a.k Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Czterdziestaczek, przywalił na 8m przy podbiciu.Sprzętowo -Matagi SS LL Fox Prism 2000 +Duel X Wire 0,06D.O.A shad tail 3 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Kolejne, pięknie wybarwione 40+ w tym roku ???? z tym Panem miałem już doczynienia na przełomie kwietnia i maja, przy chwili czasu znajdę jego wymiar i sprawdzę ile urósł w pół roku ???? 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Poznałem go, bo miał deformacje na ogonie. Dla zainteresowanych urósł 1cm w niecałe pół roku. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Taki dziś się trafił. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Dokopałem się do zdjęcia, to ta sama ryba z połowy kwietnia, warto wypuszczać 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Dokopałem się do zdjęcia, to ta sama ryba z połowy kwietnia, warto wypuszczać Warto wypuszczać warto mi też w tym roku udało się złowić tego samego pasiastego jegomościa tylko że z pod lodu pierwszy raz na początku sezonu i drugi raz pod koniec z tym że różnica była nie długości a w masie Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupakabra Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 A takie przynęty https://www.perchshop.com/grubby-shad-8-5cm-c-2_35_92.html to dobre na okonie? Mają ponoć jakiś taki bajer, że zaburzają żebrowaniami na ogonie strukturę wody, co zwraca uwagę ryb i dodatkowo je przywabia. Ale właśnie nie wiem, na ile takie bajery są skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Nie wiem czy żebrowanie cokolwiek daje,wiem natomiast że Grubby Shad w tym rozmiarze i mniejszym to jedne z moich ulubionych gumek na okonie.Świetnie pracuja nawet z bardzo lekkim obciążeniem,tak samo na Texasie czy czeburaszce.Zrobione z dobrego materiału,wytrzymują sporo ryb czy zmian główek.Świetne gumki,polecam z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Kilka większych pasiaczków z tego tygodnia, 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Czyli teorie, że okonie rosną tak bardzo wolno wcale nie muszą być prawdą ... 1 cm w pół roku przy rybie o tych gabarytach to dużo.Tomku biorąc pod uwagę,że podrósł tyle w "sezonie żarcia" to wcale nie jest szybko, bo może w zimie nie rosną wcale...A od 30cm do 45 cm to minimum 10 lat - czy to szybko? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) Moim zdaniem okoń 40 to już "pomnik natury" . Edytowane 24 Października 2017 przez bartsiedlce 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) To jak wytłumaczyć fenomen nowego zbiornika , na którym zaraz po otwarciu trafiają się duże okonie .Czytałem że wśród rówieśników trafiają się pojedyncze sztuki które dużo szybciej rosną i są od początku kanibalami .Kolega kiedyś wpuścił do oczka wodnego okonia około 6 cm ,był tylko jeden i masa kijanek, po jakimś czasie był już tylko okoń .Jesienią wymieniał wodę i odłowił okonia który miał ponad 12 cm.Tu nie bez znaczenia jest zasobność wody w pokarm w odpowiedniej ilości co przekłada się na przyrost ich wagi. Edytowane 6 Października 2017 przez MARIUSZ 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 To jak wytłumaczyć fenomen nowego zbiornika , na którym zaraz po otwarciu trafiają się duże okonie .Czytałem że wśród rówieśników trafiają się pojedyncze sztuki które dużo szybciej rosną i są od początku kanibalami .Kolega kiedyś wpuścił do oczka wodnego okonia około 6 cm ,był tylko jeden i masa kijanek, po jakimś czasie był już tylko okoń .Jesienią wymieniał wodę i odłowił okonia który miał ponad 12 cm.Tu nie bez znaczenia jest zasobność wody w pokarm w odpowiedniej ilości co przekłada się na przyrost ich wagi.W świeżej wodzie ryby rosną szybciej - to obserwacje na przykładzie karpia co prawda, ale pokazują, że bezpośrednio po utworzeniu zbiornika populacja przyrasta ponad standardowo, już w 2-3 roku takich dużych przyrostów nie ma. Dlatego część stawów hodowlanych jest spuszczana i wiosną zakłada się nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Pajki nie chciały współpracować, okonie to I owszem Apetyt to miały wielki 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Paski z rana 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Brak porannych przymrozków powoduje , że drobnica rozproszona , a co za tym idzie okonie biorą kapryśnie .Ale powoli się rozkręcają i idzie coś wydłubać. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Witam.. Niedawno wróciłem ze Szwecji z kolejnego mojego wypadu..który obfitował w okonie..łowione z opadu na głębokości 10-14m na gumy...o to kilka rybek 40-49cm...Pozdrawiam ;-) 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 PAX Panowie, pax 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Witam.. Niedawno wróciłem ze Szwecji z kolejnego mojego wypadu..który obfitował w okonie..łowione z opadu na głębokości 10-14m na gumy...o to kilka rybek 40-49cm...PozdrawiamOstatnia sztuka najlepiej się prezentuje! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Pierwsza październikowa 40-tka .... jeszcze są kapryśne ale poczekamy do przymrozków 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) Jakoś ostatnio pomyślałem, że to już najwyższy czas sprawdzić czy okonie na mnie czekają największy miał 37cmreszta między 32-35cm Edytowane 8 Października 2017 przez czis 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Przybyło wody i postanowiłem po trzech dniach znów sprawdzić co w rzece pływa. Już w drugim rzucie miałem okonka , nadal są i chętnie zasysają moje woblerki. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 U mnie przez cały dzień jeden porządny garbus i parę maluchów. Ten walnąl w niebieskiego Salmona od Salmo- zdecydowanie najbardziej uniwersalny, seryjny wobler jaki znam 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Z dzisiaj????te największe miałem jeszcze 1 większego ale tylko go "poczułem" i zszedł ???? 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 cale 42 cm szczęścia ! 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi