bieniaś Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Południowy smakosz białego pierza[emoji6] Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Panowie, koniec bicia piany przez dwie strony.Dalsze dywagacje proszę prowadzić w prywatnej grupie dyskusyjnej. Tutaj proszę o kolejne, piękne, bolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mansik Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Dzisiejszy świt przywitał mnie przekrzykującymi się na nadrzecznych łąkach żurawiami. Nie słyszałem ich od wczesnej wiosny, tym bardziej był to przyjemny koncert. Nasłuchiwanie brutalnie przerwał inny dźwięk, już mniej pożądany. Jak na komendę setki komarów zaczęło kłębić się nad moją głową, tnąc gdzie popadnie. Żeby było weselej, wszelkie odstraszacze zostały w domu. Uratował mnie cienki komin, bez którego łowienie musiał bym zakończyć.Dochodzę do ciekawego zwężenia rzeki z powalonymi drzewami. Od razu widzę kilkanaście metrów poniżej na piaszczystym odkosie atak ładnej ryby, stado uklejek bardzo cicho się rozpierzchło, jedynie imponujący garb na powierzchni zdradzał sporego bolenia. Po którymś z kolei rzucie rapa puknęła w wobler i wróciła do swojej mety. Dziesięć minut później pięknie zagrał hamulec, boleń wjechał w nurt i po kilku odejściach wylądował na brzegu. Gabarytami przypominał już te jesienne, ładnie odpasiony i silny. Kika zdjęć w asyście kolosalnej ilości krwiopijców i ryba żwawo odpływa w rynienkę.Już jest pięknie, komary jakby mniej gryzą , ruszam więc z biegiem rzeki. Przez dwie godziny doławiam jeszcze jednego, mniejszego bolenia, jedna ryba z tytułem profesorskim pokazała mi gdzie moje miejsce w szeregu. Na szczęście najlepszy na nie okres dopiero się zaczyna i może jeszcze się spotkamy, mam nadzieję... . 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Cóż nie jest już tajemnicą łowienie morskich boleni/WŚ 09/ Mój pierwszy boleń- morski amator śledzi /grubasek 60+/ 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Na twitcha . Myślałem, że nie będą chciały, a jednak.... 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) Taka oto siedemdziesiątka z wiślanej przykosy, walnął w boleniową szóstkę Mirosława Masiuka vel Mastercjusz. Był jeszcze jeden 63cm. Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez pawello 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 W tym roku wiosną na małej rzece, złowiłem bolenia z odgryzionym sporym kawałekiem płetwy ogonowej. Podczas przeglądania YT, znalazłem film gdzie jakieś 300m niżej, autor miesiąc później wyholował rybę z podobnym ubytkiem, napisałem do niego, porównaliśmy zdjęcia i okazało się, że to ta sama rapa. Niemniej, znakowanie ryb dla zabawy jest działaniem pozbawionym sensu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Wczorajszy bolek 78 cm mina gumofilca bezcenna:) Udało się pan w tle bezcenny 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) czy to nie jest ten sam? Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez czarny1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Nocny boluś na U-bota[emoji6] Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Z dzisiejszego poranka. 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Bardzo agresywne branie ,ryba waleczna i silna 77cm. 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENKA666 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Powoli Bolki się rozkręcają, najsilniejszy jaki mi się do tej pory trafił Siłacz z 78 cm na liczniku. 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mansik Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 ...garbaty krawężnik zabrał mnie na krotki spacer... 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidziak Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Dzisiaj w końcu po ponad miesiącu udało mi się złowić bolenia i to całkiem przyjemnego miałem też aż cztery niewcięte wyjścia więc zaczyna się dziać 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Dzisiaj spotkałem się z bliźniakami - dwa identyczne miejsca - w odległości ok 100 metrów, dwie ryby, różniące się 1 cm długości 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Plum,plum i BOOM!!! 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mansik Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 (edytowane) Udało się trafić morskiego konkreta /jak dla mnie/blisko magicznej 8 z przodu,blacha 10cm.Sorki że fotka na morskim piasku Edytowane 26 Sierpnia 2017 przez gaweł 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 To już chyba tu cytowałemhttps://youtu.be/GFYpE7BvmKM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Są bardzo silne/zresztą to ryby na śledziach tuczone/mówimy o rybach dużo powyżej 60+Sprzęt jak do trotylli,sposób prowadzenia i przynęty to już indywidualne podejście do tematu.Łowienie nie jest prostą sprawą/trzeba uczyć się pokory przy boleniach/,nie wszędzie są a uderzenia z reguły znienacka i lepsze od brania morskiej troci.Jak na razie choroba postępuje/jutro nowe miejsca się spenetruje / 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Łowienie nie jest prostą sprawą/ otóż to.W rzece można w miarę dobrze odczytac miejsca, które lubią bolki.W zaporówce to już spora sztuka.A w morzu?Laik stanie z wędką na plaży, spojrzy na kompas, żeby rzucac na północ - jakoś tak z grubsza w kierunku Szwecji, ale sukcesu "z marszu" nie osiągnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi