Michał Pawłowski Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Pływał sobie w tej samej burcie z pięknym jaziem i nawet menu miały takie samo 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Ciemnolubne bolki...które dały popalić...szczególnie ten większy rybka już ciężka do złapania i objęcia nabita jak jesienny krawężnik było już z czym się mocować????trzecia a właściwie pierwsza spada co nie było złym omenem???? Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Wczorajszy, jeden z 6szt które udało mi się skusić. Killerem była przynęta R.H.W dodatku to pierwsze ryby z bellyboat.PozdrawiamMariusz Edytowane 9 Lipca 2017 przez Mariano Mariano 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Kanałowy, podczas odwiedzin w wyspiarskiej pracowni Piotrka P 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Były trzy ogarnąłem dwa, które polowały na kleniki, trzeci cedził lipcówkę i nie dałem rady, wpadał z otwartym dziobem w stado sieczki i filtrował co zatrzymał na sitku. Jeszcze nie umiem poradzić sobie z fiszbinowcami ale mam kilka pomysłów. Niemniej dziękuję bo jest to komplement, szczególnie otrzymany od Ciebie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Debiut w wątku Na na piankowca przeznaczonego dla kleni... równe 70 cm... 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENKA666 Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Taki bolasek 70+ na aspera z Corona Fishing 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Dzisiejsze 71 cm z Odry. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Zaporówa.... Sprzętowo:Paladinka KongeraTP SW4000XGNa końcu agrafki Ślizgacz 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mansik Opublikowano 13 Lipca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Plażowy bolo..Niestety nieco nachalnie wkomponował się w kadr.Przynęta: ASProut w wersji WTD 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Woda rosła, rozgrzewałem się przed sumami i... 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 (edytowane) Zaporówa......Mistrzowie widzę przenieśli się na Mietków (Sebo, Oleix ..). Łatwiej tam teraz o bolka niż na Odrze czy to raczej dla odmiany trening na stojącej wodzie? Edytowane 13 Lipca 2017 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 A czy boleń jest w stanie odbyć skuteczne tarło w zbiorniku? Bo u nas nawet "morskie" bolki pchają się w dolną Radunię i kopulują w całkiem mocnym nurcie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 (edytowane) A czy boleń jest w stanie odbyć skuteczne tarło w zbiorniku? Bo u nas nawet "morskie" bolki pchają się w dolną Radunię i kopulują w całkiem mocnym nurcie...W samym zbiorniku ciężko. Zależy jaka zaporówka. Głównie chodzi o rzekę która wpada. Górskie są do tego idealne i bolki w takich normalnie przystępują do tarła. U mnie na zbiorniku jeszcze parę lat temu ciąg tarłowy wyglądał jak łososi na Alasce teraz jest tych ryb dużo mniej bo z roku na rok są wyłapywane i mielone. Wstawiałem w zeszłym roku na jerka film ze zgrupowania przedtarłowego jest na pierwszych stronach wątku bolenie 2016. Poszperasz to znajdziesz. Opolski okręg już dał du.yzezwalając na eksterminacje boleni na tarliskach..rzeźnia trwa co roku na Nysie Kłodzkiej przed wejściem do Nyskiego i przed wejściem Nysy do Otmuchowskiego..bo im bolenie rybę wyżarły...na tarliskach padały okazy po 90 pare centymetrów regularnie...miejscowi ubijali po kilkadziesiąt boleni dziennie..wszystko bite i legalnie...oczywiście tylko w okresie tarłowym bo normalnie żaden cymbał nie potrafił złowić bolenia..szkoda słów... Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu TapatalkaU mnie jest to samo, tylko boleń ma okres ochronny. Co roku swołocz rżnie na tarlisku bo jak ryby wrócą do zbiornika to już się kończą pomysły na złowienie. Wiem z pewnego źródła ,że jest tam list do takiego starego bolenia co go widujesz...Michał podał czas, miejsce spotkania i podpisał się chytrze "Jolka" .Ciekawe co na to ryb Za każdym razem jak idę odwiedzić miejsce gdzie chodzi ten bolek to się najpierw czujnie rozglądam czy nie ma Mansika w pobliżu:) A ryba jest stara cwana i wielka więc szanse jej złowienia są niestety niewielkie. Edytowane 15 Lipca 2017 przez bartsiedlce 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Ostatnio na Nyskim na złowione 54 bolki w przedziale 35-65cm jeden okon 32cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szperacz76 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Odpasiony, warciany klocek 70+ na swojaka https://youtu.be/nfpVmVRwD14 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Posprzątane. Wracamy do meritum wątku, Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Upatrzony z wysokiej skarpy.Uderzył na wolno prowadzonego meppsa 4 . w czerw czarn kropki. o holu nie ma co pisać bo był 2m od brzegu 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Gratuluję Kolegom pięknych ryb i zdjęć z okazami, ja muszę popracować jeszcze nad sztuką samojebki Ryby złowione na Śląsku, pierwszy grubasek czaił się na płytkiej wodzie za przerwaną główką, atomowe branie na wolno prowadzonego Sieka było niesamowite, ryba w doskonałej formie dobrą chwilę nie pozwalał doprowadzić się do siatki. Drugi sprinter, złowiony na granicy nurtu i bardzo wolnej głębokiej wody, z powierzchni na Panica, po braniu przez chwilę myślałem, że go straciłem ponieważ błyskawicznie płynął w moją stronę, w silny nurt - gdzie przez chwilę pokazał na co go stać. Obydwie rybki po szybkim foto wróciły do wody. Kij x-fast 2.6m < 21g, żyłka 0,23. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gość Kontemplator Opublikowano 18 Lipca 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Wczorajsze PB 72cm z Warty Konger WC II Turbo 270cm 21g12' Vanquish 4000żyłka 0,20wobler własnej produkcji 67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Kolejny szprotek na ASProuta w wersji WTDBłąkał się miedzy rowerkami wodnymi..W ramach ciekawostki..Z panem widocznym w tle stoczyłem krótki boleniowy 'pojedynek".Przez 30 min zaliczyłem 3 wyjścia + rybe..Pod drugim gejzerze miejscowy łowca postanowił sobie usiąść..Dopiero ryba na brzegu zmobilizowała go do dalszych prób 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Wakacyjny boleń 72 cm ( mój pierwszy ze stojącej wody ). Był jeszcze drugi mniejszy 57 cm. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rataj81 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 (edytowane) Witam. Jak ostatnio mam w zwyczaju zaczynam z zamiarem łowienia kleni... parę wyjść za wobkiem zero ryb na myśl nasuwa mi myśl :coś źle robię.Zmiana wobka,prędkość prowadzenia,kierunek zwijania ,z prądem pod prąd nic. Zmmiana miejsca to samo coś wobki nie kuszą żadnego jegomoscia. W górę rzeki słyszę głośne śmiechy, myślę dziś klenie nie chcą współpracować. Na mostku towarzystwo nawet do pogadania wymiana zdań wspólna obserwacja wychodzących kleni zero efektu. Pomyślałem idę w miejsce ostatniej szansy strome zejście zchodzę i myśl 10 rzutów i jade do domu. Pierwszy rzut wyjscie kilku kleni myślę acha są, drugi rzut to samo,myśl wolniej zwijać i nagle leniwym ruchem niczym łódź popchnięta na fali coś wychodzi do małego woblerka i nawet nie plusk a powolne zassanie i jest... ale coś nie tak parę odejść parę zrywów i zamiast życiowego klenia z głębi wyjeżdża boleń... Zdziwiony całą sytuacją nie udolna próba podebrania wolny odjazd ponowna próba i jest mam go... W ogromnym pysku wystające nóżki mojego woblerka do złudzenia przypominającego małego owada i niewiara w to co moim oczom się ukazało. Na smużaka 25mm siada boluś 68cm. Przechodnie pomagają mi zrobić pamiątkowe zdjęcie :cyk,cyk buzi i do wody. NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 22 Lipca 2017 przez bartsiedlce 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cormoran76 Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Dzisiaj wspolny wypad z kolega Piotrkiem na Dunajec nizinny rybki słabo gryzły woda brudna i niska .udało się upolowac bolka ,uderzył w paprocha okoniowego w wodzie po kolana ,sprzętowo przerobiona przez Filzera Magna silver zander 3m-2-15 gram żyłka 0-14 cormoran i ninja daiwa 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi