Bartas93 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Dzisiaj po miesiącu przerwy odwiedziłem Motławę ; ) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michumzt Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Jeden z większych 33 cm , ale te moje okonie mają piękne ciemne grzbięty . Woda 1,5 m : Wędka dragon millenium 2.30 1-7 , zauber 1000 , plecionka 00.6 daiwa j-braid x8 green + 1,5 m fluocarbon 0.22 m . Przynęta keitech 3 główka trójkątna 2.5 grama . Takie okonie na taki zestaw to istna frajda ! Reszta załapanych rybek 25-30 cm 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Po pracy ... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Taki tam garbusek 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Okoń fajny, ale 440 xt jakoś dziwnie wyglada ;-) Tapatalknięte z komórki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Okoń fajny, ale 440 xt jakoś dziwnie wyglada ;-) Tapatalknięte z komórki Na tym jeziorze spalina - nietWięc i 400 xt musiał zostać w domu Na te jezioro mam inną łódkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Okoń piękny ale ja nie polubię.Jak widać w tych konkretnych okolicznościach nie było żadnej potrzeby wyłamywać mu dolnej szczęki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyman Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Tak kochają te ryby ☹ Też nie cierpię takiego ich traktowania. Za każe złe trzymanie okazu powinna być kara. Przecież to musi ją boleć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Tyle już to razy było wałkowane,zaraz ktoś napisze że kolejna gównoburza.Co szkodzi jeśli druga ręka wolna podeprzec rybę?Przecież w takiej pozycji cały ciężar ciała sporego okonia skupia się na tej wygiętej szczęce.Nie rozumiem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Cześć, dawno nic nie wrzucałem. Ryba wzięła w opadzie z samego dna, około 6m głębokości. Co ciekawe łowiłem cała noc bez brania i dopiero tuż po świcie zaczęły delikatnie brać i to tylko przez 15min. 43cmZazarl płoć od Irasa. Wędka Kraag XF od BB Custom Rods, kołowrotek Shimano Vanquish C2500S i linka YGK egi metal 0,4pe. Edytowane 5 Czerwca 2017 przez wobler129 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr 75 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Czterdzieści z małym plusem 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahaw Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Fluo u mnie zawsze. Bardziej interesuje mnie kwestia czy jaskrawa plecionka może mieć jeszcze jakikolwiek wpływ przy 1-1,5 m przyponie z fluo.Nie wydaje mi się, u mnie nie przeszkadza im sznur muchowy a co dopiero cienka plecionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Ox z wody bez potencjału 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Jedyny większy, który się nie spiął Wypracowany cieszy niezmiernie, szkoda że tylko 34 cm... 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Wczorajszy trzydziestaksiódmak - złowiony na bezsterowca zaczepianego za grzbiet. W tle rzeka Noteć. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 (edytowane) Początek sezonu łódkowego i jednocześnie spinningowego na mojej wodzie nie rozpieszcza . Wprawdzie coś tam połowiłem w pierwszych dwóch dniach , ale to nie to , czego chciałbym i co sobie wymarzyłem przez pięć miesięcy postu . W każdym bądź razie rybek zdjęciowych nie było . Ale tuż przed weekendem postanowiłem połazić wieczorkiem po chaszczach . Ilość dostępnych stanowisk mocno ograniczona z powodu postępującej eutrofizacji zbiornika i - jak zwykle zresztą - presji brzegowych moczykijów . Praktycznie pozostawały dostępne dwie miejscówki , o dziwo wolne o tej późnowieczornej porze . Miałem jedno konkretne branie . I wyjechał taki przystojniak , prawie cztery dyszki . Wziął na nietypową jak na tę porę roku na mojej wodzie przynętę - smukłe i cienkie dwa cale na dwóch gramach . Zazwyczaj jest grubiej i ciężej . Branie na krótkim dyszlu , tuż przy trzcinach - w pierwszej chwili szczupły , jak nic . A tu taka niespodzianka !Sprzętowo GOCXS-732UL-T , Vaniek "16 2500S , Sunline Super PE 8 Braid PE 0,6 . A taki łysy w pełni towarzyszył mi tego wieczoru ... NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 1 Lipca 2017 przez bartsiedlce 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Okonie coś tam gryzą, tylko na razie bez 40'stki ;/ 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Dziś pierwszy raz wybrałem się żeby łowić na jerki. Pod koniec tamtego sezonu, kilka sztuk kupiłem "przy okazji" od Gajosika, a teraz podarowały mi okonia 36cm. Cieszy bo:- woda niezbyt rybna, szczególnie po skażeniu jakie było,- pierwsza moja zabawa z jerkami,- nowy PB 36cm. Nie bity przez 3 lata. Miałem sporo 33-34cm. Trzy sztuki po 35cm. Niewiele przesunąłem się ale liczę po cichu na 40+ 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 40 cm pasiastego szczęścia, cieszy tymbardziej że to drugi w sezonie z czwórką z przodu i do tego złowiony w dużej rzece nizinnej. Połakomił się na błystkę obrotową nr.3. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Okonie kanibale 35+..... brały na gumy real fish perch 3" hand made - podwójny sukces Pstryknięcie na delikatnym zestawie i po zacięciu dźwięk hamulca to lubię ..... 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 http://www.fiskejournalen.se/sveriges-langsta-abborre/ Szwecja. Okoń 61,5cm. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Z ostatniego wyjazdu z Marcinem jego złowiony zaraz po moim .Zadziwił Mnie tym że uderzł w jerka 12 cm.Cały dzień był zresztą bardzo wyjątkowy ,ze względu na ilość i wielkość złowionych ryb.Dwa pajki po 70 cm sandacz 60 ,i masa niewymiarków.Okoń miał 35 cm . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Równe 50 cm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Nie mogę zdjęcia wstawić 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 (edytowane) Nie mogę zdjęcia wstawić Proszę Edytowane 17 Czerwca 2017 przez dreadknight 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi