Skocz do zawartości

Bolenie 2017

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Ryba miała pewnie mniej, niż się większości wydaje ;)

Cóż, tak po prostu wygląda nienaciągana 80-tka.

Fotka to samojebka z samowyzwalacza. Jak dla mnie nawet fajnie wyszła. Tak jak lubię. Bez przesadnego wciskania w obiektyw, albo ryby wąchającej matrycę czy innych nienaturalnych, koślawych poz. No ale jak to mówią, co kto lubi jego sprawa. Jakoś mało fotek robię ostatnio i mało wrzucam. Niestety nie bardzo mam co focić. Może ilościowo nie było najgorzej, ale dla średniaczków nie chce mi się aparatu wyjmować. No i wybaczcie przeróbkę tła, ale samobójcą nie jestem ;) Miejsce takie, że tylko na tle wody foto wychodziło.

P.S.  @muddler - świetne kolorki tych twoich boleni.

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 5

Wątek o boleniach, a idzie w jakimś gównianym kierunku  :ph34r:  Chyba za dużo boleni ostatnio skonsumowaliście I stąd te problemy  :D  :P

Poniższemu się akurat upiekło ;)  (edit: znaczy się wrócił do wody, a nie został upieczony  ;)  )

m9x7it.jpg

Edytowane przez mateusz998
  • Like 38

Dla mnie boleń zaczyna się od 70tki.

I tylko takie ryby staram się publikować.

Wyjątkiem w tym sezonie był szprotek z 15cm ASProutem w pysku.

Teraz pomału wjeżdżają coraz fajniejsze ryby..

Choć pomijając dwie ostatnie które wrzuce..

Bez większych rewelacji jezeli chodzi o cm :)

• Like 1

Mansik, to powiedz jeszcze ile centymetrów mają te woblery? Ciekawe, na jakie duże woblery można (z)łowić bolenie?

Moje największe mają po 12 cm i wydają mi się ogromne.

Radek W. łowi na pękate jerki - i też biorą.

Co do wielkości woblerów jeden mój kolega podczas spotkania na Boleń Camp w Kostrzynie nad Odrą miewał najlepsze wyniki na 13 cm powierzchniowe topwater od kolegi Tomka Janeczka...gabarytowo były to tęgie i wcale nie szczupłe wobki więc czasami mają rożnorakie upodobania[emoji6]zależy chyba od pory i miejsca żerowania[emoji57]no i obecnie dostępnego pokarmu...więc wielkość przynęty może zadziwić[emoji12]

Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Mansik, to powiedz jeszcze ile centymetrów mają te woblery? Ciekawe, na jakie duże woblery można (z)łowić bolenie?

Moje największe mają po 12 cm i wydają mi się ogromne.

Radek W. łowi na pękate jerki - i też biorą.

10-12-15

Pewnie większe również dałby rade.. tylko po co, jeżeli nie przekłada się to zbytnio na rozmiar łowionych ryb.

A komfort wyrzutowy znacząco spada, ale czasem warto mieć taka alternatywę w pudełku... o ile się w nim zmieści ^_^

Radek W łowi w dość ciekawy sposób i jak widać wychodzi mu to świetnie, ale bardzo odbiega to realiów mojego boleniowania :)