Skocz do zawartości

Okonie 2017

sol321

Rekomendowane odpowiedzi

Nie żyję z tego więc następnym razem będę nad wodą dopiero w weekend... A pewnie gryzą w najlepsze :)

ps ciekawe czy się wytrą po takim forsownym holu na kiju do 10g :)

e03ef29aa223ef97gen.jpg

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 18

Dzisiaj udało mi się pierwszy raz w tym roku wybrać na okonie. Bardzo szybko okazało się , że garbuski gustują w ,,kiszonych robakach" - własna produkcja ;) Woda się otworzyła i fajnie połowiłem. Pogoda nie rozpieszczała ale najważniejsze są pstryki. Na zdjęciu jedynak 30+

post-60719-0-12970600-1490463079_thumb.jpg

Doświadczyłem też kontroli PRS .... już trzeci raz ;) ..... a wędkuję 35 lat ;)

• Like 4

Pierwszy wypad w tym roku za mną. Okonie brały słabo ale kilka rozprostowało plecionkę :D

Rybka pływa dalej.

Chyba miejsce kojarzę...Ostro oblegane ostatnio...Gratuluję i super,że rybka pływa dalej,bo tam to niestety rzadki widok jak Garbusy wracają do wody...

• Like 1

Witam, biorąc pod uwagę skąd jesteś, to NA PEWNO masz racje. ;)

Oprócz okoni zameldowały się 3 szczupaki, 2 x ok 50 cm, i jeden ponad 60 cm.

I co ciekawe lin ok 2 kg.

Wszystko pływa dalej.

Gratulacje, fajnie połowiłeś, na co wziął lin ?

Edytowane przez wilczybilet

Ma na tyle mocy, żeby nie pozwolić takim okoniom wejść w drzewa itd, bo zwykle uciekają w zawady ???? szczupaka 91 również wyholowal. Lowię aktualnie 5 do 10g obciążenie plus gumy Irka i jest ok. Czułość bardzo dobra, ostatnie 46cm branie z samego dna, gdy przynęta leżała na podłodze. Branie widziałem na plecionce i czułem delikatnie na wędce, a takie brania są bardzo ciężkie do wyczucia (dobrze że nie wiało ) ???? Będę zamawiał jeszcze jednego, słabszego do letniego dłubania na lżejsze i mniejsze przynęty.