KALI Opublikowano 16 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 W aktualnościach, kilka stron wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Witam Kolegów Jako, że jestem wędkarzem z okręgu pzw Kielce....... Z góry dziękuje - Paweł A czy kolega sądzi, że rozpisany budżet co do grosza, upubliczniony na stronie PZW O Kielce zmieni ilość ryb w wodach??? Jak kolega sądzi, ile kół opiekujących się zarybiany zbiornikiem, podczas zarybienia interesuje się wagą i wpuszczanymi rybami?5 10% kół? Reszta podpisuje kwity i tyle. Na kwitach jak to na kwitach, i kasa i waga się zgadza. A w tabelce Excel można ze sobą zgrać wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Po raz pierwszy władze okręgu publikują dane.https://www.pzw.org.pl/kielce/cms/28938/zarybienia?fbclid=IwAR0uoLbgVlFoWqobk4o1NZ0VeuIj7fxrsmTtbcyPINlDojLRtN_MRuMtkVE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AngusCK Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 A czy kolega sądzi, że rozpisany budżet co do grosza, upubliczniony na stronie PZW O Kielce zmieni ilość ryb w wodach??? Jak kolega sądzi, ile kół opiekujących się zarybiany zbiornikiem, podczas zarybienia interesuje się wagą i wpuszczanymi rybami?5 10% kół? Reszta podpisuje kwity i tyle. Na kwitach jak to na kwitach, i kasa i waga się zgadza. A w tabelce Excel można ze sobą zgrać wszystko.Kolego Uvex, a jak można kontrolować okręg pzw skoro nie mamy żadnych danych finansowych - jakie są przychody i jakie wydatki i na co.Od tego trzeba zacząć i dalej rozliczać z konkretnych już działań na jakie zostały wydatkowane nasze pieniądze w szczególności zarybianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AngusCK Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Proszę kolegów o poparcie i komentarze na stronie okręgu pzw Kielce:https://www.pzw.org.pl/kielce/wiadomosci/210764/60/Jesienne%20zarybieniaWykorzystajmy zaistniałą od wczoraj sytuację wywołana przez decyzje PGW Wody Polskie. Jestem przekonany, że zarząd główny pzw w obliczu zagrożenia ich bytu będzie szukał poparcia wśród wędkarzy, a co za tym idzie wreszcie zaczną się liczyć z opiniami i oczekiwaniami tych którzy ich dotychczas utrzymywali z własnych pieniędzy, czyli nas Wędkarzy. Zapoznajcie się jak Okręg Nadnotecki pzw informuje swoich Wędkarzy jak i na co wydaje składkowe pieniądze (link poniżej). Dlaczego taka transparentność finansowa ma być tylko w jedynym z 42 okręgów Wyciągnijcie z tego wnioski. Nie dajmy się strzyc jak barany. https://www.pzw.org.pl/pila/cms/18515/sprawozdania_z_dzialalnosci_okregu_nadnoteckiego Pozdrawiam Paweł Kusinsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AngusCK Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Po raz pierwszy władze okręgu publikują dane.https://www.pzw.org.pl/kielce/cms/28938/zarybienia?fbclid=IwAR0uoLbgVlFoWqobk4o1NZ0VeuIj7fxrsmTtbcyPINlDojLRtN_MRuMtkVESuper!Najlepsza jest jednak konkluzja naszych "działaczy":cytat:"Z wydanych ponad 20 tysięcy sztuk rejestrów uzupełnionych wraca 1,0-1,5 tys. sztuk pozostałe nie zawierają wpisów lub zawierają niepełne informacje np. wpisany jest gatunek bez podania wymiarów/masy. " Ja też oddałem Rejestr za 2019 rok nie wypełniony. Z prostej przyczyny: nie zabieram i nie zabijam ryb.Powyższa przyczyna zwróconych, niewypełnionych rejestrów już nie mieści się w głowach prezesów i działaczy naszego kręgu pzw. Ot i prawda o pzw, nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 (edytowane) To, że nie zabijasz i nie zabierasz ryb nie znaczy, że nie masz obowiązku wpisania daty i miejsca gdzie łowisz. Takie informacje w teorii miały doprecyzować m. in. które zbiorniki lub rzeki poddane są największej presji wędkarskiej.Poza tym proponuje więcej swojej energii poświęcić na bezpośrednią pomoc przy zarybieniach co zdecydowanie bardziej przysporzy się na stan naszych wód niż odgrywanie roli "wędkarza śledczego". Edytowane 22 Stycznia 2022 przez szaker 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AngusCK Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 To, że nie zabijasz i nie zabierasz ryb nie znaczy, że nie masz obowiązku wpisania daty i miejsca gdzie łowisz. Takie informacje w teorii miały doprecyzować m. in. które zbiorniki lub rzeki poddane są największej presji wędkarskiej.Poza tym proponuje więcej swojej energii poświęcić na bezpośrednią pomoc przy zarybieniach co zdecydowanie bardziej przysporzy się na stan naszych wód niż odgrywanie roli "wędkarza śledczego".i takiego obowiązku dopełniałem: wpisywałem wszystkie wymagane w rejestrze dane z wyjątkiem tych dotyczących ryb.Rozumiem twój punkt widzenia, akceptujesz to co wyprawia pzw, ale ja takiego stanu rzeczy nie akceptuje i na to nie ma aprobaty z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 To, że nie zabijasz i nie zabierasz ryb nie znaczy, że nie masz obowiązku wpisania daty i miejsca gdzie łowisz. Takie informacje w teorii miały doprecyzować m. in. które zbiorniki lub rzeki poddane są największej presji wędkarskiej.Poza tym proponuje więcej swojej energii poświęcić na bezpośrednią pomoc przy zarybieniach co zdecydowanie bardziej przysporzy się na stan naszych wód niż odgrywanie roli "wędkarza śledczego".Nie liczyłbym na pomoc. To pisarz - teoretyk, mądry zza klawiatury i malkontent w jednym [emoji6] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Nie liczyłbym na pomoc. To pisarz - teoretyk, mądry zza klawiatury i malkontent w jednym [emoji6]Uprzedziłeś mnie Piotrze z tym wpisem,też tak sobie pomyślałem.Zaprosiłem pana do współpracy,bez odzewu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 24 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Też się fajerwerków nie spodziewałem, ale lepiej czasami uprzedzić i w ten sposób wybić głupie argumenty typu "...jakby ktoś mi powiedział to na pewno bym pomógł". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Sezon pstrągowy tuż tuż,zatem jak co roku proponuję spotkanie w pierwszą niedzielę lutego tj. 06-02-2022r. Spotkanie i ognisko przy remizie OSP Mierzawa około godziny 11:00.Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszam.https://www.google.pl/.../data=!4m5!3m4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Przypominam o jutrzejszym spotkaniu.Kto ma chęć niech wpadnie.Zapraszamy choćby z czystej ciekawości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 22 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2022 No i w Kielcach po wyborach. https://echodnia.eu/swietokrzyskie/nowe-wladze-kieleckiego-okregu-polskiego-zwiazku-wedkarskiego-jest-pokoleniowa-zmiana-zobacz-kto-wszedl-do-zarzadu/ar/c1-16060597?utm_source=break.ma&utm_medium=break.ma&fbclid=IwAR0y8VI4b7ZBw4MxHap9OdnLxyetRnDRI430l0rO0501zrrMHUXNpIvmdK8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 "Wind of change" dotarł też do Kielc :-) Zastanawia mnie tylko, dlaczego nie ma w zarządzie żadnego wędkarza z Kielc? Są tylko same okoliczne koła. No i taka w sumie śmieszna sytuacja: zmiana pokoleniowa, zarząd zdominowali młodzi działacze, średnia wieku 51 lat :-) To jaka była ta średnia poprzednio? 70+? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 23 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 (edytowane) No i super. Wprawdzie w mojej małej "ojczyźnie" przebywam już sporadycznie, to jednak fajnie przeczytać, że i tam zmiany zaszły. Nadzieja na przyszłość, zwłaszcza, że to 1.5h od Warszawy i niektóre wody bardzo fajne. Edytowane 23 Lutego 2022 przez kaiser 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 23 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2022 "Wind of change" dotarł też do Kielc :-) Zastanawia mnie tylko, dlaczego nie ma w zarządzie żadnego wędkarza z Kielc? Są tylko same okoliczne koła. No i taka w sumie śmieszna sytuacja: zmiana pokoleniowa, zarząd zdominowali młodzi działacze, średnia wieku 51 lat :-) To jaka była ta średnia poprzednio? 70+? :-)Z Kieleckich kół było nas 12 delegatów,do zarządu okręgu zgłosić udało się jednego i niestety też przepadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 24 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2022 Z koła w TST również nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AngusCK Opublikowano 27 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Z Kieleckich kół było nas 12 delegatów,do zarządu okręgu zgłosić udało się jednego i niestety też przepadł. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 27 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Gratulacje.Ale czego,że kieleckie koła nie umieją się dogadać.Bo nie wiem o co koledze chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 23 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 https://kielce.tvp.pl/59141986/chronia-i-pielegnuja-wedkarze-zadbali-o-ekosystem-wzdluz-mierzawy-pomagaly-im-dzieci?fbclid=IwAR3GAmlxAl0Q3aji4axITn7-2sui_SOeJUXzEVPaQxCENeYdr88jAeCsF6E 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 31 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Witam. Jak już wcześniej wspominałem organizujemy kolejną akcję sprzątania i potrzebujemy waszej pomocy,tym razem będzie to rzeczka Nidzica.Akcja sprzątania odbędzie się 10-04-2022.Zbiórka o godz. 9-tej na parkingu przy zalewie w Skalbmierzu.Zapewniamy worki i rękawiczki.Po sprzątaniu spotkanie i posiłek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 16 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Takie tam mikro działania.Niestety brak rąk do pomocy. https://www.facebook.com/piotr.nieznanski.31/posts/10224711077078193 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 30 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Idą zmiany. https://echodnia.eu/swietokrzyskie/duze-zmiany-w-zasadach-wedkowania-w-2023-roku-nowe-przepisy-dla-wedkarzy-w-swietokrzyskim/ar/c1-17085645 Oby miał kto to egzekwować. O wysokości składek, pewnie koledzy już wiedzą. Dla nie zorientowanych, tak aby złość z PZPN przelać na PZW wrzucę jeszcze link z NOWYMI jakże CIESZĄCYMI zmianami w sferze finansowej. https://www.pzw.org.pl/kielce/wiadomosci/246035/63/wysokosci_skladek_czlonkowskich_oraz_na_ochrone_i_zagospodarowan Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 Czy na zbiorniku WIÓRY w końcu ustanowiono obręby tarliskowe na wpływach Świśliny i Pokrzywianki ???? żeby nie było corocznej rzezi sandaczy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi