Skocz do zawartości
  • 0

Yamaha F25G - nowe silniki

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam, doszły mnie słuchy że w marcu ma być premiera nowego typu silników spalinowych firmy Yamacha.

Mają być lżejsze o ok 25% od dotychczasowych.

Czy może któryś z kolegów wie coś więcej? Bo na Stonie Yamahy informację są cząstkowe.

Mnie osobiście będzie interesował model 25 km lub 30 km.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przy mojej konfiguracji 18.400

Co było kluczowym argumentem który zadecydował o wyborze Yamahy ? Waga, Cena czy nowość ? Tak patrzę sobie i pojemność "mała" mniejsza jak u konkurencji, mniej cylindrów - Tohatsu/Mercyry 3 garnki i 540 ccm, no i waga z 15 kilo mniej, ale przecież nie będziesz go nosić :) Ja osobiście nowości się boję :) Pytam z ciekawości bo sam szukam silnika 20-25 KM :)

• 0

Marcin nie wiem czy juz masz silnik ? Nową 25

Bo ja chciałem kupic i niestety nikt na ta chwile nie ma tego silnika i nie mogą podać mi dokładnej daty dostawy, miałem Yamę 15 teraz mam 20 i byłem zadowolony z obu, i dlatego nie wchodzę w nic oprócz Yamahy nowej, miałem kupic poprzedni model ale przy wadze 77kg (25 w stopie S ) postanowiłem poczekać na nowe modele lżejsze i w nowszej konstrukcji. Pytanie tylko kiedy bedą ??

ps.dodam ze rozmowy prowadziłem z kilkoma dealerami duzo przed targami Wiatr i woda

Edytowane przez PiernikTorunski

• 0

Ja swoją mam. Leży i czeka u Dilera aż przyprowadzę łódkę, wtedy go założą i ustawią. Do tego zamontują mi filtracje paliwa. Przyszła w piątek.

Z tego co wiem, to tych silników przyszło na Polskę i całą Europę bardzo mało (słyszałem o kilku sztukach, dostali je tylko ci dilerzy którzy zamówili jako pierwsi). Ponoć Japońce pomylili zamówienia i przysłali do głównego magazynu silniki ze stopą L a nie S.

Ale jak bardzo chcesz, to diler z Iławy (Bis), ma jeszcze jeden do sprzedania. Bo zamówił dwa.

• Like 1