bencur Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Eee nie ☺ za szybko by to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Prawie skończone... 20171220_204723-1280x960.jpgKlasycznie i bez fajerwerków. Tak jak lubię [emoji4]Bolenie będą miały problem. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 (edytowane) Ja też nie lubię fajerwerków ☺ma przypominać ukleje na tyle ile się da i pozwolić się zjeść boleniowi ???? Edytowane 20 Grudnia 2017 przez bencur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 (edytowane) Jeszcze tylko stery i gotowe Może nie są za piękne, i mają wiele niedoskonałości ale najbardziej cieszy że łowią ryby a to najważniejsze Niestety widać brak aero i malowanie jest jakie jest :/ może ktoś podpowie czym robi piękne okrągłe dziurki na oczy 3d bo wiertłem średnio to wychodzi Dł. 7-7,5 cm i ok. 10g Dł. ok.8,5cm i 10-12g A tu razem kolorki dla porównania Edytowane 21 Grudnia 2017 przez bencur 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Sam właśnie zamówiłem takie końcówki myślę ,że będą lepsze niż wiertło bo też trochę nerwów mnie kosztowały [emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Ooo widzisz czegoś takiego szukałem. Tylko czy one są na tyle małe i czy nie będą szarpały drewna ? Mają dość duże zęby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Myślę że jak podłączysz do dremela lub innej multi szlifierki powinno być ok Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 A wcześniej próbowałem takimi z jakąś posypką ,,diamentowa "eheh też daje radę ale bardzo szybko się zużywa . Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Wielkość to chyba od 3mm do 6 mm Tak jak pisałem kiedyś takich jak na zdjęciu używałem do balsy ,i lipy na oczy napewno wystarcza . Gorzej sprawa wygląda jak chcesz zrobić miejsce na obciążenie to można po jednym wobku wyrzucić do kosza . Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmura Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Cześć :-) ładne te wobki[emoji4] ja wierce dziury pod oczy wiertłem do drewna, jak wcześniej wykąpiesz w caponie albo w miejscu na oczy utwardzisz kropelką to nawet nie szarpie krawędzi[emoji4] Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 M.Bait tych z posypką używałem i nawet są ok tylko muszę większe rozmiary zdobyć takie 4-6mm-fakt dość szybko się zużywają. Chmura próbowałem po kąpieli w lakierze i to dalej nie jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Sam właśnie zamówiłem takie końcówki myślę ,że będą lepsze niż wiertło bo też trochę nerwów mnie kosztowały [emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu TapatalkaMożesz wrzucić link, do tych końcówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Końcówki fajne do frezowania w boleniowkach miejsca pod obciążenie i oczywiście pod oczy 3d też. Tylko ile to kosztuje i gdzie można kupić ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Możesz wrzucić link, do tych końcówek?Ogólnie ja zamówiłem z e-bay UK Ale poszukałem w Pl zobacz to lub poszukaj coś podobnego [emoji869] https://sprzedajemy.pl/frezy-komplet-10-szt-weglik-wolframu-szczecin-3d3332-nr49927027 http://www.tagred.pl/frezy-zestaw-12-frezow-do-drewna-w-drewnianej-walizce.html Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 1 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Nowy rok czyli wiosna blisko hehe-tak sobie tłumacze Wczesną wiosną gdy duże klenie zaczynają wychodzić z zimowych kryjówek lubię łowić na ciut większe wobki choć te i tak są małe Sprawdzony model w poprzednim sezonie który dał mi sporo rybek 5cm i myślę że z kotwicami ok 3,5 do 4g. Trochę pływających i trochę bardzo wolno tonących. Jeszcze tylko stery i będą gotowe do działania 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Jak zastosujesz wiertło do drewna będzie ok.Ma inaczej zaostrzoną część skrawającą. Ot choćby takie: http://allegro.pl/wiertla-3-10-metalu-drewna-betonu-zestaw-18sz-etui-i7018917829.html#thumb/2 lub takie: http://allegro.pl/wiertla-do-drewna-zestaw-8-szt-3-10mm-sthor-i6675384129.html Te z lewej. Warto obejrzeć i ewentualnie iglakiem skorygować jeśli gdzieś krawędź ma nierówności.Ale na pewno lepiej wiercą w drewnie niż wiertła do metalu - te pośrodku. Przed wierceniem zrób czymś ostrym punkcik w który wprowadzisz końcówkę prowadzącą wiertła. A w czasie samego wiercenia - pomaleńku....bo może się okazać,że przewiercisz na wylot. Tego typu wiertła nadają się także do wiercenia otworów pod obciążenie. I ważne - jak nazwa wskazuje - to wiertła do drewna, więc każdy kontakt z metalem, skończy się bardzo szybkim stępieniem ostrzy... Edytowane 5 Stycznia 2018 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Masz rację spróbowałem wiertła do drewna i jest o niebo lepiej. Po wierceniu poprawiam dremlem i odpowiednim frezikiem i jest ok ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Bąbelki kleniowe w nowej i starej odsłonie po nowemu amelinium a po staremu klasyczne malowanie prawie wszystkie wykonane z lipy bo zrobiłem też 4 sztuki z balsy dł. 27mm i ok 2,5-3g pływające, oczko na brzuchu zrobione z myślą założenia dopałki w razie gdyby klenie były głębiej .Jeszcze tylko wkleić stery, uzbroić, ustawić i będą gotowe do łowienia jakość zdjęć niestety kiepska... Edytowane 11 Stycznia 2018 przez bencur 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Te cukiereczki są super !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Dzięki ☺ fajnie że się podobają ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Bardzo fajnie wyszły????Spodobają się na pewno rybkom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Z chęcią bym na takie połowił Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Nie dość że ładne to z pewnością muszą nieźle zamiatać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Z chęcią bym na takie połowił Prawdopodobnie będę robił jeszcze jedna partyjke jak dorwe czasu to Ci coś podeślę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Nie dość że ładne to z pewnością muszą nieźle zamiatać Fakt zamiataja dobrze ale nie jakoś przesadnie ☺ da się łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi