Pride Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Brokat idealnie do nich pasuje, super wyglądają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Fajnie wyszło i bez zbędnych ozdobników, piękna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Z chęcią bym na takie połowił Prawdopodobnie będę robił jeszcze jedna partyjke jak dorwe czasu to Ci coś podeślęNapisz na priv co byś chciał ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Za oknem zima na całego wiosny nie widać a mi cały czas te ,,wredne" bolenie w głowie Wobki praktycznie gotowe do wykończenia czyli to co najprzyjemniejsze choć w sumie to mnie każdy etap na swój sposób cieszy poniżej model który już robiłem lecz pomniejszony do rozmiaru 7,5cm czyli taki uniwersalny standard 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Jak wy to ludzie robicie ? Moje 3 podejście do ,,masła" i.........znowu wymiękam..... Ile się łaciny posypało to tylko wiem ja, żona i sąsiedzi haha To nie na moje nerwy....Nie mam kompletnie cierpliwości do tego grubego alu i jeszcze ten klej.....ciągnie się cholerstwo po palcach....papra....przykleja do wszystkiego tylko nie do woblera ;/ chyba już więcej nie będę próbował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmura Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 taśma samoprzylepna alu jest całkiem spoko za jakieś 15 zł w Castoramie za 5mb[emoji6] Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Nie wyważaj otwartych drzwi Tak na szybko znalazłem Ci poradnik oklejania woblera. Co prawda mowa tam o tkaninie, ale właściwie identycznie okleja się tkaniną, folią, czy choćby piórami. Powodzenia i nie poddawaj się, tylko doświadczenie pozwala, by ta praca była w miarę lekka, łatwa i przyjemna. Na początku nawet zwykłe chodzenie jest kłopotliwe i człowiek nieźle tyłek obtłucze, nim się nauczy. Ważne, by próbować do skutku. Satysfakcja gwarantowana http://jerkbait.pl/topic/4394-oklejanie-wobler%C3%B3w-tkanin%C4%85-jak%C4%85-jak-jakie-kleje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Dobrą taśmę alu to i w Kauflandzie za 5zł można dostać i to 10 metrów Okleja się o wiele łatwiej. Nie mniej jednak epizod z masłem też mam za sobą to podzielę się swoimi "odkryciami".Osobiście najpierw przykładłem korpus do sreberka i mniej więcje wycinałem kształt. Po wycięciu przykładałem ponownie, znowu trochę podcinałem, później zaginałem folię na krawędziach i ostatecznie docinałem nierówności. Folia jest dość gruba, więc dobrze zapamiętuje kształt. Po tym jak kładłem ją na jeszcze na sucho na woblerze to dociskałem pacami z każdej strony żeby właśnie owy kształt zapamiętała, delikatnie ściągałem i kładłem na stolik, po czym smarowałem woblera kropelką czy innym super glue (cienka warstwa) i kładłełem na to sreberko. Plusem jest to, że klej łapie błyskawicznie i nie ma szans już tego zedrzeć, minusem jest to, że klej łąpie błyskawicznie i nie ma szans tego zedrzeć Minus jest tylko w przypadku gdy krzywo nałożymy sobie folię.Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Dzięki za rady hehe Taką samoprzylepną i cienką folią okleja się fajnie ale chciałem zrobić kolejne podejście do margaryny ☺kosztowało mnie to tyle nerwów że musiałem odpocząć i zabrałem się za kleniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Jak mi trochę nerwy przejdą to ponowie próbę ☺ Nie wiem czemu ale jak robię kleniowe bąbelki to mnie uspokaja jak dziecko smoczek haha 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Na te dzisiejsze stresy margarynowe najlepsze są bąbelki oraz mikro bąbelki a w planach jeszcze są duże bąble XL A tu dla porównania standardowy bąbelek z mikro bąbelkiem 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Stadko 7,5 cm standardów boleniowych czyli nie za dużo nie za mało :)Trochę złota, zieleni, niebieskiego,czerni,szarości i srebra-czyli to czym mienią się uklejki-podobno hehe lipa, alu, drut przez całość, wagowo bez kotwic 8-9g . Zanim "spapram" je sterami postanowiłem sprawdzić jak będą się zachowywały bez sterów zdjęcia nie za rewelacyjne ale niestety nie mam pojęcia o ich robieniu 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Stadko 7,5 cm standardów boleniowych czyli nie za dużo nie za mało :)Trochę złota, zieleni, niebieskiego,czerni,szarości i srebra-czyli to czym mienią się uklejki-podobno hehe lipa, alu, drut przez całość, wagowo bez kotwic 8-9g . Zanim "spapram" je sterami postanowiłem sprawdzić jak będą się zachowywały bez sterów zdjęcia nie za rewelacyjne ale niestety nie mam pojęcia o ich robieniu 100_3297.jpg 100_3305.jpg 100_3296.jpg 100_3315.jpg 100_3316.jpg 100_3320.jpg 100_3322.jpg 100_3325.jpg 100_3333.jpg 100_3335.jpg 100_3339.jpgFajne [emoji869] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Dzięki ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Przecież zdjęcia są dobre. Wszystko widać jak należy. Robota elegancka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Hehe no staram się z tymi zdjęciami jak mogę ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Nareszcie udało się skończyć niewielkie stadko bąbelków z balsy Na zdjęciu micro bąbelki i normalne bąbelki. Waga mniejszych ok. 1,8g pływające i 24mm. Większe bąbelki ok 2,5g pływające i 28mm. Moje podstawowe kolory czyli bez szaleństw Teraz zabieram się za mega bąble XXL którymi dosięgnę wszędzie planowo ok 3,5cm, wykonam je z lipy i mam zamiar osiągnąć wagę 4g-czywiście wyjdą tonące nie wiem czy się uda z tą wagą ale mam taką nadzieję 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Fajne kleniowe smakołyki. Malowanie może bez szaleństw, ale dla ryb będą wystarczająco atrakcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) Kapitalnie wyszły, kleniowa klasyka Osiągnięcie 4g przy woblerze 3,5cm nie powinno stanowić problemu. Robię kiełże z lipy 3,5 cm o wadze 6g, a są o wiele węższe niż Twoje bąbelki więc będzie gdzie ołów upchać. Chyba, że chcesz osiągnąć jakąś konkretną pracę, którą uniemożliwia dołożenie większej ilości ołowiu. Edytowane 7 Lutego 2018 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) Jeśli tak mówisz to może i będą miały więcej jak 4g im więcej tym lepiej mają latać baaaaardzo daleko Nie przeciążam zbytnio wobków ponieważ toną one jak kamień w wodzie a tego nie lubię Edytowane 7 Lutego 2018 przez bencur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Ciekawe te bąbelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Tak jak kolega pisze bez problemu uzyskasz wage 4gramy ja mam takie wobki od 3 do 4cm I mają też po 4g nawet więcej takrze będzie gitara???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 (edytowane) W takim razie zwiększam wymagania 5g A tak serio chciałbym żeby wyszły pływaki lub neutralne albo bardzo wolno tonące ☺ więc gdyby osiągnąć 4g to byłby sukces ☺ Edytowane 8 Lutego 2018 przez bencur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Bąble XXL do specjalnych zadań tam gdzie żaden inny wobler kleniowy nie doleci 35mm i ok 4g bez kotwic tonące Jeśli klenie ich nie będą chciały to na moim odcinku sumy chętnie je zjedzą Edytowane 20 Lutego 2018 przez bencur 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Powinny też zasmakować okoniom.Ja często, szukając kleni na Bugu, na takie ciężkie woblerki, prowadzone przy dnie, trafiałem ładne okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi