Skocz do zawartości

Przeciążona wędka

nord91

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Profil,długość i waga linki pod konkretne zadania.

Wędka to tylko narzędzie warto posiadać wszechstronne umiejętności zastosowania w formowaniu optymalnych kształtów.Innym ciekawym tematem jest proporcja dł.wędki do dł.głowicy.

Edytowane przez darek1

Moje doświadczenie jest żadne ale chyba zaczynam łapać o co chodzi z tym gaśnięciem kija. Od dwóch tygodni po pół godzinki dziennie ćwiczę na łączce. Mam Jaxona Monolith Fly 9 stopowego w klasie 5. Do tego mam linki Vision Atack WF5F oraz Ron Thomson Accelerate WF6F. Zauważyłem że linka 6 ładuje fajnie kija ale tylko do pewnej granicznej długości sznura poza szczytówką. Potem trzeba już rzucać z double haulem żeby dalej poleciało. Muszę znów nawinąć sznur 5 i porównać czy będzie dalej latać. Oczywiście moje braki w technice są jeszcze duże ale czuję już kiedy kij się ładuje a kiedy nie.

Edytowane przez Pawgas

• 2 tygodnie później...

Po przeanalizowaniu doszedłem do wniosku,że nieszczęsne sformułownie 'przeciążenie' wprowadził słaby technicznie zawodnik,a pozostali skorzystali z wytłumaczenia swój nieudolności.

'Nie tuszuj swej nieudolności agresywnością' mawiał mój trener ...

z Sagem TCR 9'#5 utrzymanie 26m o wadze ok 30g(460gr) SA MED wf5f .nie stanowi problemu

wysłać da się pod 40-bez klękania czyli 'przeciążenia'.

• Like 1

Darek.

Peter Prevc tez ci powie że można na nartach przelecieć w powietrzu 300m gdy odkleisz doopę od deski i masz na nogach narty do skoków narciarskich. I przeżyjesz!!!!

Piszemy i bierzemy pod uwagę możliwości normalnych ludzi a nie zawodowców.

Może chcesz spróbować dźwignąć kamyk "Pudziana"? Da się. ;)

• Like 1

Jeszcze nie jestem zawodowcem.Doskonalić prowadzenie wędki i formowanie optymalnych kształtów może każdy.

Nie toleruje wmawiania orłom ,że są wróblami..."niemożliwe od ręki,na cuda trzeba chwilę poczekać".Jeżeli normà ma być bylejakość to wolę być -Nienormalny.

Kamyk 'Pudziana' -widlakiem łatwiej...

za to 18'DH z trzech palców.

Edytowane przez darek1
  • Like 1