Skocz do zawartości

Woblery P.Sz

bencur

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe dzięki za foto bo w ładnej scenerii:) Ciekawy jestem czy wogole jakiś pstrąg połakomi się na uklejke ponieważ ja pstragów nie łowie ( A chciałbym ) i w zasadzie nie robię wobków pod pstrągi :) Naszczęście ryby o tym nie wiedzą i może z ciekawości zjedzą wobka hehe

• Like 1

Jestem przekonany o tym, że wobler dedykowany tylko pstrągom, z akcją na pstrąga, w kolorze pstrąga i mówiący po pstragowemu, zostanie pożarty przez pierwszego lepszego okonia lub szczupaka. Więc o ile pstrągi nie są dużo bardziej oczytane od innych ryb to powinny i brać na tego wobka:) jakiś czas temu w Finlandii znajomy rzucał jerkiem na pstragowej rzecze i złowił pstrąga. Więc pstrąg pstragowi nierówny;)

Edytowane przez zator
  • Like 1

Ej a tak przy okazji, nie myślisz, że te oczka w tych SDR mogą być za bardzo wyprowadzone nad ster? W sensie, fajnie bo łatwo się będzie zakładać, ale może być tak, że będą się za łatwo odszktałcac i co chwila trzeba je będzie ustawiać. Ale to tylko moje przypuszczenia:) i mowa o tych uklejkanjak bo bąbelki wyglądają ok.

Edytowane przez zator

Ja tak łowie i dla mnie jest ok :) Owszem mogą się zawsze przestawić ale jak dla mnie ważniejsze są zalety- łatwiejsze zapinanie agrafki w nocy lub na mrozie, do tego łagodzi to pracę wobka, gdy się przestawi łatwo go ustawić i bardzo prosto można ożywić pracę wobka lub go uspokoić. A jeśli chodzi o przestawienie to myślę że łatwiej jest przestawić wobka jak oczko prawie nie wystaje i trzeba się męczyć z zapięciem oczka :) Tak jak mówię mi to nie przeszkadza i uważam że każdy spinningista powinien umieć wobler ustawić, przestawić, nadać mu inna pracę odpowiednią do danych warunków :) Oczywiście komuś to może nie pasować albo nawet uważać że tak nie powinno być i że to duży błąd ale każdy ma prawo do swojego zdania i do swoich przyzwyczajeń i upodobań:)

• Like 3

Między kleniowymi wobkami postanowiłem stworzyć coś w rozmiarze XL :) - Wiem że dla niektórych to jeszcze małe wobki ale dla mnie to już ogromne zabawki haha. Miałem kilka większych listewek lipowych więc coś z nich musiałem zrobić :) Fotki jak zwykle zrobione marnym aparatem. Starałem się jak mogłem żeby wydobyć kolory i jakoś podrasować ale niestety wyszło to średnio :). Stery w okoniach średnio mi się podobają bo są duże ale niestety żeby ruszyć takiego wobka i zmusić do pracy zwłaszcza w wodzie stojącej takie muszą być. 

Duże okonie 11,5cm, 36g i 32g. Jeden gruby a drugi chudy :) 2 wersje kolorystyczne 

post-52497-0-78110700-1549107360_thumb.jpg

Okonie małe 9,5cm, Jak wyżej grubszy i chudszy 23g i 16g. 2 wersje kolorystyczne

post-52497-0-84329700-1549108109_thumb.jpgpost-52497-0-34292500-1549108119_thumb.jpg

A tu małe stadko rodziców z dziećmi dla porównania :)

post-52497-0-24500600-1549108172_thumb.jpgpost-52497-0-82203900-1549108176_thumb.jpgpost-52497-0-92727900-1549108181_thumb.jpg

Coś uklejkowatego czyli 11,5cm i 14g. Na boku lekko fioletowo perłowa opalizacja której niestety na zdjęciach nie widać

post-52497-0-59828900-1549108288_thumb.jpgpost-52497-0-30598100-1549108294_thumb.jpg

I coś karasiowatego jeśli o kolor chodzi bo wyglądem raczej nie przypomina :) 12cm i 19g

post-52497-0-50844100-1549108383_thumb.jpgpost-52497-0-86704400-1549108388_thumb.jpg

• Like 12

Te uklejki przypominają trochę minnowy:) ogólnie ładnie wyglądają, ciekawe jak z akcją. Ale jeśli mam być szczery to znacznie bardziej podobają mi się Twoje dotychczasowe prace;) i mam tu na myśli tylko sam wygląd przynęty jeśli wiesz co mam na myśli. Z drugiej strony na żywo wyglądają pewnie inaczej:)

• 4 tygodnie później...