mansik Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Złocisty czarnuch z głębin Miła odmiana od tych wszystkich srebrzystych torped Na agrafce niezawodny ASProut 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Stykacz zasmakował w sylikonie... 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Raczej winy bym się doszukiwał w czymś innym. Kotwy, hamulec, bądź zwykły przypadek, że tyle spadło ryb. Bo raczej nie sądzę, że z kija, który przed naprawą był dobry ( tak sądzę, skoro go oddałeś do naprawy) nagle po klejeniu jest totalnie inna wędka. Nawet jak gdzieś jest przesztywniona, to raczej chyba nie na długości 0,5m. Pewnie "za twardo" (kij-plecionka-hamulec)? Kotwice przy boleniu nie są tak ekstremalnie istotne jak np. przy sumie czy sandaczu, ale dobrze jak są ostre Ostatnio kupiłem tak ostre kotwice że jezusmaria! Nawet łapiąc woblera do ręki czepiają się o skórę Tak ostrych kotwic jeszcze nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Pewnie "za twardo" (kij-plecionka-hamulec)? Kotwice przy boleniu nie są tak ekstremalnie istotne jak np. przy sumie czy sandaczu, ale dobrze jak są ostre Ostatnio kupiłem tak ostre kotwice że jezusmaria! Nawet łapiąc woblera do ręki czepiają się o skórę Tak ostrych kotwic jeszcze nie miałem. Właśnie są istotne, jeżeli to idzie w parze ze sztywnym kijem i hamulcem zbyt dokręconym. Później trafiają się na łamach portalu opowieści, ze takiego klamota miałem, że mi kotwice wyprostował. Czasem mam wrażenie, że hamulec u niektórych to jakiś totalnie zbędny bajer, który zawsze na beton ustawiony i potem zonk. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ziom7 Opublikowano 10 Października 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 jesienny, deszczowy, klatkowy 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. bieniaś Opublikowano 13 Października 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Silny jesienny bolek..branie w toni na na pierzaka..długi i spokojny hol bo rybka była bardzo silna i nie chciała wyjść z rynny do brzegu...kij na muchowym blanku świetnie sobie radził hol dobre kilka minut bo ryba miała sporą masę ale wszystko zakończone tak jak należy[emoji6] Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Sezon pomału dobiega do końca[emoji6]ryba faktycznie była tłusta choć długość pozostawia jeszcze sporo do życzenia...niemniej jednak 77cm[emoji6]dobrze zaprezentowane tak jak lubię...wiem że nie każdemu taka prezentacja się podoba ale zupełnie nie przejmuję się wszelką krytyką[emoji2] Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Co do powierzchniowych polowań nie widziałem takiego od miesiąca co najmniej...żerują raczej w toni..w pół wody lub głębiej..topwatery nie sprawdzały mi się kompletnie w przeciwieństwie do zeszłego sezonu...a dzisiaj takiego siedemdziesiątaka trafiłem[emoji6] Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) Jakieś szproty mi się przewalają na kompie to wrzucę :Pierwsza zabłąkana z cieplejszego okresu.Dość mocno w kadrze ale wkradł się brak wyczucia odległości :Kolejna to "wymęczony nocnik": I jeszcze "zgrabny łąkowiec" się trafił na powitanie jesieni:pzdr Edytowane 14 Października 2017 przez maicke82 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mansik Opublikowano 15 Października 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Fot. RH 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) Pogoda piękna ,a i rybki dopisały.Pierwszych pięć i wszystko na brzegu, jednak kij ok, nawet wobek ten sam Bolków nie było widać ,ale żarły.Październik zawsze u mnie obfitował w ryby, wolę go od maja.Było 5:0 ,i wtedy dwa spady odnotowałem.Gabarytowo też nie było źle jak na kilka h. 69cm, 2x 72cm ,75cm i 77cm. Wszystko było super , na holowałem się ,bo i ryby waleczne . Najwięcej się w..em przy tych zdjęciach,szkoda że mam tak daleko, i nie za często mogę je łowić. Edytowane 15 Października 2017 przez osiemnastak 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Smoluch, podsiedemdziesiątak sprzed kilku godzin 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Jarek, czy to z Noteci? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Jarek, czy to z Noteci?Tak, Noteć trochę wysoka, ale da się łowić - zobaczymy co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrams Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Dzisiejszy boleń z Narwi. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) Taki dobrze odżywiony z końca września.Oczywiście chodzi o bolenia Edytowane 20 Października 2017 przez maicke82 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 O świcie z koryta - niezbyt duży. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tadekb Opublikowano 20 Października 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) W końcu... Przyszedł chyba ten czas, że zaczęły czuć, że zima idzie. SG Titanium 2,7m do 32g, Biomaster 4000, P-Line 0,15+FC Techron 0,25 i jeden ze starych boleniowych klasyków na agrafce. Edytowane 20 Października 2017 przez tadekb 66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Było dziś ciężko walczone...zęby prawie w niego wbiłem... 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 E tam, od razu zawał.Mogło być lepiej, bo były wtedy dwa kontakty. Pierwszy to ten focony. Drugi podniósł się do woblera tuż przede mną. Dogonił, puknął, zawinął się pokazując cały bok i spi...tolił. Żeby się samemu nie dołować , to trzymam się wersji, że nie był jeszcze większy. Wczoraj ilościowo lepiej, choć kaliber już nie ten. Ale jedno 73 się trafiło. Zestaw ten sam. 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidziak Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 Panowie, od 14:15 na rybach, zrobiłem mój ulubiony odcinek Wisełki, piękne boleniowe "bankówki" i nic, bez brania W tym sezonie łowię wg następującego schematu: obławiam kilka miejscówek, a następnie cofam się obławiając je ponownie. O godzinie 17 byłem na ostatniej, wykonałem kilka rzutów i nic. Poszedłem odpocząć i zjeść kilka ciasteczek pod drzewko Do ciemnego pozostało kilka minut, miałem cichą nadzieję, że może na sam wieczór bolki się pojawią, bo miejsce było piękne, aż niemożliwe, żeby tam nie było bolenia Po krótkiej przerwie zacząłem ponownie obławiać i byłem już coraz bardzie zawiedziony, więc bolo się zlitował i wziął dosłownie w ostatnim rzucie Nie był potworem, ale sprawił mi wielką radość, ponieważ kilka ostatnich wypraw przyzerowałem Pozdrowienia dla wszystkich Łowców 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Dziś nastąpił "argagamedon". Z ukochanego towarzysza niemal wszystkich wędkarskich wypraw zrobiłem travela, w dodatku nie pytając go o zgodę. Kochałem go i zarazem nienawidziłem za jego nagminne gubienie ryb ,ale byliśmy nierozłączni. RIP XLS Ostatnie nasze wspólne zdjęcie sprzed kilku tygodni ,kiedy byliśmy obaj cali i zdrowi...zdrowi jak ryba przypadkiem uchwycona w kadrze. Edytowane 22 Października 2017 przez maicke82 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Ciężko dziś szło, 3 ryby miały 7 na przodzie dwie przynajmniej z nadwagą, więc trochę zabawy było :)Pogoda nie dopisała za to ludzi konkret. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi