mansik Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 ASProut 15cm < Miało być selektywnie, a wyszło jak zwykłe 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Zapomniałem, że ten nowy aparat ma nieco inną ogniskową i wyszło jak wyszło... 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 brawo Pany, jakby nie Wy to wątek byłby na 3 stronie 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Licho w tym roku ale parę dni temu coś fajnego siadło. 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 74 cm Wreszcie. Zrekompensował mi długa posuchę. Nie jest to największy mój boleń, ale najdłużej się z nim zmagałem - prawie pół godziny...Wziął na płyciźnie, odjechał w koryto i przez 10 minut w ogóle nie mogłem go ruszyć. Na plecionce.Myślałem że może sum albo duża brzana?Ale z powierzchni?Później każde podciągnięcie pod brzeg to odjazd na środek rzeki i murowanie.Mocarna i gruba bestia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) Łowiłem bolenie i złowiłem bolenia.Sprzęt zwyczajny - shimano 3,30, stradic 2500 z plecionką 0,10. Bezsterowy hologramek od Tomasza. Hol bolenia 84 cm na cienkiej żyłce trwał połowę krócej, a ten był wybitnie silny.Nawet jak go wypuszczałem, to myślałem że będzie długo dochodził do siebie, a jak tylko poczuł wodę, natychmiast wystartował. Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Nie robię zdjęć rybom, tylko je mierzę i szybko wypuszczam.Ale 'dywagacje' można na tym skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Nie jest to największy mój boleń, ale najdłużej się z nim zmagałem - prawie pół godziny... też kiedyś mocowałem się z bolkiem do półgodziny i biegłem za nim po główkach na dół / przez krzaki itp.... ale potem sie okazało że był podczepiony za płetwę i super wygodnie mu było się w nurcie bronić - niestety nie zaliczał się do rekordów ale emocje były 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) ... ale potem sie okazało że był podczepiony za płetwę i super wygodnie mu było się w nurcie bronić - niestety nie zaliczał się do rekordów ale emocje były Też kiedyś biegałem po krzakach i główkach za bolkiem zaczepionym za grzbiet - ale tego nie liczę Prawdę mówiąc, (!) zdjęć nie robiłem, ale czasłem fote na szybko telefonem w celach dokumentacyjnych, nie pokazowych. Czas zrobienia - 21.32, odjąć minutę, to od 21.05 minęło 26 minut, więc NIE pół godziny Zadowoleni? Edytowane 27 Lipca 2017 przez pezet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) "Wierzchołek góry lodowej" Edytowane 27 Lipca 2017 przez mansik 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) "Wierzchołek góry lodowej" Mansik jak zwykle klasa.....a powiedz mi tak z ciekawości, te bolki które łowisz pokazują się przy powierzchni i walą wściekle w drobnicę? Czy Ty po protu wiesz, że są i sumiennie obławiasz chlapakami miejscówki które kiedyś darzyły, albo mają potencjał na to aby wyłuskać z nich bolka? Nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w łowieniu na powierzchniowce - tak na prawdę dopiero się tego uczę i za każdym razem gdy część wypadu boleniowego poświęcam na obławianie każdej miejscówki chlapakiem zastanawiam się czy przy braku obecności bolków przy powierzchni nie odbieram sobie szansy na spotkanie z rybą łowiąc standardowo...co prawda uparłem się na powierzchniowce i kombinuję na każdym wypadzie. Zdaje sobie sprawę, że woda stojąca to zupełnie inna specyfika i ryby, które mają inne nawyki - mimo wszystko jestem ciekawy. Chyba 17 lat temu byłem w środku lata na obozie sportowym nad tym zbiornikiem na którym łowicie razem z Krisem, przechodząc przez tamę grzałem się wielkimi kleniami leniwie pływającymi pod powierzchnią....póki nie zobaczyłem pod nimi cieni ryb 80-90cm, cały czas żyłem w przekonaniu że to były amury, ale teraz się nad tym zastanawiam... Pozdrawiam,malcz Edytowane 27 Lipca 2017 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) Bardzo lubie czytac o sposobach polowu doswiadczonych kolegow, sa emocje, pracuje wyobraznia, ostatecznie egzamin z wiadomosci nad woda. Czesto okazuje sie, ze to dziala. Obawiam sie , ze skoro zadziala u mnie to i u kolegi i kolegi kolegi i kolegi kolegi kolegi i..... Ryb coraz mniej, wedkarzy coraz wiecej internet coraz wiekszy. Moze lepiej nie pisac, kazdy niech sie nauczy sam a jezeli juz sie z kims dzielic to najlepiej w prywatnych wiadomosciach. Tak mi sie przynajmniej wydaje.psno i jak zwykle mansik klasa jakby jeszcze zdjecie obejmowalo ugiecie kija ach Edytowane 27 Lipca 2017 przez Negra 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) Z aktywnością jest dość słabo, ryby praktycznie sie nie pokazują.Jeżeli chodzi o dobór miejscówki, na to składa się wiele czynników..Jednym słowem, więcej jeżdżenia, myślenia niż samego łowienia.. Edytowane 27 Lipca 2017 przez mansik 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Pierwszy ładny dentki na stojaku. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Motyla noga, wątek o boleniach na 2 steonie ????Po ponad miesięcznej przerwie wybrałem się dzisiaj na swoją miejscówkę i chyba ktoś mi moje bolenie podpi...ł.To już nie łowienie, to rzeźbienie. Szybciej udało się 35 cm okonia złowić niż tego średniaka Sprzętowo bez zmian: elitka 1oz, rarenium 4000fb, 4 splotowy varivas 1.2 i mój green line 6 na końcu 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Wybredne istoty do "tłiczingu" mnie zmusiły... 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Dzisiaj siadły dwie rybki na kawałek ołowiu z piórem[emoji2][emoji6] Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Pozazdrościłem dziś Mansikowi. Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez korol 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Dawno dawno nic nie wrzucalem... Trzeba jeszcze trochę uzbierać i na koniec roku się wszystko wstawi 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. paco321 Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Odrzańska 8-mka na chlapaka 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 IMG-20170806-WA0018.jpgTo nie jest boleń!? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. guciolucky Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Dziś dobra pełnia i bolenie niszczyły jeziorną flautę, 3 sztuki powoziły się na moim pacyficu. 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi