Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dawidziak Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) Około 8 wsiadam do auta i ruszam nad Wisełkę. Kiedy dojechałem nad wodę, termometr wskazywał 4 stopnie . Kurczę, to zimą bywało cieplej... myślę sobie "marne szanse", ale otwieram drzwi, a tu wita mnie piękny śpiew ptaków - i znów nadzieja wlewa się w serducho Skoro wszystko dookoła kwitnie i budzi się do życia, to w wodzie również coś musi się dziać! Niestety po przejściu kilku miejscówek znów pojawiło się zwątpienie, do tego stopnia, że rozpaliłem małe ognisko żeby się rozgrzać. W tym czasie zadzwoniła żona i kiedy powiedziałem jak sprawy wyglądają namawiała mnie na powrót do domku. Już prawie chciałem się poddać, ale stwierdziłem, że to w końcu otwarcie sezonu, chociaż pozwiedzam Przedarłem się przez krzaki i znalazłem fajną, osłoniętą od wiatru zatoczkę, było widać oczkującą uleję i usłyszałem przepiękny dźwięk - atak bolenia! To było to miejsce!!! Udało się przechytrzyć dwie rapy, pierwsza to życiówka. Takiego rozpoczęcia sezonu jeszcze nie miałem Pozdrawiam Przynęta to Osa TAPS NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" I "MAJÓWKA Z JERKBAIT" Edytowane 8 Maja 2017 przez bartsiedlce 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Sezon boleniowy rozpoczęty Wypad z Pawłem na rybki i jak to z nim bywa jak zwykle miał dobrego nosa i ryby dopisały ! Zadowolenie jeszcze większe ponieważ rybki na swojaka który jak widać nawet im się spodobał do tego w końcu ochrzciłem nowy patyk boleniami Dzięki Paweł za foty i wędkowanie oraz za to że się nie zniechęciłem dzięki Tobie od samego początku patrząc na tą wodę i pogodę-rano było strasznie zimno I gratulacje bo znowu sprawiłeś mi rybne lanie zgadnij kotku co mam w środku 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. paweł0891 Opublikowano 1 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 U mnie Majówka udana 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Dzisiejszy, wieczorny stykacz. 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 U mnie rozpoczęcie mega udane jak na te paskudne warunki...generalnie 3 bardzo fajne bolki i jeden sportowy???? Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) Miejsce jak każde inne..znalazłem się po prostu w odpowiedniej porze w tym miejscuWysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka Edytowane 12 Maja 2017 przez bartsiedlce 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mike Opublikowano 3 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Z dzisiejszego porannego wypadu 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. guciolucky Opublikowano 3 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tasiek321 Opublikowano 3 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tobiasz92 Opublikowano 4 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Mi się również powiodło w majówkę, co prawda tylko jeden ale fajny Warciany na knighta przy dnie 68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Deszczowy przyjemniaczek...wobler mocno lusterkujący...jedno ale konkretne branie i hol w silnym nurcie???? Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) W końcu rozpocząłem sezon boleniowy. Wędkarze z Małopolski wiedzą jak ciężkie warunki były na Wiśle i jej dopływach, które skutecznie uniemożliwiły mi majówkowe boleniowanie. Dzisiaj stan Wisły był całkiem znośny, więc nie marnowałem dnia i biczowałem wodę w dwóch turach podczas pierwszej, w południe, mogłem przywitać się z rybkami, 3 brania i trzy zmarnowane, dwa po krótkim holu a jedno niezacięte. Po obiedzie dylemat - siłownia czy siłowanie się z nurtem rzeki, ale za długo czekałem na taki dzień, więc musiałem iść nad wodę Ryby nie wykazywały takiej aktywności jak w południe, ataków boleni nie było widać na powierzchni. Próbowałem je kusić w toni i strefie przydennej, niestety bez efektów. Do agrafki zapiąłem woblera 8 cm w złotym kolorze i sprowadzałem wachlarzem bardzo wolno prowadząc. Kiedy wydawało mi się, że będzie to kolejny pusty 'przejazd', około 2 m ode mnie uderzył pierwszy bolek w tym sezonie walka nie trwała długo ale była na 'krótkim dyszlu' więc sprawiła mi trochę emocji niestety boleń połknął całego woblera 8 cm bardzo głęboko, dlatego nie bawiłem się w mierzenie (na oko miał ok 60-65 cm) i po uwolnieniu z kotwic wypuściłem go, odpłynął całkiem żwawo. Mam nadzieję że szybko wydobrzeje i niedługo spotkamy się ponownie NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" I "MAJÓWKA Z JERKBAIT" Edytowane 8 Maja 2017 przez bartsiedlce 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. maicke82 Opublikowano 6 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Witam.Żeby nie było ,że mazowieckie rapy pod ziemię się zapadły. Małych sporo ,lepszych kilka: Największa dała trochę popalić i sprawdziła płynność hamulca niedawno zakupionego na forum TP'15 Hg Nie wiem co mnie podkusiło ,żeby zrobić zdjęcie z miarką . Pewnie to,że tak rzadko widuję ryby z 8-emką z przodu .Nie za fajnie to wyszło ,ale niech już będzie Sprzętowo xls + TP+ żyłka za 8zł + wobler jeszcze tańszy bo swój pzdr 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. guciolucky Opublikowano 7 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 i spotkaliśmy się szybciej niż przypuszczałem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 U mnie wczoraj 4 sztuki i jeden spięty w pięknym wyskoku. Największy miał 72 cm ale zdjęcia nie wrzucam bo mam za krótką rękę i nie zmieścił się w kadrze.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Wczorajszy Bolas na zakończenie weekendu, strzelił na Rapale Minnow BX 7. 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ziom7 Opublikowano 8 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Wszystkim gratuluję pięknych boleni, początek maja inny od tych w ostatnich latach, a zima tez była - lepsza bardzo wysokie stany wody na Odrze, spowodowały to, że trzeba mieć chęci, żeby jechać nad wodę i trochę inaczej ich szukać.od 2010 r. chyba nie było takiej wody screencastcertificity.com duża wodablue rapidtpspirit 9 Edytowane 8 Maja 2017 przez ziom7 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Wypatrzony 66 cm złowiony w trakcje zawodów więc radości jakby miał trzy cyfry 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Kolega mnie namówił żebym jednak wrzucił zdjęcie. Chyba muszę zainwestować w kijek do selfie ale i tak zawsze robię zdjęcia w pośpiechu żeby szybko wypuścić. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Obawiałem się już, że będzie to najbardziej zmarnowane wędkarsko 9 wolnych dni jaki pamiętam. Pomimo dramatycznych warunków pogodowo - hydrologicznych, próbowałem desperacko znaleźć jakąkolwiek kałużę, bajorko czy strugę nadającą się choćby do zamoczenia mikrojiga. W końcu, kiedy już zniechęcony, w zasadzie miałem pieprznąć sprzętem, coś mnie podkusiło na "rekonesans ostatniej szansy". I dzięki temu, że posłuchałem przeczucia, udało mi się zawrzeć znajomość z pewnymi bardzo sympatycznymi bliźniakami (a przynajmniej na pewno kolegami z klasy) Otwarcie sezonu, o jakim nawet nie marzyłem, ze względu na sytuację pogodową.. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. maicke82 Opublikowano 9 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Coś w gumiakach ode mnie, w wersji wiosna 2017 na Mazowszu. Jedno zdjęcie wymagało retuszu mocnego, bo wraz z ubytkiem ryb ubywa też miejsc .Tak bardziej dla kontrastu drugie z polany jak każda inna więc obeszło się bez "upiększania" : Sprzęt "celebrycki" , tanie odzienie i ogumienie ,woblery swoje pzdr Edytowane 9 Maja 2017 przez maicke82 76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Ciekawe czy pojawią się piankowe gumiaki do street fishingu. Bo o takich gumofilcach malowanych w reklamy typu "Blachy Pruszyński" i "Lowrance" jak na koszulkach naszych uczestników zawodów międzynarodowych to śnię od dawna. Ależ bym sobie takie kupił. No ale gumofilce nie mają szans. Może zrobią piankowce do streeta-oby. Do tego Iphone live stream i nie trzeba iść na ryby. Maicke82 fajne bolki. Guciolucky trawnik musisz skosić bo zarasta:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Też myślałem ostatnio o takich neoprenach ale bardziej żeby samodzielnie je zrobić. Ziomeczek pracuje w wytwórni podeszw, już z szefem, że zajedzie kombinator powybrzydzać A, że chłopaki szukają nowych pomysłów na produkcję to może urodzi się z tego coś więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Baart Opublikowano 12 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Pierwszy muchowy w sezonie. 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi