego płazem. Przy grubszych sztukach to dodatkowe kilka centymetrów na długości.ps. pisząc, o kładzeniu ryby na miarkę na ziemi bardziej mam na myśli to, że miarka ma być sztywno rozciągnięta. Rybki w wątku kapitalne, miło pooglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 @PridePowinno sie. Ewentualnie mierzyc bez przykladania do ryby. A takiego dzialania strazy tylko pogratulowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 79 cm na Rapale Flat Rap 8 Poszedłem dzis za sumem i widziałem jak ganiał gruby bolas gdzies 50m ode mnie. Cofnąłem sie do auta a miałem wędkę na bolenie wystarczyło kilka rzutów i melduje sie prawie osiemdziesiątak 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Człowiek się tuła nocami ,a i tak te polskie 90- tki w dupie go mają ,jakiej miarki by nie przykładał : Edytowane 3 Lipca 2017 przez maicke82 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Szanse na 90 w rzece są bardzo małe. Jak są to zwiały ze stojącej lub wolno płynącej wody. Statystyki łowionych okazów są bezlitosne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 (edytowane) Ja już dawno opuściłem sobie poprzeczkę marzeń jeśli chodzi o centymetry ,a aktualnie cieszy mnie ryba 65+. Edytowane 3 Lipca 2017 przez maicke82 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Ja już daaawno przestałem mierzyć.Nie mam na rybach żadnej miarki.Nawet zdjęć nie robię.A jak jest możliwość, to odczepiam w wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Jeden z fajniejszych ostatnio. 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mansik Opublikowano 5 Lipca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 . 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Gdzieś nad Wartą... 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romo Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 30 czerwiec odra 82 cm 5.25 oczywiście CR 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Z oddali..Fotograf niestety zapomniał sprzętu do wspinaczki Na agrafce niezawodny ASProut. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MckenziQQ Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Dwa nawet fajne bolki z ostatnich miesięcy jeden 70 cm Wisła drugi 68 Wisłok obydwa na mojego wobka szkoda że tak mało czasu na łowienie ... 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) W dzień zawodzą ryby i trudno coś sensownego wydłubać, a w nocy dodatkowo zawodzi sprzęt foto...jak żyć pzdr Edytowane 7 Lipca 2017 przez maicke82 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 ja byłem na dwóch boleniowych "wyprawach", na "legendarnych" boleniowych łowiskach.Żeby się nie powtarzać:http://jerkbait.pl/topic/28547-wisła-koło-krakowa/?p=2183875 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Te większe na razie są niedostępne, więc trzeba się cieszyć z tego co jest. Dziś rano 3 sztuki ale tylko jedna ciut powyżej minimum forumowego. Wszystkie zakąsiły basońskiego sterowca. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kowalek87 Opublikowano 7 Lipca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Urlopowy, zaporówkowy, polski boleń . Przywalił w mojej produkcji woblera co cieszy jeszcze bardziej 80cm. 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi