kondzio 77 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) WitamMam pytanie odnośnie takiego kija SHIMANO ZODIAS 264ULS a że szukam coś o podobnym opisie wiec mnie zainteresował.Może któryś z kolegów miał w/w kij w rekach.Ciekaw jestem o jakiej akcji faktycznie jest kij i ogólne wrażenia.Nie widzę tez w opisie czy to wklejka?Dajcie koledzy znać jeśli któryś z Was posiada jakieś wiadomości na temat tego kija.Dzieki. Edytowane 26 Stycznia 2017 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 To wklejka. Kija osobiście nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Kij na sucho bardzo szybki, pieknie wykonany, leciutki.Gdyby byl dluzszy kupilbym napewno.Nie wiem czy wklejka nie zwracalem uwagi. Nie zauwazylem ze to temat pod multik, pisalem o wersji spin. Edytowane 26 Stycznia 2017 przez Negra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 tu jest test razem z aldebranem bfs xg - kijek zodias 6-12lb. można zobaczyć jak pracuje pod rybą... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Szkoda że wklejkaPo cichu myślałem że zaadoptuje go pod klenie. Edytowane 26 Stycznia 2017 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 To wklejka. Skąd takie informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Dano-g kupił, zapytaj go 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Skąd takie informacje?Spójrz na zdjecia kija http://www.tackleberry-thai.com/en/info/new-rod-shimano-zodias-264ul-s Dodatkowo symbol modelu 264UL-S: 2 - ilośc części, 64 - dlugosc 6'4", UL - moc, S - solid (wklejka) Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Wklejka. Do łowienia dużych ryb na małe przynęty, gdy trzeba po braniu rybsko zatrzymać albo wciąć np sandacza.Dosyć nietypowa, ale ciekawa propozycja. Element wklejany występuje o ile z głowy dobrze mówię - ostatnie trzy przelotki, ale za to akurat rąk to sobie nie dam obciąć Moim zdaniem nie nadaje się pod klenie, a na pewno nie pod moje łowienie na smużaki. To raczej patyk, do łowienia wtedy gdy ryba nie chce żreć i mała przynęta, delikatnie podana może zdziałać cuda. Moc w dolniku przyzwoita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Spójrz na zdjecia kija http://www.tackleberry-thai.com/en/info/new-rod-shimano-zodias-264ul-s Dodatkowo symbol modelu 264UL-S: 2 - ilośc części, 64 - dlugosc 6'4", UL - moc, S - solid (wklejka)A nie S- spinn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 S na końcu zwykle znaczy solid. Rozróżnienie czy to spin czy cast najczęściej jest na początku, np w Graphiteleaderze - GLVNC albo GLVNS przy Veloce Neo. Choć oczywiście w Shimano może być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Dostałem informacje ze sklepu ze to wklejka.Dlatego ja odpadam.Chodz patyk godny uwagi Edytowane 27 Stycznia 2017 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Chyba nastąpiło małe pomieszanie z poplątaniem.Za bardzo się na tych japońskich cudach nie znam ale kij z filmiku to nie jest kij o który kolega pyta w pierwszym poście.Ja uważam że na filmie z Aldebaranem występuje ten kij http://www.ebay.com/itm/Shimano-ZODIAS-BFS-Bait-Finesse-System-164L-BFS-2-Baitcasting-Rod-New-/121670868764 Podobnie jak Sławek mam wątpliwości,nie widzę info aby była to wklejka. Edytowane 27 Stycznia 2017 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 pod linkiem napisałem że to 12 funtowa wersja zodiasa - chodziło mi raczej o to jak te konstrukcje pracują niż o konkretny model. jeżeli namieszałem to się przyznaję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 pod linkiem napisałem że to 12 funtowa wersja zodiasa - chodziło mi raczej o to jak te konstrukcje pracują niż o konkretny model. jeżeli namieszałem to się przyznaję Nie, nie o to mi chodziło,rozumiem intencję pokazania tego filmiku.Bardziej o to że pisząc informacje że to wklejka koledzy odnosili się do modelu podanego w pierwszym poście,a ten to może i wklejka S ale moim zdaniem przede wszystkim spinn a nie cast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Kolega w tytule pytał o ten kij I ten mam, to o nim pisałem. Jest to wklejka.I nadal podtrzymuję swoją opinię, ze na klenie to tak raczej słabo. [emoji12]I ten co mam, to wersja pod korbę Tapatalknięte ze srajfona Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Dano^ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Daniel,pełna zgoda.Nieporozumienie moim zdaniem dotyczy tego że w dziale baitcasting zadano pytanie o spina,mogło to być mylące. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 (edytowane) W linku ze zdjęciami, który podałem wcześniej też widać, że wklejka Daniel, napisz kilka słów na temat tego patyka. Edytowane 28 Stycznia 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Teraz jestem trochę zajęty, ale jakbym dał radę to po południu cyknę fotki ugięcia i wstawię. Dam też opis moich odczuć co do tego patyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Fotki ugięcia - nie miał kto pyknąć i tylko dwie się załapały do publikacji. Kijek opisany dosyć poprawnie i pomimo, że na sucho te 6 gramów wydawało się lekko nie doszacowane, to już nad wodą rzeczywiście jest to dla mnie granica komfortu.Szybki kij i bardzo czuły. Dolnik z zapasem mocy, by wciąć większą rybę i ją zatrzymać. Na sandacze jednak z takim kijkiem się nie jedzie Patyk u mnie spełnia rolę kija do łowienia większych ryb, gdy brania są chimeryczne i niemrawe. Delikatna szczytówka pokaże wiele więcej niż mocniejsi bracia.Jak pisałem wcześniej - na moje łowienie kleni smużakami to ten kij nie podchodzi - kluski będą się odbijać i nie zassają wobka.Kijek niezbyt dobrze znosi przynęty stawiające w wodzie opór. Nie łowiłem wobkami, ale wirujący ogonek 5g czy cykada tej samej gramatury sprawia, że szczyt już się powoli kładzie.Okoniowy drops, okonie na trzycalowe Kajtki i trzy gramowej główce jest jeszcze super i da się animować przynętę według tego co chcemy, a nie tego co kij już wyprawia.Jak na sklepowy kij w tej cenie jest już bardzo poprawnie wykonany. Stelka 2000s wyważa go idealnie na rancie szpulki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Dziś ponownie obłowiony - okonie do 28 cm. Nie gubi ryb, nawet takich po 10 cm.Niezmiennie czuły Z nowych rzeczy - przy dropshocie dał się przeciążyć do 10g kulka plus gumka 3 cale od Keitecha.Przy dropsie z 10 g ciężarka, trzeba wziąć łagodny zamach i spokojnie ogarnia, ale kulka 7 g plus 2 cale już końcówka kofortu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Chyba nastąpiło małe pomieszanie z poplątaniem.Za bardzo się na tych japońskich cudach nie znam ale kij z filmiku to nie jest kij o który kolega pyta w pierwszym poście.Ja uważam że na filmie z Aldebaranem występuje ten kij http://www.ebay.com/itm/Shimano-ZODIAS-BFS-Bait-Finesse-System-164L-BFS-2-Baitcasting-Rod-New-/121670868764 Podobnie jak Sławek mam wątpliwości,nie widzę info aby była to wklejka.Mam ten kij w wersji 168l i to nie jest wklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Cześć, czy ktoś może nabyć jakiś model Shmiano z serii Zodias i mógłby podzielić się wrażeniami z łowienia? Osobiście miałem wczoraj okazję pomachać w Duxon Shop w Katowicach modelem 6'6 7-21, do 20 lb.Kij sprawa wrażenie super szpady do wyciągania sandaczy, szybki i cięty. Wykonanie na naprawdę godnym poziomie. Macie jakieś doświadczenia z serią?Z góry dzięki za każdy głos w dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Koralewski Opublikowano 17 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Mam 3-10g, jak narazie miałem pod nim 7 szczupaków od 30 do 70cm, super czuły, szybki i leciutki. To mój pierwszy tak szybki kij i nie mogę się doczekać jakichś okoni na niego. Daje się przeciążyć do 12-15g (główka 10+ guma) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Podpytam o Zodiasa. Jak się ma opisana gramatura c.w. do realnych możliwości kija? Do sandaczowania na lekko główkami 5-12g + 3-4” ES lepszy będzie model 3-10g czy 4-12g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi