Krisu23 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Tak samo drażni mnie ukrywanie palców przy jednoczesnym wypychaniu ryby przed obiektyw.Pod suma to można całe nogi schować a nie jakieś tam palce. Edytowane 25 Maja 2017 przez Krisu23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Żeby bolenie rosły tak szybko jak pokrzywy to... 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Chyba tylko długi potrafią rosnąć szybciej niż pokrzywy ( tak czytałem na necie ) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Pod suma to można całe nogi schować a nie jakieś tam palce.Akurat przy sumach to króluje chowanie się za ogonem. Kolejna mistrzowska poza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Byla kiedys taka zabawa dla dzieciakow "Gdzie jest Wally". Chodzilo o to zeby tego Wally'ego wykosic z tla.Kto nie zna bo nie jego czasy to niech wklepie w WIKI. Z tym mi sie skojarzylo zdjecie ktore wstawil @pezet. Gosciu sie zbunkrowal za ogonem tak ze jest prawie mniejszy od jego konca a sum ma w moim subiektywnym odczuciu ok 4metry. Edytowane 25 Maja 2017 przez Krisu23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 4m to już kawał sumiska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 4 to moze lekka przesada z mojej strony ale laik w 3metry uwierzy i o to chodzi w necie. Zdjecia ogladaja nie tylko Ci co juz swoje zlowili i maja poglad ale cala reszta tez i to ta reszta jest najwazniejsza. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 4 to moze lekka przesada z mojej strony ale laik w 3metry uwierzy i o to chodzi w necie. Zdjecia ogladaja nie tylko Ci co juz swoje zlowili i maja poglad ale cala reszta tez i to ta reszta jest najwazniejsza.Masz 100% racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Wieczorowy. 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Nareszcie boleń w wątku o boleniach! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Dzisiaj trafiłem na fajny moment...bolki nie pokazywały się absolutnie ale za to ochoczo podnodiły się do wobka ze sterem???? Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SVENKA666 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) W chłodny poranek taż można coś wyłuskać, na u-boota od TOMUSa Edytowane 27 Maja 2017 przez SVENKA666 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidziak Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Robisz świetne foty Gucio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) Maj na Mazowszu darzy,zwłaszcza w lekkim gumiaku piankowym.Po przerzuceniu sporej ilości szprotek,w końcu rybki godne obiektywu Sprzętowo bez zmian, wobler wysłużony ale niezawodny. pzdr Edytowane 28 Maja 2017 przez maicke82 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Chodzisz z trójnogiem czy ktoś robi Ci te fajne foty ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Żeby bolenie rosły tak szybko jak pokrzywy to... I to są bardzo naturalne zdjęcia które mi się podobają oddające rzeczywistą wielkość ryby. Bez specjalnych efektów i chowania rąk w trzewia.Tak trzymać.Pozdrawiam Kuba. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Daniel, zdjęcia robię sam za pomocą mocno starego już zestawu, statyw jest chiński Hama za 20 pln (MediaMarkt), kabelek spustowy też China 30 pln, przedłużony kablem od starej myszki (taki akurat zalegał u kolegi w serwisie Canon-a), filtr polaryzacyjny kołowy Hana 70 pln no i pokrowiec z Media za chyba 50pln. Aparat, pewnie mało kto już pamięta DSC717 5mln pix, dałem kiedyś w Media chyba 4200pln teraz na allegro są chyba po pincet? Zestaw łazi i jeździ ze mną wszędzie i w zasadzie codziennie a biorąc pod uwagę intensywność można go uznać za niezniszczalny, wygląda prawie jak nowy. Józku nie wiem na ile byś oceniał moje ryby z maja po zdjęciach ale nie wstawiałem sztuk poniżej 70cm a samemu oceniając ich długość po zdjęciach mam wrażenie, że wyglądają na mniej? Dla przykładu ryba zaprezentowana inaczej... Zdjęcie robię z dystansu, potem dopiero kadruję, nie wtykam ich w obiektyw bo wtedy... wiadomo co jest 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) To się nazywa kombinacja alpejska Chyba ten aparat nie ma obiektywu stałoogniskowego i można zmienić na węższy kąt zamiast wywalać bezcenne pixele? Edytowane 28 Maja 2017 przez Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Można ale robiąc samemu sobie zdjęcie wolę mieć większą głębię przy krótkiej ogniskowej, daje mi to margines błędu co do zajmowania miejsca przed obiektywem. Ekran można regulować pod kątem 180st ale nie da się obrócić facem do obiektu, teraz wiele aparatów ma taką możliwość i można wtedy fotografować inaczej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. siwypike Opublikowano 28 Maja 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Największy z majowych 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Ryba zagryzła woblera w połowie wody -na 2m. Kilka razy dotykała RH ale bez strzału. Po zmianie na wobler bezsterowy nastąpiło branie. W tym roku temp. wody i poziom spowodowały że co wyjazd to inaczej. Początek sezonu głęboko, późniejsze ocieplenie chodziły górą, końcówka miesiąca w połowie wody lub z dna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Dla mnie ważniejsze są temperatura wody i jej poziom. Początek kwietnia woda miała 11,6*C a na rozpoczęcie sezonu 8*C. Poziom Wisły skakał od marca 4,5m-3m-4,7m. Obecnie 2,5m.Te czynniki decydują o obecności ryby w danym miejscu i sposobie podania przynęty. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Jako amator chciałem się pochwalić dziewiczym bolkiem ze stojącej wody????rybka skusiła się na basońskiego razora powierzchniowego????branie petarda..kocioł itd???? Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bieniaś Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Dorzucę jeszcze drugą rape ze stojaka????branie atomowe na basońskiego top watera???? Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi