Marcin Ostróda Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Witam, doszły mnie słuchy że w marcu ma być premiera nowego typu silników spalinowych firmy Yamacha.Mają być lżejsze o ok 25% od dotychczasowych.Czy może któryś z kolegów wie coś więcej? Bo na Stonie Yamahy informację są cząstkowe. Mnie osobiście będzie interesował model 25 km lub 30 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Wczoraj dzwoniłem do dealera Yamahy, sa wlasnie po szkoleniu....... w wawie na temat nowych silników tych 25 % lżejszych Jaka waga 25 KM ? Ile cylindrów ? Jaka cena wersji podstawowej a jaka z ładowaniem i trymem ? Eeeeeeeeeee, oddzwonie do pana bo nie mam na tą chwile takich informacji -( Ok czekam zobaczymy co usłyszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) To ja ci powiem - garki dwa. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Stycznia 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Ale jak przeczyta się te wszystkie info z innych forów na temat odchudzania efi e-tec dtli w mniejszych mocach i złoży sie te informacje to widac że jest duzo usterek . Edytowane 28 Stycznia 2017 przez Trebron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Po to jest gwarancja. Tylko ciekawe jak Yamaha podejdzie do Spraw reklamacyjnych?O ile takowe się pojawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Marcin . Jestem z 3city i dilerów jest tu w pip Berna 20 jak dobrze pogadasz to dostaniesz golasa za ok 10,500 nie rdzewieje tylko siadają wtryski , oczywiscie wszystko jest winna woda w paliwie tylko że letnia Pb jest higroskopijna bo ma najwiecej estrów alkoholi i z dodatkiem emulgatorów i nawet stosując separator nie wytrącisz wody .Gwarancja powiedz kto korzysta a raczej kto zostawia szmalec w autoryzowanym poza 1 góra 2 przeglądami tu masz interwały przegladów odnotowane w pamieci kompa .Mercury na EFi nie ma mozliwosci przeserwisowania u znajomego , dostep do serwisu EFI jest poprzez serwer dla autoryzowanych Ile pozostawi się w serwisie przyjmujac przegląd dla zachowania gwarancji 100 mth przez 5 lat ? Gdybym nie porozmawiał w serwisie nie uwierzył bym w cuda np. że potrafia anulować gwarancje bo w okresie docierania przekroczyłes obroty powyzej 5000 Edytowane 28 Stycznia 2017 przez Trebron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Ciekawy jestem jak zwykły kowalski bez obrotomierza może sprawdzić obroty. Czyli tak samo jak w samochodach są niuanse z gwarancją np . KIA 7 lat ale..... .I nikt ci nie powie przed zakupem co i jak jeśli sam się nie dopytasz . Dobrze że mam kolegów których znam od małego i wszystkie silniki kupuje u nich i jeszcze nie było tak że byłem oszukany czy wyczyszczony z kasy za serwis gwarancyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Jeszcze chwila i zacznę się poważnie zastanawiać nad tym zakupem. Ale tak na poważnie, to zanim wpadł mi w oko ów silnik F25G, to szukałem wśród innych producentów i yamahy też,silnika - 25 km, rozrusznik elektryczny lub (elektryczny / szarpak), ładowanie, rumpel. Wyboru nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 (edytowane) Marcin nie kumam robisz wywiad a pchasz się w nowoczesne i jeszcze niesprawdzone jednostki , waga czy to 58 kg czy 70 jaka róznica tego nie przewozi się w bagazniku . Jak bardzo zalezy ci na wadze to masz resztki w UK Yamek F w 2T 25 km cos cirka 3.500 funtów wystawiaja sie na ebay ale mają stare zapasy 15 i 25 http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-YAMAHA-2-Two-Stroke-15-FMHL-S-HP-Outboard-Boat-Motor-Engine-Commercial-15HP-/400588415326 Dla kolegi co pytał sie o Berna 20 sory skasowałem poczte silnik nowy poekspozycyjny któtka stopa nieoplacalne dolożenie rozrusznika z tego co wiem to suza kladzie nacisk w tym roku na duże moce .Na Alledrogo jets wystawca kemmer-tools i ma resztki nowych Tosiek w bdb price ja brałem 2 uzywki konkretny sprzedawca pełna UE gwarancja Edytowane 29 Stycznia 2017 przez Trebron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Tośkę jak ktoś chce, to ja mogę w dobrej cenie załatwić. Ale to na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Trebron Różnica między normalnym modelem Yamahy 25 km a tym odchudzonym to 20 kg.A wg mnie to dużo, oczywiście że silnik będzie na stałe przy łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trebron Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) Trebron Różnica między normalnym modelem Yamahy 25 km a tym odchudzonym to 20 kg.A wg mnie to dużo, oczywiście że silnik będzie na stałe przy łodzi. Rozmawiałem z czystej ciekawosci z jednym z dilerów z moich okolic zajmującej sie tylko i wyłącznie silnikami zaburtowymi Yamaha W porównanu z dotychczasowymi konstrukcjami Yamy 2 cyl silniki 25 i rozwiniecia mocy 3 cyl wypadaja najlepiej pod wzgledem trwałosci w porównaniu z konkurencją jednak porównujemy tu silnik w którym została tu zastosowana elektronika i wtrysk paliwa Zwrócił tez uwage na konfiguracje która potencjalnie zamówiełeś aby porównać cene mase i wyposażenie G do F owszem jest tak kilka gadzetów rodem z Tohatsu Sprawdz to wszystko jestem bardzo ciekawy finalnego porównania . Edytowane 30 Stycznia 2017 przez Trebron 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Będę dawał znać na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Rozmawiałem z ludźmi z Yamahy na Rybomani w Poznaniu, czarna magia coś tam słyszeli ale nic konkretnego. Czyli czekamy do targów Wiatr i Woda w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 No ciekawe co tam wymyślą. W marine jeszcze sporo przed nami - 4 zawory na cylinder, zmienne fazy rozrządu, może kiedyś wtrysk bezpośredni. Przynajmniej w tych mocach co większość używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 I jakąś małą turbinke można lub kompresorek Prędzej już elektryki tak dopracują że spaliny pójdą w niepamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 I jakąś małą turbinke można lub kompresorek Komprsorek jest już w Tohatsu TLDI. Turbinka była chyba w jakimś Mercurym, ale to już w okolicach 150hp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 (edytowane) W Norwegi sa juz pierwsze informacje na temat nowego silnika Yamahy wraz z cenami https://m.finn.no/boat/motor/ad.html?finnkode=90573363Sprawdziłem właśnie ceny z poprzednią ceną katalogową Yamahy i jest średnio niższa na modelu o około 1500 koron norweskich Edytowane 19 Lutego 2017 przez jac72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Mam pytanie , jedna z konfiguracji tego silnika jest rozruch: elektryczny + wspomaganie ręczneCzy to znaczy że będzie miał i szarpak i rozruch elektryczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Rozmawiałem ze sprzedawcą i z tego co mi powiedział to model F25 GWHS ( w moim przypadku krótka stopa) będzie miał do obejrzenia pod koniec lutego. Odnosnie tej kombinacji też niewiele wiedział na dzień dzisiejszy. Jak otrzyma jakąś konkretną informację to da mi znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 To czekamy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 W dniu dzisiejszym zadzwonił do mnie diler yamahy z Iławy.Dostali ceny i opisy nowych silników.Z ciekawostek, silniki z opcją rozruchu elektrycznego będzie miał też szarpaka.Nieprawdą jest że mają akumulator wewnętrzny do rozruchu.Opcja pneumatycznego opuszczania i podnoszenia wyłącznie przy modelu bez rozruchu elektrycznego. Mój wycenili na 18500 (kolumna S, rozruch elektryczny / dodatkowo ręczny, ładowanie, rumpel), zbiornik, śruba i linia paliwowa gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 W dniu dzisiejszym zadzwonił do mnie diler yamahy z Iławy.Dostali ceny i opisy nowych silników.Z ciekawostek, silniki z opcją rozruchu elektrycznego będzie miał też szarpaka.Nieprawdą jest że mają akumulator wewnętrzny do rozruchu.Opcja pneumatycznego opuszczania i podnoszenia wyłącznie przy modelu bez rozruchu elektrycznego. Mój wycenili na 18500 (kolumna S, rozruch elektryczny / dodatkowo ręczny, ładowanie, rumpel), zbiornik, śruba i linia paliwowa gratis.Dzisiaj zamówiłem ten sam silnik i w przyszłym tygodniu odbiór. Podobno cena na Norwegię jest najniższa w całej Europie. Po dzisiejszym kursie korony norweskiej 16320 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin Ostróda Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 spoko, tylko ja biorę to w lising. więc jestem zmuszony przepłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dzisiaj zamówiłem ten sam silnik i w przyszłym tygodniu odbiór. Podobno cena na Norwegię jest najniższa w całej Europie. Po dzisiejszym kursie korony norweskiej 16320 złI jak dojechał silniczek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Sprzedawca mimo mojej informacji nie zamówił z krótką stopą. Sprawdza czy jest dostępny w Norwegi. Jeśli nie to kolejna planowana dostawa koniec lipca ,początek sierpnia ???????????? Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam, doszły mnie słuchy że w marcu ma być premiera nowego typu silników spalinowych firmy Yamacha.
Mają być lżejsze o ok 25% od dotychczasowych.
Czy może któryś z kolegów wie coś więcej? Bo na Stonie Yamahy informację są cząstkowe.
Mnie osobiście będzie interesował model 25 km lub 30 km.
Top użytkownicy dla tego pytania
33
31
18
18
Popularne dni
22 Sty
14
24 Wrz
12
12 Kwi
12
22 Lut
11
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 33 odpowiedzi
Marcin Ostróda 31 odpowiedzi
PiernikTorunski 18 odpowiedzi
Antek0158 18 odpowiedzi
Popularne dni
22 Sty 2021
14 odpowiedzi
24 Wrz 2017
12 odpowiedzi
12 Kwi 2017
12 odpowiedzi
22 Lut 2018
11 odpowiedzi
Popularne posty
PiernikTorunski
Yamaha 25 GWHS 2019 Silnik w porównaniu do poprzedniego 20KM chodzi jakby ciut ciszej ale wiadomo nowy, niestety z racji 2 cylindrów telepanie na wolnych obrotach czy to na luzie czy podczas jazdy
piernik
Proponuję popatrzeć na ten filmik :[media] [/media]
psulek
Ciekawe czy wierzą też w czary i zabobony? Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
257 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi