Skocz do zawartości

Jest nas 50 a nawet 55

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie powstał 50 wątek autorski o tworzeniu woberów. W sumie wątków twórców przynęt jest 55. Sporo nas już jest :D. Ciekawe do ilu ta liczba dojdzie w przyszłości. Ciekawe ile osób dzięki tej liczbie sama zacznie strugać woblery, czy kręcić obrotówki. Ciekawe ile z tych osób zacznie zajmować się zawodowo tym procederem... Ciekawe...

Właśnie powstał 50 wątek autorski o tworzeniu woberów. W sumie wątków twórców przynęt jest 55. Sporo nas już jest :D. Ciekawe do ilu ta liczba dojdzie w przyszłości. Ciekawe ile osób dzięki tej liczbie sama zacznie strugać woblery, czy kręcić obrotówki. Ciekawe ile z tych osób zacznie zajmować się zawodowo tym procederem... Ciekawe...

Sławku , nie wiem ilu zajmie się zawodowo tym procederem ale jestem pewien , że wielu myśli , że można z tego nieźle żyć . Moim zdaniem nie ma bardziej mylnej myśli :mellow: . Kiedyś też tak myślałem ;) . Teraz z perspektywy kilkunastu lat dłubania w drewnie mogę powiedzieć , że jak nie masz kilku milionów na zainwestowanie to setek tysięcy nie zarobisz . Moim zdaniem lepiej zająć się jakimś konkretnym zawodem a woblerki robić hobbystycznie , wtedy jest większe zadowolenie z tego co uda się osiągnąć w dziedzinie budowy przynęt . Jednak gdybym się mylił to pozdrawiam wszystkich zapaleńców .

))) ja mam za sobą doświadczenia zwiazane z zawodowym podejsciem do produkcji woblerów . Przez 2 lata łudziłem sie że można z tego sie utrzymac. Moje wnioski po tych 2 latach:

jeżeli nie ma sie sprawdzonych pewnych kontaktów z odbiorcami hurtowymi za granicą !!! to lepiej wogóle sie nie zabierac za zakładanie firmy pt. woblery

za granicą trudno przebic sie nowej firmie. do tego by sprzedawac setki tysiecy woblerów potrzeba dziesiatków tysiecy $ na marketing.. i to na samo dzień dobry. Pozatym rynku sie nie rozdmucha i mozna liczyc tylko na to co się zabierze konkurencji

ludziska na zachodzie przyzwyczajają sie do marki i zapewne nawet salmo mjało kłopoty z przebiciem sie przez monopol rapali

nasze podwórko wogóle sie nie liczy

jak sie pokażną nowe woblerki , hurtownicy owszem może i wezmą jakąs tam ilosc ale na następną dostawe to możemy poczekac pare lat !!!! rynek szybko sie nasyca

Sławku , nie wiem ilu zajmie się zawodowo tym procederem ale jestem pewien , że wielu myśli , że można z tego nieźle żyć . Moim zdaniem nie ma bardziej mylnej myśli :mellow: . Kiedyś też tak myślałem ;) . Teraz z perspektywy kilkunastu lat dłubania w drewnie mogę powiedzieć , że jak nie masz kilku milionów na zainwestowanie to setek tysięcy nie zarobisz . Moim zdaniem lepiej zająć się jakimś konkretnym zawodem a woblerki robić hobbystycznie , wtedy jest większe zadowolenie z tego co uda się osiągnąć w dziedzinie budowy przynęt . Jednak gdybym się mylił to pozdrawiam wszystkich zapaleńców .

Dokładnie taka prawda Ja robię już tylko dla siebie i garstki znajomych jak znajdę czas. A pewne konstrukcje chyba zabiorę do grobu Dużo więcej się nie da wymyślić niż jest obecnie na rynku dlatego też trzeba dbać o rodzynki które są szybko podchwytywane przez innych choć zawsze można się ubiegać o patent.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Pitt masz rację - nikogo nie można na siłę namawiać do chwalenia się obrazkami, ale z drudiej strony dlaczego tego nie robić. Nie namawiam do sprzedawania największych sekretów, tylko do prezentacji dla kolegów i nie tylko. No chyba, że ktoś się wstydzi swoich wytworów i nawet najbliższemu koledze nad wodą nie pokaże.