WOBI Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) Złowiony w Holandii,w Polsce nigdy nie przekroczyłem 40cm. Edytowane 28 Września 2017 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Kolejny dzionek z pasiakami zaliczony na +. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Kto rano wstaje temu .........okoń bierze 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Do wyników ilościowych @rapka na moich wodach to już się nie zbliżę raczej - było , minęło . Ale że wątek zleciał na drugą stronę , pozwolę sobie wrzucić takiego przystojniaka z zeszłego tygodnia . Rybka zaskoczyła mnie kompletnie , bo zameldowała się w typowo sandaczowym rewirze , na którym grubsze okonie pojawiały się dopiero późną jesienią , kiedy woda była już dużo chłodniejsza . Puknął z dwutaktu na dosyć tłustą , jazgarzopodobną 3" gumę , pakując ją całą do pyszczyska . Oczywiście branie wprowadziło pełny alert sandaczowy , ale po sekundzie było wiadomo , że to nie psiaczek . Ale walczył na lekkim sandaczowym zestawie dzielnie i dał dużo radochy . Później miałem jeszcze dwa brania , oczywiście w ruch poszła okoniówka i oczywiście brania ustały . Kolorystycznie raczej taki bladzioszek , ale to kwestia braku roślinności w tej części zbiornika . A do pół metra zabrakło mu z piętnaście centymetrów ( może niecałe ) niestety ... Sprzętowo jak zawsze : MXS72L , Vaniek 12' C3000 , Sunline Super PE 8 Braid 10 lb ( z wolframem ). 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Dzisiaj pasiaki były kapryśne i trzeba było sie trochę nagimnastykować żeby coś wyłuskać,były jeszcze dwa szczupłe i sandacz niestety poniżej forumowego minimum. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Za zgoda szczesliwego lowcy - pol centa ponad 40, z krakowskich bajor 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wobler129 Opublikowano 26 Września 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Wczoraj wieczorem pojechałem na szybkie ryby. Zaliczyłem obcinke sporego szczupaka, a gdy dojechała do mnie moja Marta z córką Zuzią powiedziałem że wykonuje ostatni rzut. Zauważyłem że ryba pod wieczór podniosła się z dna. Głębokość około 8m, przynęta prowadzona w toni wśród drobnicy na około 3-4m. Nagle podbijam delikatnie gumę w toni i puszczam ja w opad. Nie poczułem brania, ale linka poluznila się tak ...samo jakby przynęta doszła do dna... Szczytówka również odskoczyła. Zacinam i siedzi gruby okoń. Chciałbym mieć film z holu, po ostatnich porażkach hodowałem rybę bardzo siłowo i tylko podczas dwóch odjazdów nie miałem nad nią kontroli. Marta służy pomocą i podbiera rybę w podbierak! Jest! :D dobrze pamiętam co powiedziałem: "może być 50tka, gdzie jest miarka?!" Mierzymy wspólnymi siłami z Zuzia. Jest 49cm, zabrakło zaledwie 1cm do 50tki. Jednak to największy okoń w moim wykonaniu z tego jeziora oraz największy okoń w tym roku!Wędka świetnie się spisała, idealna pod moje łowienie - taka miała być! Kraag XF od BB Custom Rods kolowrotek Shimano Vanquish C2500S, plecionka YGK Egi Metal 0,4PE. I jaskółka około 8cm na 4g glowce trójkątnej. Zuzia widziała już okonie 40+, ale dziś rano wstała i pierwsze co to zapytała mnie czy to nie był sen! NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 28 Września 2017 przez bartsiedlce 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 I mi dzisiaj bladym świtem udało się przechytrzyć kilka garbusów z 3 z przodu, jeden ze stresu zwrócił śniadanie w postaci małego pobratymca. Jutro powtórka - a przynajmniej liczę na to. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Rzeka Krzna potrafi czasem hojnie wynagrodzić cierpliwie spędzony czas w jej towarzystwie. Takimi to okonkami mnie dziś obdarowała. 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Hej Arek to Sebastiana woblerek ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Dzięki . Tu są 2 woblerki jeden od Sebastiana a drugi to stary Wajo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Potwierdza się reguła, że duże okonie biorą w okolicach wschodu słońca, ten przyjemniaczek złowiony jak jeszcze ciemno było.I filmik z wczoraj, 37 cm fileta wraca do wody, i komentarz panie po co pan tego okonia wypuszczasz 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Dziś rano taki oto "koleszka" strzeli z opadingu w gumolit [emoji41] Pozdro Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Ten okonek tak przywalił z opadu, że w łokciu jeszcze czuje ten strzał 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 (edytowane) No i u mnie też trafił się jeden fajny garbus . Dobrze dobrze. Ale coś mi się wydaje że okres najlepszych brań jeszcze przed nami . Dał już popalić, trudne miejsce, trzciny, kapelony, musiałem siłowo go holować. Sprzętowo: MHX S871-2 + Vanquish C2000S + Sunline Super PE 0.6 Keitech ES' 3" (koloru nie podam ) Edytowane 29 Września 2017 przez MATIG 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) Łowię kijkiem od Hubertusa MHX S871-2 Edytowane 5 Października 2017 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Cztery godziny, parę pięknych ryb. To był dobry dzień .Sprzętowo: Fenwick river runner do 9g, Stradic 2500 , momoi osgikage + fluoro od Berkleya 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) Również chwalę . Pod okonie zajebisty blank. Ale ogarnie też na spokojnie inne gatunki. Z powodzeniem można zabierać taki kijek na pstrągale, jeżeli warunki na to pozwalają by łowić tak lekkim (cw.) kijkiem. A i zdarzyło mi się w tym roku łowić zandery na lekko kijkiem na tym blanku , takie do 50 cm wyjeżdżały prawie że na klate , bo zazwyczaj siłowy hol był potrzebny. Blank warty uwagi. Edytowane 5 Października 2017 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Dzisiejsze nieco ponad trzydziestaczki (32 cm i 33 cm). Pierwszy to amator larwy ważki od Marcina (@cyprys19), a drugi smakosz Lunker City Fish's fin. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Czerwcowy 41 cm 1.05 kg na 15 cm twistera Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Tutaj 40 cm i 0.98 kg z wczoraj, juz ostro zmęczony byłem. Ostatnia ryba. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Życiówka !44 cm 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Taki trzydziestak, połakomił się na podobiznę swojego pobratymca, od Salmo, prowadzoną w dorożce: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trochim80 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Wczorajszy garbusek 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Nowe PB 44cm !! Zagryzł małe banjo prowadzone skokami w toni. SprzętowoNomura Aichi 223cm 2-12gRedArc 10200 + Varivas i przypon strzałowy 0,20mm 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi