Alek_Art. Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Dalej rzucam = dłużej ściągam = rzadziej rzucam = nie męczę się tak Aaa! i pływam tylko na wiosłach, bo nie mam silnika w mojej łupince Edytowane 26 Stycznia 2017 przez Alek_Art. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Ja nie mam nawet wioseł, niestety nie mam foty jak mam wędkę w zębach, plecak na plecach i tak płynę na drugi brzeg rzeki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancio Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Spoko pływadełko Odnośnie przeciążania napiszę tylko, że na małych ciurkach, krótkich dystansach i rzutach rolowanych i tudzież innych "kombinowanych" potrafię przeciążyć kij nawet o dwie klasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 (edytowane) Profil,długość i waga linki pod konkretne zadania.Wędka to tylko narzędzie warto posiadać wszechstronne umiejętności zastosowania w formowaniu optymalnych kształtów.Innym ciekawym tematem jest proporcja dł.wędki do dł.głowicy. Edytowane 1 Marca 2017 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Kilka lat temu wrzuciłem film zVimeo Lasse Karlsson "Poor little rod"...ciekawe czy coś się przez ten czas zmieniło?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) Moje doświadczenie jest żadne ale chyba zaczynam łapać o co chodzi z tym gaśnięciem kija. Od dwóch tygodni po pół godzinki dziennie ćwiczę na łączce. Mam Jaxona Monolith Fly 9 stopowego w klasie 5. Do tego mam linki Vision Atack WF5F oraz Ron Thomson Accelerate WF6F. Zauważyłem że linka 6 ładuje fajnie kija ale tylko do pewnej granicznej długości sznura poza szczytówką. Potem trzeba już rzucać z double haulem żeby dalej poleciało. Muszę znów nawinąć sznur 5 i porównać czy będzie dalej latać. Oczywiście moje braki w technice są jeszcze duże ale czuję już kiedy kij się ładuje a kiedy nie. Edytowane 6 Marca 2017 przez Pawgas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Po przeanalizowaniu doszedłem do wniosku,że nieszczęsne sformułownie 'przeciążenie' wprowadził słaby technicznie zawodnik,a pozostali skorzystali z wytłumaczenia swój nieudolności.'Nie tuszuj swej nieudolności agresywnością' mawiał mój trener ...z Sagem TCR 9'#5 utrzymanie 26m o wadze ok 30g(460gr) SA MED wf5f .nie stanowi problemuwysłać da się pod 40-bez klękania czyli 'przeciążenia'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Darek. Peter Prevc tez ci powie że można na nartach przelecieć w powietrzu 300m gdy odkleisz doopę od deski i masz na nogach narty do skoków narciarskich. I przeżyjesz!!!! Piszemy i bierzemy pod uwagę możliwości normalnych ludzi a nie zawodowców. Może chcesz spróbować dźwignąć kamyk "Pudziana"? Da się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) Jeszcze nie jestem zawodowcem.Doskonalić prowadzenie wędki i formowanie optymalnych kształtów może każdy.Nie toleruje wmawiania orłom ,że są wróblami..."niemożliwe od ręki,na cuda trzeba chwilę poczekać".Jeżeli normà ma być bylejakość to wolę być -Nienormalny.Kamyk 'Pudziana' -widlakiem łatwiej...za to 18'DH z trzech palców. Edytowane 18 Marca 2017 przez darek1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi