Skocz do zawartości

PZW KIELCE czas na zmiany.

Rekomendowane odpowiedzi

Kamil mleko się wylało. Burza w szklance wody, bicie piany i wszechobecny hejt... Czasu nie cofniemy. Kilka osób trochę poniosła fantazja. Większość najpierw pisze, potem myśli... A później nie potrafią przyznać się do błędu i powiedzieć przepraszam. Ale smród zostanie... Nie bronię nikogo z okręgu, ale wrzucanie wszystkich do jednego worka to duuuża przesada. Jako przykład podam dwie uchwały z tego roku. Nr 34 i 44. Jak ktoś zna temat to wie o co chodzi. Ale żeby wiedzieć co w trawie piszczy trzeba ruszyć 4 litery zza klawiatury i pojeździć na zarybienia... A nie jak co niektórzy... W d.... byli, g.... widzieli ale widzą najlepiej. Zobaczymy kto z tych wszystkowiedzących ma JAJA i zada sobie trudu żeby powalczyć o miejsce w zarządzie koła, czy o stanowisko delegata na zjazd okręgowy.

Wysłane z mojego CPH2043 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez KALI
  • Like 2

Miałem na myśli te bieżące z tego roku

Lepiej zmoderuj swoje posty i usuń z nich te informacje, bo jak ktoś będzie w te tematy wnikał, to sprawa Suchedniowa okaże się niewinnym bąkiem puszczonym po grochówce.

Generalnie, jest to dowód na to, że ktoś miota się od ściany do ściany, a ponadto nie trzyma ciśnienia.

A wracając do zaproszenia, to podziękuję. Nie mam czasu ani chęci kopać się z koniem.

Idąc dalej informuję, że każdy, nawet ten co nie bierze udziału w życiu PZW ma prawo a nawet obowiązek, udzielać swoją dezaprobatę.

Głupotę, niewiedzę i takie tam, po prostu należy pokazywać, wytykać i jak się da, piętnować.

Edytowane przez uvex

To nie są tajne informacje... Tylko nikomu nie chce się zajrzeć na stronę okręgu. A poza tym... jak czytam wpisy tych "wszystkowiedzących najlepiej" mam ochotę pier..... ąć to wszystko i przestać walczyć z betonem. Stanąć z boku i patrzeć jak narzekają na PZW i dalej nic nie robią... poza hejtem

• Like 1

"...A wracając do zaproszenia, to podziękuję. Nie mam czasu ani chęci kopać się z koniem."

I dlatego lepiej krytykować innych, nic nie robiąc poza tym...

Z mojej strony koniec tematu. Pozdrawiam

Edytowane przez KALI
  • Like 1

Ja swoje odpokutowałem na zebraniach, Jedno sprawozdawczo wyborcze mi w zupełności wystarczy. Nie mam ochoty dalej tłumaczyć, że 2+2=4 Ani to wszystko śmieszne, ani zabawne, ot taka "Łacina, Dziecina, Pierzyna" Ale cieszę się, że co niektórzy znajomi zadomowili się w tej organizacji. Tak więc do przodu panowie, do przodu. No i urabiajcie, te tęgie głowy, urabiajcie. Może coś z tego będzie.

Oby[emoji848]

Kurcze @KALI, @Skalniak nie mówiliście nic, że dostaliście etat w Okręgu. Jak mogliście to ukrywać przed nami [emoji12][emoji1787]

[emoji848][emoji848][emoji848] chyba mnie ktoś z kimś pomylił[emoji6][emoji6][emoji6]

A tak na serio... nawet tego nie komentowałem. Szkoda czasu. Czas pokaże czy warto było powalczyć o nadzór nad zarybieniami wód górskich i nie tylko, zmianą dyrektora, zmianami w regulaminie, dopłatą do Mierzawy(bo ta boli niektórych najbardziej, choć jak jadą nad San, Dunajec, Rabę czy Vah nie płaczą że muszą dopłacać). Ale jeszcze się taki nie urodził co by polaczkowi dogodził...

• Like 1

Przeczytałem, nie jestem wtajemniczony o co tam chodzi niestety...

Jeszcze może taka informacja z ostatniej chwili.Odnośnie tych uchwał.Dwóch Strażników Wód postanowiło przyjrzeć się pewnemu zarybieniu,ryby pobierało duże koło na dużą wodę a zatem i ryby miało być dużo.Niestety pan P ponownie pokpił sprawę brakowało spore ilości karpia,szczupaka i sandacza.Co prawda brakujące ilości zostały uzupełnione ale odpowiednia notatka trafiła do okręgu.Tak nie może być,że pan P zgłasza do okręgu możliwość zarybienia i nie ma przygotowanej odpowiedniej ilości ryb.Tyle w temacie.Możecie dalej siedzieć w domu wszystko samo się zrobi,bo ciężko ruszyć dupę i chociaż postać i przypilnować wagi.Obrzucać błotem to tak,jest was wielu.

Kurcze @KALI, @Skalniak nie mówiliście nic, że dostaliście etat w Okręgu. Jak mogliście to ukrywać przed nami [emoji12][emoji1787]

Możesz podpowiedzieć kolego jak z mojego wpisu wyszedłeś na to, że sugeruję iż ktoś gdzieś dostał etat. Czy sformułowanie o zadomowieniu się gdzieś, jest równoznaczne

z napisaniem czegoś o etacie???

Nie rozumiem waszej napinki na słowa krytyki pod adresem PZW o Kielce. Zachowujecie się, tak jakbyście byli prezesem i zarządem w jednym. Każdy strzał przyjmujecie na klatę. O co tu chodzi???

Czy zobowiązaliście się komuś, że w necie o ZO Kielce będzie tylko pozytywnie??? 

Ja nie mam zamiaru siedzieć cicho gdy do wody wpuszczane są chore ryby (wrzodzienica) Nie mam zamiary siedzieć cicho, gdy ktoś głupią decyzją chce zabić jedyny normalny zbiornik w promieniu 100 a może i 200 kilometrów.

Sprawy Słupowa sobie daruję, chociaż korci mnie uzyskanie uzasadnienia, odnośnie dofinansowywania z mojej skład podmiotu prywatnego. 

[emoji848][emoji848][emoji848] chyba mnie ktoś z kimś pomylił[emoji6][emoji6][emoji6]

A tak na serio... nawet tego nie komentowałem. Szkoda czasu. Czas pokaże czy warto było powalczyć o nadzór nad zarybieniami wód górskich i nie tylko, zmianą dyrektora, zmianami w regulaminie, dopłatą do Mierzawy(bo ta boli niektórych najbardziej, choć jak jadą nad San, Dunajec, Rabę czy Vah nie płaczą że muszą dopłacać). Ale jeszcze się taki nie urodził co by polaczkowi dogodził...

Tak tak. Dopłata do Mierzawy ubodła mnie osobiście bardzo. Ubodła, bo chciałem wciągnąć w wędkarstwo na wodach górskich, kolegę i jego syna. Jednakże dopłaty do jedynej sensownej rzeki, zniechęciły ich na dobre.

Szukacie kasy na tarliska i ochronę Mierzawy??? To może wniosek formalny trzeba było złożyć, a twardogłowi ZO Kielce by wam kasę dali. Skoro na remont oddanego w dzierżawę ośrodka, skorzy są wyłożyć 15 tysięcy zł, to i wam może sypną groszem. 

I powiem szczerze, że wolę zapłacić więcej np. właśnie za połów w Sanie, Dunajcu, Rabie, czy gdziekolwiek indziej niż na Mierzawie, bo taki właśnie ze mnie Polaczek.

Robert nie mam zamiaru przekonywać Cię do moich racji. Wiem że nic nie wskóram. Ale powtarzał będę aż do znudzenia... Chcesz zmian to kandyduj. Twierdzisz że nie można się przebić. A może to lobby "wiaderkowo-mułojadowe" nie chce tych zmian. Nie pomyślałeś o tym? Może im wystarczy zarybić tym karpiem i nic poza tym. Ale tylko wody poza obwodowe. Bo tylko tam wolno bez opamiętania. Model wędkarstwa w Polsce jeszcze długo się nie zmieni...

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Witam Kolegów

Jako, że jestem wędkarzem z okręgu pzw Kielce pozwoliłem sobie dniu 1 stycznia br. umieścić wpis w komentarzach na stronie www okręgu w zakładce aktualności: jesienne zarybienia 18.11.2020. z prośbą o zamieszczenie dokładnego zestawienia zarybień przeprowadzonych w 2021 r. w wodach okręgu Kielce.

Do dnia dzisiejszego brak jakiejkolwiek reakcji ze strony zarządu okręgu.

Czy nie dziwi Was (Kolegów będących członkami kół okręgu Kielce) brak informacji na temat w jaki sposób zostały wydatkowane Nasze wspólnie wniesione opłaty na zarybianie wód okręgu Kielce?
Jeśli jest nas w okręgu 17 tyś wnoszących opłaty po 100 złotych to jest to kwota niebagatelna !

Widzę z poprzednich postów,że znacie nowego dyrektora okręgu. Może wystarczy do znajomka zasygnalizować problem.

​Z góry dziękuje - Paweł

Kilka dni spędziłem na zarybieniach.No powiem ci,że trochę kasy odpłynęło.

Cieszę się bardzo, że zarybienia są prowadzone.

Trochę po pojęcie jednak względne i mało precyzyjne jeśli chodzi o pieniądze.

Zadzwonię do w poniedziałek do okręgu, a jak będzie trzeba to złoże pismo w tym zakresie. 

Może wiecie gdzie znajdę na stronie  www okręgu Kielce informacje o zarybieniach (jaka woda, ile kg i jakie gatunki) za lata poprzednie choćby za rok 2019 i 2020.

Pozdrawiam Paweł