Skocz do zawartości
  • 0

W pogoni za sumem - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

BUM! Branie, po trzech godzinach pływania bez kontaktu z ryba w końcu JEST! Zacięcie , silnik na luz, ju?ź stoję, poprawka zacięcia. Zaczynamy! Trzy – cztery szybkie pompki kijem i wybieranie linki. Na echosondzie nie było go widać, rynna 9 metr?łw, wobler szedł po 4 metrach. Ryba daje się podciągnąć w strone łodzi. Jest jakieś 20 metr?łw ode mnie i skręca mijając mnie przez lewa burtę. Łodź powoli dryfuje. Kontrolny rzut oka na okolice. Jest w miarę czysto. Mo?źna sobie pozwolić na spływ conajmniej 300 metr?łw, problem mo?źe być jak wiatr się wzmo?źe. Ryba ju?ź niedaleko łodzi ale oczywiście nie ma szans by ją poderwać do powierzchni.

Zapraszam do lektury artykułu - tym razem o sumach.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Świetny tekst. Poziom jak ktos wcześniej wspomniał wysoko ponad poprzeczkę. Bardzo rzeczowo. Mam jednak pytanie co do przypon?łw. Przetestowałem ju?ź kilka rozwiązań i dalej nie moge znaleźć odpowiedniego sposobu na zabezpiecznie zestawu. Przy lince 66lbs(lub 65 PP, nie pamietam dokładnie) musi być przypon mocniejszy co jest logiczne. Czy sa jakies sprawdzone rozwiązania na rynku czy mo?źna coś zmontowac samemu. Jedyne co mi podeszło to brązowy dragon ale tu te?ź jest pewne ryzyko ?źe pęknie na zacisku(co się kilka razy zda?źyło z DT i jakims tam Stormem :( )

Czesc,

Nie ukrywam, ze z przyponami bylo sporo komplikacji i zdarzaly sie powazne wpadki.

Na chwile obecna moge z pelna odpowiedzialnosc polecic kevlar na przypony (plecionke) :

http://www.ahf-leitner.de/

Uzywam linki o deklarowanej mocy 54 kg. Nie ma wogole pamieci, nie odksztalca sie. Jest trwala i trzyma parametry. Miekkosc jej pozwala przypony wiazac samemu...

Zapomniałem zapytać. Jak zamawiasz w tym sklepie? Ten kevlar jest kuszący. Wysyłają za granice?

Jak bedziesz chcial ten kevlar to moge Ci go kupic tu w Hiszpanii - w sklepach nad Ebro go maja. Potem jakos Ci wysle do PL.

Jak cos to zapraszam na priv.