bartosz311287 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Gratulacje rybki, mam pytanie jakich używasz haczyków do czeburaszki? Mam ownery s-59 i rozmiar 2 szału nie robi wielkościowo. Byłbym wdzięczny za informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Używam haków zakupionych na jerkbaicie. Haki S-60 z dużym uchem. Są ostre i nawet te małe rozmiary wytrzymują okonie 40+, ryby nieźle się wpinają i nie spadają. Rozmiar możesz dopasować sobie sam, bo są dodane dobre zdjęcia - na których widać długość haków. http://jerkbait.pl/topic/50733-czeburaszki-mandulehaki-decoyowner/page-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g_kamyk Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Banan od ucha do ucha... sezon otwarty 34cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Ja dzisiaj trafiłem trzy fajne okonki.W tym jeden rodzynek z dwoma czwórkami ????Większy zajadał się Meppsem Lusoxem nr 1Mniejszy zjadł małą gumę od Relaxa. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarZan_Jaw Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Miały być szczupaki były okonie. Wszystkie na Relax Diamond Shad. Ten maluch miał 33 cm, zacięty za 3 uderzeniem ???? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) W dniu wczorajszym po obiadku postanowiłem pobawić się trochę muchówką. Krótkie przygotowania, ośmiostopowa czwóreczka, parę muszek, kamizelka i jazda. Chwilka jazdy rowerkiem i jestem przy łódce. WIEJE. No nic... mówi się trudno i żyje się... płyniemy. Zatoczka w której do tej pory łowiłem akurat przypadkiem jest tą gdzie wieje najmocniej. No... z*#$ biście. Jakoże ten wyjazd to totalny spontan do dyspozycji mam jedynie wiosła. Kolejna zatoczka, kilkanaście rzutów i utwiedzam się w przekonaniu, że to nie był dobry pomysł. Nie ma co "świrować pawiana" wracam do przystani. Płynę sobie spokojnie wzdłuż trzcin i co chwila słyszę wyskakującą drobnicę. Gluty wyszły na żer. Dobijam do przystani i kątem oka widzę wylaniające się przy trzcinach cielsko...Ryba obróciła się na powierzchni i wróciła w trzciny.Szczupak - pomyślałem.Zaczynało się już ściemniać ale... co tam. Szybko wyciągnąłem łódkę na ląd, złożyłem wędkę i pomknąłem do domu. Zmiana sprzetu. Jedna wędka, przynęty...hmmm... w zasadzie wystarczy jedna (nowy killer dzięki któremu w samą majówkę połowiłem lepiej niż przez cały zeszły sezon ) i echo (w razie co). Nie minęła chwila i już wiosłowałem we wcześniej wytypowane miejsce. Zacząłem obławiać pas trzcin parę metrów od miejscówki ustawiony w ten sposób żeby wiatr i fala zdryfowały mnie na miejsce. Kilka rzutów nową ulubioną przynetą przynosi jednego okołowymiarowego szczupaczka. Wreszcie. Jestem w TYM miejscu. Pierwszy rzut- bez brania. Smuteczek. Poprawiam w to samo miejsce i... BAAAM siedzi... eee mały. Podholowuje trochę tego "szczupaczka" do łódki i.. uginają się pode mną nogi. Okoń a właściwie to OKOŃ albo OKONISKOLiczę że pół metra pękło[emoji38] . Szybki hol, bo i sprzęt na to pozwala, podebranie za plecionkę, bo za kark się nie udało to znaczy jemu trzachając łbem udało się mnie pokłuć. I jeeeesst. Na pewno nowe PB. Szybki pomiar iiii... jest 40 i 4 (no to pół metra to trochę przeszacowałem[emoji38] ) A to wszystko na niezarybianej od x lat mięsiarskiej wodzie PZW.Zdjęcia robione trochę "po partyzancku" i w ukryciu, bo miejsce dość charakterystyczne, a i paprocharza miałem za plecami.Zgadnij kotku co mam w środku [emoji38] [emoji4]Trzeba będzie jednak zabierać ze sobą chociażby podbierak.Parę marnej jakości fotek (deszcz) i zmykaj malu... DUŻUTKI [emoji38] Pozdrawiam nick NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" I "MAJÓWKA Z JERKBAIT" Edytowane 8 Maja 2017 przez bartsiedlce 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Wczoraj nad wodą to była walka o przetrwanie..Słońce, deszcz, wiatr, grad..Cztery pory roku w cztery godziny..Ale w końcu i ja dorwałem swojego czterdziestaka w tym roku 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 A to Mój dzisiejszy .Sorki za jakość zdjęć ale byłem sam na rybach . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2844 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Dzisiejsze 33,34,38,oraz42 cm 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Okonie mocno "zeszczuplały" od ostatniego razu Przestały się interesować drobnym "towarem" i dopiero 10 cm ripper uruchomił łobuzy Brania delikatnie mówiąc atomowe nie to co te zimowe "smyrnięcia" Wreszcie wiosna.... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Taki przystojniak ode mnie 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 W koncu je namierzylem ten najwiekszy 37 cm 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Rodzynek wśród często uwieszających się maluchów, trafiony w głębszym napływie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Bardzo przypominają mój ulubiony ostatnio model Daiwy Tournament D'Fin (nawet kolor się zgadza )Tutaj są te gumki w akcji. Cenowo atrakcyjnie 8 gumek w cenie 12zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Na filmiku akurat maluchy brały i w akcji były 55mm, teraz walczę większymi 75mm spodobało im się zbrojenie w czeburaszkę i dość krótki hak..Gumki bardzo miękkie i wytrzymałe, kolorki jedyne w swoim rodzaju. Obecnie to 90% moich przynęt - lubię wspierać ręczną robotę..@BOB1 wrzuciłem Ci do paczki kiedyś właśnie gumkę od nich, tylko nie pamiętam czy tego shinerka czy robala..Jeszcze fotka kolegi na dzień dobry Edytowane 23 Maja 2017 przez tobiasz 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Chodzi mi o te z linka:http://max-fish.pl/product-pol-2208-16501-410-DAIWA-TOURNAMENT-DFIN-10cm-ROACH.html Edytowane 30 Maja 2017 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Chodzi mi o te z linka:http://max-fish.pl/product-pol-2208-16501-410-DAIWA-TOURNAMENT-DFIN-10cm-ROACH.htmlPodobne chyba i taniej o polowe.http://stark-baits.pl/traper-bullet-fish-10cm-kolor-2-p-6798.html Kolor 8 jest bardzo fajny. Ja u siebie w stacjonarnym kupilem ta gume jako jedna z kilku. Placilem po 1,8zl za 7cm albo 7,5cm nie pamietam jaka byla dokladnie jej dlugosc Edytowane 30 Maja 2017 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Zasadniczo szukałem boleni i nie wiem jakim cudem założyłem Aszychminkę.Dopiero po zacięciu uświadomiłem sobie, że to nie będzie bolek Finalnie doholowałem pasiaka pozdro 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Taki skromny okonek trafił się przy "kropkowaniu" !!!3" "kajtek" został tak zassany, że go ledwo znalazłem w paszczy. Po paru minutach z tego samego "dołka" wyskoczył jeszcze 1 nieco mniejszych rozmiarów okaz. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 się taki uwiesił sprzet iście okoniowy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Okonek 31 cm rzeka Gwda, a przynęta to mepsik aglia 0 Edytowane 27 Maja 2017 przez bartosz311287 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Nie za duży, ale wypracowany 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enemy99 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 45 cm - Nowy PB na 9 cm jaskrawą jaskółeczkę Robinsona 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi