Marcin Ostróda Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Witam, doszły mnie słuchy że w marcu ma być premiera nowego typu silników spalinowych firmy Yamacha.Mają być lżejsze o ok 25% od dotychczasowych.Czy może któryś z kolegów wie coś więcej? Bo na Stonie Yamahy informację są cząstkowe. Mnie osobiście będzie interesował model 25 km lub 30 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Mam do sprzedania roczny 40mh 25km gel yamahy Mam 25GWHL, trochę mały do Skylla 440, 370 latała na nim.Jestem w trakcie zmiany na coś większego, czyli 40 - 50 koni. Ale najpierw ten musi znaleźć nowego pana.Z szarpanki pali lżej niż Suza czy Honda 20. Pracą też oba przewyższa. Wiem bo miałem. Więcej nie ma co pisać, jak się nic nie dzieje. Jest OK.Wszystko fajnie panowie -) tylko ja potrzebuje stopę S -(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PioruśPan Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 witam podobno fajne te nowe silniki są no i lżejsze od starej wersji która ważyła 77kg czy warto kupić tą nową faktycznie ? na Plus przemawia to że moja jest na gazniku a nowa na wtrysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Sam sobie odpowiedziałeś, czyść i myj gaźnik bo lepszy.A Ci co mają i tak Cię nie przekonają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Odświeżenia temat, macie poplywane było zadowoleni ? Jakieś spostrzeżenia uwagi ??? Yamaha GWHS 25 2017 > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zbyszekp Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 WitamDo kilku miesięcy użytkuję nową YAMAHA F25GWHL pływam na Romanie 430 ( stary, gruby laminat jeszcze) i w 2 osoby plus bagaże na ryby/biwak śmiga sprawnie do 42 km/h.Generalnie polecam, cicha praca w porównaniu do poprzedniej Hondy 15 km w 4 suwie, dość ekonomiczny jedyna wada w moim przypadku przy pływaniu dużo na rzekach to dość mała dzwignia do blokady podnoszenia-opuszczania silnika, w niektórych pozycjach silnika ciężko się tam dostać ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerkins Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Czy te silniki mogą ładować akumulatory agm/żelowe czy tylko kwasowe z elektrolitem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 AGM możesz ładować ze spaliny. Żela bym nie ryzykował. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 (edytowane) Podonie jak kolega zbyszekp uwazam ze ciezko sie go podnosi i opuszcza -dzwignia faktycznie umieszczona niezbyt wygodnie .Mam tez wrazenie ze lekko trzesie na wolnych obrotach -zerkajac na filmy z tym modelem tez widac ze lekko drga -to chba jedyny minus -Smigam dosyc ciezka lajba -Crescent 425 dwoplaszczowka ala Romana +200kg nie zauwazylem zeby byl jakis problem -dwie osoby ,graty ,bez problemu tak jak kolega wspomnial 43km . Czesto smigamy we trzech -+ graty -spokojnie sie da ale czoc ze lekko traci na predkosci i mocy .Fajna funkacja to dodatkowy przycisk gdzie mozna regulowac obroty w trolingu z tego co pamietam kazde nacisniecie dodaje lub odejmuje 1000obrotow co pozwala na bardziej prycyzyjne dopasowanie predkosci .Przycisk znajduje sie na rumplu z boku i jest bardzo latwo dostepny .Plywamy dosyc dozo -niem mam pojecia ile pali natomiast nie udalo mi sie ani razu wypalic celego orginalnego tanku -Smialo polecam do lodzi o podobnych gabarytach .Funkacja ladowania jest -narazie nie kombinowalem z podlaczeniem -Silnik godny polecenia do lodzi +++ 4 m z malym chakiem . Edytowane 24 Marca 2019 przez TERMOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) W piątek mam odebrać nowy 25 GWHS Miałem kupic byc 30 Evinrude bo to była opcja zeby juz nie zmieniać silnika ale jednak nie zdecydowałem sie na zakup mimo ze była w super cenie 15 tysi używana 2018 z przebiegiem 5- 7mth ,mimo ze cena dobra i silnik na gwarancji to wisiał dość długo (brak ładowania i rozrusznika ale za to waga pasowała 68kg Miałem Yamahę 15 2008 r KM teraz 20 KM 2014 i nigdy nie było z nimi problemu ani z praca ani ze sprzedażą, praktycznie sprzedane od ręki I wiem ze 25 KM bedzie służyła latami chyba ze mi odwali w dekiel i znowu zmienię na cos i innego.Lekkimi drganiami nie przejmujecie sie ten model tak ma na wolnych obrotach i w porównaniu do 3 cylindrów w Merkurym i innych ma taką a nie inna prace,widziałem inne ktore jeszcze gorzej chodziły na wolnych obrotach , natomiast chodzi tez o wagę 60kg tym bardziej ze non stop zdejmuje i zmieniam na elektryka bo szkoda wozić Non Stop spalinie na pawęży oraz każdy kilogram robi różnice. ps.Nie wiem czy wiecie ze I od 1 kwietnia 2019 za 90 € przy zakupie Evinrude mozna przedłużyć gwarancje na 10 lat Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez PiernikTorunski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Antek0158 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 W przyszłym tygodniu i ja 25GWHS odbieram. Ma pływać z F420. Mam nadzieję że mocy starczy. Nie startuję w zawodach. Wielkich prędkości nie oczekuję. Oby łódka wody nie pchała. 30-35km będzie ok. Szukałem informacji na ten temat i nie znalazłem. Pływają tym silnikiem z Riverfoxem 420. Moja ma identyczne dno, ale 40kg wagi mniej już na starcie. Całość 470, w porywach 500kg. K.K. niby polecał. Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Jakbyś potrzebował to mam na zbyciu nową śrubę 9 7/8 x 11 1/4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 a ja dalej czekam na 25GWHS do dziś nie doszedł -(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Antek0158 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Ja odebrałem. Dealer uprzedził mnie o konieczności wczesnej rezerwacji. Nie pływałem jeszcze. Dostałem extra filtr paliwa z separatorem wody. Ktoś z kolegów montował coś takiego? Zastanawiam się, czy gruszka ma być między zbiornikiem paliwa, a separatorem, czy między separatorem i silnikiem. Pytałem dwie ASO Yamahy. Wynik dwie różne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Między separatorem a silnikiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Między separatorem a silnikiemDlatego że łatwiej zaciągać niż pompować ? Ja mam przed separatorem i działa.W czym rzecz? Edytowane 9 Maja 2019 przez sucks_one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Im bliżej gruszka od silnika, tym mniej pompowania, aby tylko silnik zaskoczył, a póżniej to już wiadomo. Tak mam i jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Im bliżej gruszka od silnika, tym mniej pompowania, aby tylko silnik zaskoczył, a póżniej to już wiadomo. Tak mam i jest dobrze.Black przecież gruszka napompuje tyle co zassie więc nie powinno mieć to znaczenia. Nawet jak masz świeżą linię, całkowicie wolna od paliwa to musisz tyle samo razy popracować gruszka bez względu na to gdzie sie ona znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Jak świeża linia to bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Antek0158 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Wszystko prawda. Tyle, że jeden z serwisów tłumaczył odwrotną kolejność tym, że gruszka obciążona dodatkowym oporem filtra separatora, albo nie poradzi sobie z zasysaniem paliwa, a jeśli nawet tak, to skrócony będzie jej czas użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Antek0158 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Bardziej polegam na opinii użytkowników niż sewisów, a najbardziej jeśli opinie serwisów są różne.Dziękuję za poradyJeszcze jedno pytanie. Czy stosowaliście jakieś szczeliwo na gwinty krućców podłączenia przewodów separatora. Wiem,że same uszczelniają się przez docisk, tyle że podobno wtedy mniej zapachu benzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 W swoim użyłem nici winylowej czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nowy76 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 To nie jest giełda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerkins Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 (edytowane) Witam serdecznie. Czy ktoś mógłby doradzić gdzie pod pokrywą znajduje się świeca lub kabel do świecy do którego mógłbym podpiąć obrotomierz indukcyjny? Edytowane 12 Maja 2019 przez BartoszC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Witam serdecznie. Czy ktoś mógłby doradzić gdzie pod pokrywą znajduje się świeca lub kabel do świecy do którego mógłbym podpiąć obrotomierz indukcyjny?Serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 12 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Padłem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam, doszły mnie słuchy że w marcu ma być premiera nowego typu silników spalinowych firmy Yamacha.
Mają być lżejsze o ok 25% od dotychczasowych.
Czy może któryś z kolegów wie coś więcej? Bo na Stonie Yamahy informację są cząstkowe.
Mnie osobiście będzie interesował model 25 km lub 30 km.
Top użytkownicy dla tego pytania
33
31
18
18
Popularne dni
22 Sty
14
24 Wrz
12
12 Kwi
12
22 Lut
11
Top użytkownicy dla tego pytania
psulek 33 odpowiedzi
Marcin Ostróda 31 odpowiedzi
PiernikTorunski 18 odpowiedzi
Antek0158 18 odpowiedzi
Popularne dni
22 Sty 2021
14 odpowiedzi
24 Wrz 2017
12 odpowiedzi
12 Kwi 2017
12 odpowiedzi
22 Lut 2018
11 odpowiedzi
Popularne posty
PiernikTorunski
Yamaha 25 GWHS 2019 Silnik w porównaniu do poprzedniego 20KM chodzi jakby ciut ciszej ale wiadomo nowy, niestety z racji 2 cylindrów telepanie na wolnych obrotach czy to na luzie czy podczas jazdy
piernik
Proponuję popatrzeć na ten filmik :[media] [/media]
psulek
Ciekawe czy wierzą też w czary i zabobony? Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka
Opublikowane grafiki
257 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi