Skocz do zawartości

Woblery P.Sz

bencur

Rekomendowane odpowiedzi

Do tego chyba trzeba dojrzeć albo osiągnąć pewien jakiś tam minimalny poziom w którym zaczyna coś wychodzić i każdy kolejny wobek nie jest już przypadkiem i zdziwieniem a raczej zaplanowanym działaniem. Ja już się wciągnąłem na dobre i pewien jestem że zawsze coś będę majstrował raz mniej raz więcej. Raczej nikt nie ma lekkiego startu i początki zawsze są bolesne ale z czasem jest to wielka satysfakcja wręcz powiedziałbym że choroba albo jakieś uzależnienie :) Najważniejsze jest że moje wobki mi się sprawdzają i łowią i wcale nie ustępując skutecznością seryjnym wobkom a niejednokrotnie w ubiegłym sezonie były dla mnie bezkonkurencyjne ale może dlatego że znam je od podszewki i wiem jak nimi łowić ;) 

• Like 7

Ooooo kurde dziękuję bardzo ☺ Tak naprawdę nie czuje się jak twórca tylko coś tam "dłubę" od czasu do czasu :) jeszcze mi duuuużo brakuje do forumowych kolegów ale w sumie miło jeśli ktoś choć troszkę docenia moje woblery :) Miłe zaskoczenie :)

Zabawy z pstrągowymi ciąg dalszy :)  Tym razem mniejsze wersje poprzednich wobków. 

Mniejsze krąpiki 53mm i z kotwicami 3,5g pływające. Praca bardzo drobna z dużym migotaniem

post-52497-0-26392300-1521218219_thumb.jpgpost-52497-0-02019000-1521218237_thumb.jpgpost-52497-0-81049800-1521218250_thumb.jpg

I takie ołóweczki 58mm i 4g z kotwicami-pływające. Praca również bardzo drobna ze sporym migotaniem.

post-52497-0-14472400-1521218349_thumb.jpgpost-52497-0-28050700-1521218362_thumb.jpg

A tu wszystkie razem dla porównania:

post-52497-0-14186700-1521218402_thumb.jpgpost-52497-0-52281000-1521218413_thumb.jpg

Czas brać się za kleniowo-jaziowy arsenał bo troszkę go zaniedbałem ale między czasie wykończę jeszcze kilka korpusów pstrągowych :)

• Like 9

Zwracasz uwagę na szczegóły hehe ale tego akurat nie kopiowałem tylko tak pracowały wobki najlepiej podczas testów i tak zostało ☺ w sumie to nawet nie przypuszczałem że to takie ważne ☺ Przyznać jednak muszę że dużo podpatrywalem i to może tak podświadomie wyszło ☺ oj można się wiele od Ciebie nauczyć i jednak szczegóły maja duże znaczenie....

Edytowane przez bencur

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...