JunakFlyFishing Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Kocham łowić pasiaki 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Pierwszy wypad w tym roku. Łowisko to leśne bajorka, tydzień temu zeszły lody, woda zimna ze hej! Ryby ospałe, brania bardzo delikatne.Zacząłem łowienie z fluorocarbonem 0.18mm a skończyłem na żyłce 0.10mm. Reszta w miarę standardowo:-Fewnick River Runner do 9 g.-Shimano exage 2000 Skromne 41cm :lol: 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Gratulacje.Byłem dzisiaj i zameldował się mały okonek i wymiarowy szczupaczek. W tym roku na 4 krotkie wypady po 2-3 godz mam 5 szczupłych i tylko 3 okonki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) wobler130,,Shimano exage 2000,, jest taki rozmiar ? fotka rewelacyjna i rybka również może jakiś dentysta lub dentystka się wypowiedzą hehe :lol: Edytowane 12 Marca 2017 przez krakus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) wobler130,,Shimano exage 2000,, jest taki rozmiar ? fotka rewelacyjna i rybka również może jakiś dentysta lub dentystka się wypowiedzą hehe :lol: Poprawka, model 2500, dzięki za zwrócenie uwagi . Haha o ząbki sie nie martw, uśmiech mam naprawdę piekny haha Edytowane 13 Marca 2017 przez wobler130 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_MORD_Jezewski Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) W Moim okręgu( Słupsk) zakaz spinningowania i żywca obowiązuje od 01.03 do 30.04 z uwagi na to ze wprowadzono okres ochronny dla okonia od 01.3 do 30.04 Edytowane 13 Marca 2017 przez Pawel_MORD_Jezewski 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Flap Jack & Piglet Shad Strike Pro 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Okoń się na jesień robi już brzuchaty i większość gatunków oprócz łososiowatych ma tarło na wiosnę, więc jeżeli chciałby ktoś być moralny to tylko pstragi i trotki mu zostają. No i miętusy hehe ; )Maj uważa się np. za najlepszy na liny, a jest tuż przed tarłem wtedy. Tak samo tuż przed tarłem łowi się masowo wiele gatunków, a czym taki okoń/sandacz jest lepszy od jazia czy klenia ? Człowiek taki jest, że jak mu wolno, to wykorzysta czas jak może; stąd też jak przeglądałem starsze książki wędkarskie znanych person polskiej sceny, to dumnie prezentowali bolenie z lutego przykładowo (jak jeszcze wtedy wolno było), a teraz robią z siebie Panów moralnych, nie wspominając jak pałowali na zawodach okazy z poslskich rzek i jezior jak nie było jeszcze tych na żywej rybie. I taka prawda kurde, ja mam gdzieś co kto robi, ale mnie starsznie koli w oczy jak ktoś jest hipokrytą. Ja osobiście, staram się wykorzystać czas tuż po zejściu lodu, obserwuje wode i jak widzę że już się zaczyna to odpuszczam i wracam do tematu w czerwcu. Warto mieć swój własny kodeks a nie jakis RAPR. PS. przestańcie tyle rozkminiać, tylko ruszcie też tyłek nad wodę.Na Motławie dalej skubią ; ) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Do gumowców się nalało ale dosięgnąłem ;-)Gumka Reno Killer 6 cm, kolor płotka. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Krótki wypad na miasto. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Yffea co to za kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 ze skrajności w skrajność to wszystko idzie, zero racjonalnego myślenia , młody chłopak pokazuje ,że potrafi łowić ryby i w dodatku je wypuszczać zamiast onanizować się fotelowymi teoriami i już grupa fanatyków się dorywa z linczem...tak na marginesie to okonie w jednym i tym samym zbiorniku trą się w różnych porach i jak to ostatnimi czasy bywa często w dosyć nietypowych z racji anomalii pogodowych, i ważna kwestia najczęściej pierwsze wycierają się te największe osobniki...gluty mogą pływać i 2 miesiące po tarle stadek większych osobników, więc jeśli ktoś łowi większe brzuchate jazgarze przypominające okonia to niech się nie wypowiada w temacie moralności związanej z rybami powyżej tego forumowego minimum....bo te już mogą się bzykać w ciepłych zbiornikach , a kanał jest jednym z nich... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Hah Panowie , ale tu sie dyskusja zrobiła . Moim zdaniem koledze nie chodziło o jakieś szczupaki czy sandacze przy okoniach, bo taka uwaga mogła by sie pojawić w wątku np. "Przyłowy 2017" , a tu jest wątek o okoniach, a i ryba okoniem była . Ja tam okonie w tym czasie łowię i łowić bedę . Jak sie komuś nóż w kieszeni otwiera to tylko uważać zeby spodni nie przedziurawić :P . Słoneczko świeci , ptaszki śpiewają, lodu nie ma, może zamiast takich rozkmin, kłótni , lepiej było by iść nad wodę? . Haha, czasem mnie to wszystko tak bawi, ze szok, aż miałem ochotę napisać ze ryba dostała w łeb i czytać dalej jakaś gównoburzę :lol: . Ale no nie bede kłamał, więc mówię ze ryba wróciła do wody, w lepszym stanie niż ryby niektórych, po tarle i tak dalej.. . Pozdrawiam! 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Yffea co to za kij?Moim zdaniem ten kijek to Tsuri ale niech właściciel potwierdziWidziałem na targach są bardzo fajne I jak kasa ktora mowili że ma kosztowac sie potwierdzi to bedzie to niezła konkurencja dla kongerów, mikado i innych dragonow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Przepisy powinny być dostosowane do określonych warunków tj. rybostanu, a nie do mentaloności ludzi. Jeżeli w Niemczech czy Szwecji przepisy pozwalają łowić okonie cały rok to wynika to z faktu, że jest ich na tyle dużo, że łowienie tego gatunku okrągły rok nie spowoduje znaczących strat. Na Szwedzkich szkierach do niedawna można było zabierać szczupaki do woli, ale w ostatnim czasie i to się zmienia, a dzieje się tak ponieważ Oni reagują na zmieniającą się sytuację i tworząc ograniczenia myślą głównie o rybach, a PZW głównie o składkach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Nowe PB 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 45? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 45?Troszkę mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Nowe PBPicsArt_03-17-08.01.01.jpgŁadny garbus, gratulacje. Na jakiej głębokości biorą u Ciebie takie okonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Ładny garbus, gratulacje. Na jakiej głębokości biorą u Ciebie takie okonie ?Około 2m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) Około 2mJestem otoczony jeziorami, ale takie rarytasy mi się nie zdarzają ;p. Ale faktem jest, że na wszystkich jeziorkach nie próbowałem, muszę wybrać się na inną wodę, bo od dłuższego czasu biczuje wodę na jednym jeziorku ok. 10ha. Sporo szczupaka tu mam i w tym roku na najmniejsze riperki mam jako przyłów 5 szczupłych i 3 okonki. Z tym drugim jest słabo, a ponoć jest sporo okonia w zbiorniku. Nie wiem czy jakieś błędy robię, czy ma dużo pokarmu naturalnego. Edytowane 17 Marca 2017 przez wilczybilet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 (edytowane) A tu moje garbuski z ostatniego wypadu, nie takie jak kolegi wyżej ale po kilku miesiącach "domowej zasiadki" bardzo cieszą. Szybka fotka i do wody na amory Edytowane 18 Marca 2017 przez tomasxt 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Mimo bardzo dużego wiatru udało się złowić trochę fajnych okoni. Sprzętowo:Seeker esp 702-2Ryobi slam 2000Zylka 0.12Gumki cyprysa 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) Dzisiaj mi się poszczęściło z okonkami, wrzucam kilka fotek. Jak nie mogłem trafić okoni to dzisiaj przez ok 20-30 min. udało się upolować około 15 sztuk na moim ulubionym jeziorku, o którym wspominałem wcześniej. Miałem też przyłów (zębatego) .P.S. Sorki za poobracane zdjęcia, na kompie były ustawione prawidłowo, ale po wrzuceniu się poobracały i nie mogłem ich ustawić jak trzeba. Wybierz zdjęcia ryb zgodnych z zasadami publikacji na JB.PL: http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/I wstaw je ponownie. Edytowane 19 Marca 2017 przez mario 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 A tu moje 42 cm Zlowiny na Jaxona essential czy cos takiego 5-25gW tym dniu byl to moj PB ale dzien pozniej trafilo sie cos lepszego , jak tylk zgram zdjecia na kompa to wstawie . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi