Skocz do zawartości

PZW KIELCE czas na zmiany.

Rekomendowane odpowiedzi

Pax et bonum generalnie. Ja też tam znam kogoś, kto jest stryjecznym wnukiem kombatanta ZBOWiD, który walczył pod Lenino, czy też biegał z wiadrem po kieleckich rzeczkach z materiałem zarybieniowym. Jak MYŚMY zarybiali, to ryby rośli większe i w miastach i na  wsiach, brali na wszystko i zawsze. Teraz to ONI zarybiają, obsadzają brzegi, ale jakoś tak nie po naszemu. 

Konstruktywnego głosu w dyskusji brak. Zjebka post factum. Miałem się nie odzywać, bo walka z końmi nie dla mnie, ale tak: ( to samo co wczoraj +) :

PS Raczej jestem fanem Konfy.

Przyrodnicy i wędkarze zasadzą drzewa wzdłuż rzek. Aby naprawić szkody wyrządzone przez ludzi (tvp.pl)

Oby te nasadzone drzewka nie zostały wycięte w ramach prac porządkowych w międzywalu. W Skarżysku, brzegi nad Kamienną ostatnimi czasy są  sukcesywnie "pielęgnowane"

https://echodnia.eu/swietokrzyskie/porzadki-nad-kamienna-w-skarzysku-wody-polskie-kosza-i-wycinaja-inni-zwoza-liscie-zobacz-zdjecia/ar/c1-17010743

Co do samej akcji, to mówiąc krótko, wypada się cieszyć. Oby chętnych do takich akcji przybywało. Odnośnie powyższych postów kolegi @Rajfel, kolegi @Roseth, to można powiedzieć tylko , aby się jednak na wzajem szanowali.

Ktoś chce, to sadzi drzewa i lata z narybkiem po krzakach, ktoś nie chce, to nie lata i tyle.