bencur Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Hehe dzięki za foto bo w ładnej scenerii:) Ciekawy jestem czy wogole jakiś pstrąg połakomi się na uklejke ponieważ ja pstragów nie łowie ( A chciałbym ) i w zasadzie nie robię wobków pod pstrągi Naszczęście ryby o tym nie wiedzą i może z ciekawości zjedzą wobka hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Jestem przekonany o tym, że wobler dedykowany tylko pstrągom, z akcją na pstrąga, w kolorze pstrąga i mówiący po pstragowemu, zostanie pożarty przez pierwszego lepszego okonia lub szczupaka. Więc o ile pstrągi nie są dużo bardziej oczytane od innych ryb to powinny i brać na tego wobka:) jakiś czas temu w Finlandii znajomy rzucał jerkiem na pstragowej rzecze i złowił pstrąga. Więc pstrąg pstragowi nierówny;) Edytowane 27 Stycznia 2019 przez zator 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 (edytowane) Ej a tak przy okazji, nie myślisz, że te oczka w tych SDR mogą być za bardzo wyprowadzone nad ster? W sensie, fajnie bo łatwo się będzie zakładać, ale może być tak, że będą się za łatwo odszktałcac i co chwila trzeba je będzie ustawiać. Ale to tylko moje przypuszczenia:) i mowa o tych uklejkanjak bo bąbelki wyglądają ok. Edytowane 27 Stycznia 2019 przez zator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ja tak łowie i dla mnie jest ok Owszem mogą się zawsze przestawić ale jak dla mnie ważniejsze są zalety- łatwiejsze zapinanie agrafki w nocy lub na mrozie, do tego łagodzi to pracę wobka, gdy się przestawi łatwo go ustawić i bardzo prosto można ożywić pracę wobka lub go uspokoić. A jeśli chodzi o przestawienie to myślę że łatwiej jest przestawić wobka jak oczko prawie nie wystaje i trzeba się męczyć z zapięciem oczka Tak jak mówię mi to nie przeszkadza i uważam że każdy spinningista powinien umieć wobler ustawić, przestawić, nadać mu inna pracę odpowiednią do danych warunków Oczywiście komuś to może nie pasować albo nawet uważać że tak nie powinno być i że to duży błąd ale każdy ma prawo do swojego zdania i do swoich przyzwyczajeń i upodobań 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ale muszę przyznać że faktycznie te oczka są bardzo wystające lecz te wobki są u mnie w pudełku więc mi to nie przeszkadza i może pomyślę o tym żeby robić mniej wystające żeby ktoś nie miał pretensji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ale też przecież oczka bardziej wysunięte są prostsze do regulacji właśnie jak ktoś lubi sobie ustawiać woblery na prawą czy lewą burtę :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ale też przecież oczka bardziej wysunięte są prostsze do regulacji właśnie jak ktoś lubi sobie ustawiać woblery na prawą czy lewą burtę :-)Dokładnie tak Wiem może to i za pięknie nie wygląda no ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 (edytowane) no nie gadaj, że będą tylko w Twoim pudełku, to trochę samolubne nie uważasz;)? Edytowane 27 Stycznia 2019 przez zator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Haha no dobra w Twoim też mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 A w moim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 A w moim?Też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Zrobiłem mały remanent w pudełkuna 2 płytkie uklejeczki.A za oknem zima:-(( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Też chciałbym już wiosnę ale dzięki zimie większe chęci na struganie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Między kleniowymi wobkami postanowiłem stworzyć coś w rozmiarze XL - Wiem że dla niektórych to jeszcze małe wobki ale dla mnie to już ogromne zabawki haha. Miałem kilka większych listewek lipowych więc coś z nich musiałem zrobić Fotki jak zwykle zrobione marnym aparatem. Starałem się jak mogłem żeby wydobyć kolory i jakoś podrasować ale niestety wyszło to średnio . Stery w okoniach średnio mi się podobają bo są duże ale niestety żeby ruszyć takiego wobka i zmusić do pracy zwłaszcza w wodzie stojącej takie muszą być. Duże okonie 11,5cm, 36g i 32g. Jeden gruby a drugi chudy 2 wersje kolorystyczne Okonie małe 9,5cm, Jak wyżej grubszy i chudszy 23g i 16g. 2 wersje kolorystyczne A tu małe stadko rodziców z dziećmi dla porównania Coś uklejkowatego czyli 11,5cm i 14g. Na boku lekko fioletowo perłowa opalizacja której niestety na zdjęciach nie widać I coś karasiowatego jeśli o kolor chodzi bo wyglądem raczej nie przypomina 12cm i 19g 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Znaczna odmiana po kleniowym drobiazgu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Znaczna to mało powiedziane haha To całkiem inna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Te uklejki przypominają trochę minnowy:) ogólnie ładnie wyglądają, ciekawe jak z akcją. Ale jeśli mam być szczery to znacznie bardziej podobają mi się Twoje dotychczasowe prace;) i mam tu na myśli tylko sam wygląd przynęty jeśli wiesz co mam na myśli. Z drugiej strony na żywo wyglądają pewnie inaczej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Nie wiem o co ci chodzi haha pisz prosto z mostu a nie szyfrem nie obraże się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 No w sensie, że dużo bardziej podobają mi się Twoje mniejsze przynęty. To się chyba desine nazywa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Haha no mi też ale czasami zmiana tematu jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Pewnie, że tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Żeby nie było że nic nie robię Stare poczciwe bąble w wersji DR, SDR i na płytko 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Piękna armia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Nastrugałeś tego????Jak coś Ci jeszcze zostało, to odłóż mi jednego???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Nastrugałeś tegoJak coś Ci jeszcze zostało, to odłóż mi jednegoMasz priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi