Skocz do zawartości

Okonie 2017

sol321

Rekomendowane odpowiedzi

Co do obróbki fotek: jest taki mikro programik DigitalEnhance  wielkości 700kB którego używam od niepamiętnych czasów.

Kilka suwaków i trzy pola wyboru, żadnych menu a w nich następnych a w nich podmenu itd.
Efekty każdy może sprawdzić sam  :o

Edytowane przez ObraFM

A to moje dwa dzisiejsze. Brania bardzo rzadkie. Praktycznie nie ma podskubywania, tylko jebut i siedzi. Sprzęt MHX s824/2, rarek 1500, płeć ka PP 0,06 i zielony manns. A wymiarki

1. 33 cm (nastroszony)

2. 39 cm (ten uczesany).

Pozdrawiam Wszystkich.b8f24b5b8cd89269a2820988d71d5466.jpg20b0f3aa7eaeda22650bda2131cefa56.jpg

• Like 16

Sławek, A co z twoim kanałem na yt?

Za mało czasu mam na systematyczne robienie filmów.

Okonie żerowały przy powierzchni czy taki strzał w ciemno?

Właśnie nie bardzo żerowały, sugerowałem się drobnicą. Obok ławic zawsze jakieś pasiaki się czają.

Gratulacje, takie garby z powierzchni to coś pięknego!

Byliśmy wczoraj z kumplem na 3godzinki na łódce. Sporo ryb +/- 20cm, pod wieczór pojawiły się większe. Padły garby 45 oraz 43cm. Mniejszy na płoć 9cm od Irasa, większy na raczka motor oil. Ryby z głębokiej wody z samego dna na 10-12m. Brania bardzo mocne i nie do przegapienia :) 

Sprzętowo: Kraag XF 7lb od BB Custom Rods + Shimano Vanquish C2500S + YGK Egi Metal 0,4PE + 0,20 flurocarbon

4a4d0f04c08233ddgen.jpg

6ad1117019dbe028gen.jpg

• Like 47

Wczoraj rano po nocce i odstawieniu żony do pracy spedzalem sobie czas z Frankiem. Po jakims czasie gdy zapytałem młodego, no dobra co teraz chcesz robić padła odpowiedz - tatusiu a moze pojedziemy na ryby?   :ph34r:   :ph34r:   :ph34r:

Jako, że mnie nie trzeba 2 razy powtarzac udalismy sie do warsztatu zeby przygotowac wędkę, zabrałem 2 małe pudełka i udaliśmy sie na pobliski kanał. 

Po niedługim czasie Franek zacina (zwija) pierwszą w życiu samodzielnie złowioną rybe.

post-49629-0-43951200-1500846292_thumb.jpg

Chwile później zameldowało się jeszcze kilka okonków i krótki wypad zakonczył sie wynikiem 8 szt dla Franka (ten pierwszy był największy). 3 ryby spadły w tym jeden spory przy próbie podniesienia w gore ok 5m bo łowiliśmy na podwyższeniu. 

Pech chciał, że 100m dalej wzdłuż kanału napotkaliśmy plac zabaw i niestety instynkt 3,5 latka wygrał. Rzucił wędkę i pobiegł na plac zabaw, hehe 

Pozdr

M

• Like 19