Skocz do zawartości

Bolenie 2017

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

eeee tam, wczoraj na fejsie widzialem bolka (nie z PL) wiekszego na zdjeciu niz lowca. Wiec jerk ma jeszcze troche do nadrobienia :D

Też to widziałem Mansik mi podsyłał. Jeśli o to samo chodzi. Taki gościu co ma głowę do tyłu zadartą ze szczęścia? Bolek z gabarytu wygląda jak okoń nilowy:)

eeee tam, wczoraj na fejsie widzialem bolka (nie z PL) wiekszego na zdjeciu niz lowca. Wiec jerk ma jeszcze troche do nadrobienia :D

Nie w temacie jesteś. Jest tu zdjęcie bolka większego od łowcy.

A co do metrowych bolków to znalazłem rzekę za granicą gdzie oficjalnym  reokordem jest rapa pow. 1 m. Nie podam gdzie bo się tam wybiorę.

• Like 1

Według mnie lepiej zrobić zdjęcie z większego dystansu a potem ciaśniej skadrować. Scena będzie wtedy blisko i wyraźnie, ryby to nie powiększy ale przynajmniej palce nie bądą przypominać parówek na wagę z czasów, które pamiętam za dzieciaka.

Przynajmniej nie trzeba było po nich wypijać 2 l wody dla ugaszenia pragnienia jak po dzisiejszych :)

Też to widziałem Mansik mi podsyłał. Jeśli o to samo chodzi. Taki gościu co ma głowę do tyłu zadartą ze szczęścia? Bolek z gabarytu wygląda jak okoń nilowy:)

Wiecej zdjec od tego pana - https://www.facebook.com/mirco.moll

Dla osób nie mających fb >

http://tnij.at/133001

http://tnij.at/133002

• Like 3

Nie mam pojęcia jak wielki może być ten bolek, ale nie wygląda aby było coś przy zdjęciu majstrowane...kolos...

O cm nigdzie wzmianki nie ma, wiec pewnie 90tka nie pękła.

Co nie zmienia faktu, ze zdjecia ciekawe B)

Edytowane przez mansik

Glownym problemem tego zdjecia jest to ze bolek ma dwa metry wazy 80kg i moglby zjesc tego pacjenta razem z wedka:) Musi byc wielki skoro cale rece sie w cielsku utopily. Ale foty mnie sie osobiscie nie podobaja.

Pewne zdjecia (ryby) bronia sie same i dla tych ktorzy to lubia, pozostaje spekulowac ile dana ryba w rzeczywistosci miala /wazyla.

Znamy przypadki z zeszlego roku z forum tutejszego, ze inne znow zdjecia wrecz sie nie bronia, a raczej obnazaja pewnego rodzaju...mistyfikacje ? blad ? Jak tam bysmy tego nie nazwali, to wszyscy zainteresowani wiedza o co chodzi.

Wracajac do autentycznie duzych RYB, to mam nadzieje, ze Robertowi uda sie zrealizowac wyprawe na metrowe bolenie i bedziemy mogli zobaczyc kombinacje jego dwoch niewatpliwych kunsztow.

Czyli duzych boleni na pieknych zdjeciach.

I prosze jasno mnie zrozumiec : pisze to bez cienia zlosliwosci czy ironii. 

• Like 1

Błotno/Mulisty z zalanych traw kilku centymetrowy Bolek. Mam nadzieję że następne będą na muchę :)

Sprzętowo Paladinka Kongera   TP SW4000XG , żyłka 0,23 i na końcu seledynowa "Pamela Anderson".

Jaka Paladinka? Ja latam obecnie z Hard Blade'em...

Nie ma nic złego w ciekawym/artystycznym/dramatycznym/zaskakującym zdjęciu z rybą - wręcz przeciwnie, przyjemnie się je ogląda. Takie jak np. Krisa czy Mansika.

Inne - czysto dokumentalne też są ok.

Rażą natomiast te, na których łowca próbuje "oszukać" widza.

To zdjęcie poniżej było dyskutowane na forach z podejrzeniem o photoshop, ale to po prostu duża ryba w ciekawym ujęciu.

post-59692-0-26038000-1495720012_thumb.jpg

• Like 1